Uğur Böceği

Uğur Böceği

Onun son model lüks arabası var waww

Onun son model lüks arabası var waww

UĞUR BÖCEĞİ

İslam dünyasında ve ülkemizde kendisini şeyh olduğunu iddia eden bir- çok insan var. Bana birisi, şeyhten bahsetse ilk sorduğum soru, şudur. O söylediğin şeyh hangi arabaya biniyor. Adamın bana cevabında; son model bir araba söylerlerse, o zaman o insana diyorum ki! Benim peygamberim milleti açken, karnına taş basıp geziyorsa. Ve peygamberimin temsilcisi olduğunu iddia eden insanda son model bir arabaya biniyorsa; ben öyle şeyhi tanımıyorum arkadaş.

Eğer bahsettiği insan mazbut yaşayıp kendini ben şeyhim diye insanları kendine bağlamıyorsa; halktan bir insan olarak yaşıyor. Kendi üzerine malı mülkü çok zengin olmayan mazbut bir hayatı varsa. Kimseden para pul mal mülk istemiyorsa, kimsenin namusuna sarkmıyorsa, bu insan şeyh olabilir diyebilirim. İlk bakışta kesin hükümde veremem elbet. Ancak zenginlik ve sefa içinde ise kesinlikle şeyh olamaz. Çünkü peygamber efendimiz “Komşusu aç yatarken kendisi tok yatan benden değildir” diyorsa. Şeyh olduğunu iddia eden o şahıs asla şeyh olamaz.

Gerçek şeyhler, âlimler hiçbir zaman insanlardan üstün olduğunu iddia etmez mazbut bir yaşam sürerler. Her mazbut yaşayanda şeyh olamaz, tabi ki! Hz. Ömer efendimiz diyor ki! Dicle kenarında bir kurt bir koyunu yese, Allah adaleti gelir onu Ömer’den benden sorar... Sakın ama sakın böyle insanlara inanmayın. Bana eşinin bileziklerini getir seni cennete sokayım. Diyenler bile var. ALLAH senin karını bana helal kıldı onu bana getir diyebilecek kadar sahtekârlar var.

Mürit olup İslamiyet’e hizmet mi etmek istiyorsunuz. Kimseye bağlanmadan direkt ALLAH’ımızın bize gönderdiği yüce peygamberimize arada aracısız bağlanın. Yüce kitabımız ise bizim en büyük yol göstericimizdir. Şunu da bu arada unutmayın Yüce RABİMİZ ilk ayetinde “İkra” oku diyor. Git şeyhe danış demiyor. Oku doğruyu kendin bul. Anlamadığını sor, onun içinde diyanetimiz var zaten. Bu arada M. Kemal ATATÜRK dinsiz gibi gösterenler.

Onun koyduğu laiklik ilkesinin ne kadar yerinde olduğunu, bu geçen olaylar sonunda inşallah anlamışlardır.  Devleti şeyhler, hocalar değil halk tarafından seçilen vekillerin, meclisin yüksek iradesi ve devletin kurumlarıyla iç içe çalışarak, Sosyal devlet olma ilkesini taşıyarak. Dış dünyada ve iç dinamiklerimizde bunu yaşar ve yaşatır. Kanunlar çerçevesinde herkes hürdür. Türk milleti Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran halkların bütününe denir.

M. Kemal Atatürk Yaşasın demokrasi, Türkiye Cumhuriyeti ne mutlu Türküm diyene!

M. Kemal Atatürk

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Böceği Arşivi