Orhan Aksakal

Orhan Aksakal

Operasyonun farkında mısın?

Operasyonun farkında mısın?

Son iki gündür ne oldu da dolar birden bire aldı başını gidiyor. Özellikle de Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’daki AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı yaptığı açıklamanın ardından Amerikan Doları adeta uçtu.

Sürekli erken seçim isteriz diyerek nutuklar atan, mangalda kül bırakmayın muhalefetin erken seçim çağrılarına yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Girdiğimiz her seçimden istisnasız birinci çıktık. Erken seçim olmayacak, Haziran 2023'te olacak” dedi.

Vay sen misin bunu diyen. Sanki bir yerden bir düğmeye basıldı dolar 13 liranın üstüne çıktı. Eğer Cumhurbaşkanı Erdoğan nabza göre şerbet vermiş olsaydı bak bakalım o zaman dolar nasıl çakılıyordu.

Sonra ülke battı, açız, diye bağıranlar ortaya çıkmaya ve gece akılları sıra aralarında marjinal gruplar olmak üzere sokağa çıkıp “hükümet istifa” diye bağırıp çağırmaya başlamışlar. Yazık siz sanırım koalisyon dönemlerindeki sefaleti, işsizliği ve gerçek açlığı görmemişsiniz ondan bu yaygaranız.

Kim esen rüzgara göre pozisyon alıyorsa alsın, dün neredeysek bugün de, yarın da aynı yerde duracağız… Bir tane devletimiz var... Küresel çetelere ve 1 dolarlık aparatlarına teslim etmeyeceğiz.

Ülkene Cumhurbaşkanı Erdoğan üzerinden operasyon çekiliyor bunun farkın değilsin sana diyecek söz yok. Şimdi bir siyasi partiden milletvekili seçilen eski Merkez Bankası Başkanı olan şahsiyet “Hükümet değişirse Dolar 2 lira düşecek” diyorsa bu Türk ekonomisinin bilinçli bir şekilde hedef alındığının itirafıdır.

Dolar 2 Lira düşecek diye vatanı mı teslim edeceğiz bu emperyalist güçlere? Ne yapalım gelin ülkemizi işgal edin, bizi siz yönetin, siz ne derseniz onu yapalım mı diyeceğiz? Nedir bir mandacılık sevdanız, nereden geliyor anlamış değilim?

Bu kafada olanlar zaten emperyalizme teslim olmuş farkında değil. Başını Amerika’nın çektiği bu emperyalist ülkeler nereye huzur, nereye mutluluk, nereye barış getirmiş hiç düşündünüz mü?

Bunların gittiği hangi kıtada huzur olmuş. Gittikleri her yeri kana ve gözyaşına bulamışlar, taş taş üstünde kalmamış ve insanlar sefil, insanlar perişan oralarda. İşte en yakınımızda Suriye ve Irak bunun en güzel örneği.

Sen hala farkında değil misin ülkene çekilen operasyonun. Erdoğan eğer her denilene evet dese, her denileni yapsa inanın bunların hiçbiri olmayacak. Ama Erdoğan ne yapıyor, kendi İHA’sını, kendi SİHA’sını, kendi silahını, kendi tankını, kendi füzesini, kendi savaş gemisini ve bilmem daha bir sürü şeyini kendi üretiyor dışa bağımlı kalmadan.

Tabi hal böyle olunca birde erken seçim olmayacak dediği için senin ülkene her türlü operasyonu çeker elalemin oğlu sende buna çanak tutar, ellerini ovuşturur sevinirsin “Erdoğan gitsin de ülke batarsa batsın” dersin sonra ortada ne ülke kalır, ne sen kalırsın farkında değilsin?

Kendi ülkesinin batmasını isteyecek kadar karakter yoksunu, vatan haini olan bir yerde düşmanı dışarıda aramanın anlamı yok sanırım. Ne zamanki kendi ülkenden yana olursan o zaman dünyanın en güzel ülkesi senin ülken, dünyanın en güçlü ülkesi senin ülken olur bunu unutma.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Orhan Aksakal Arşivi