Orangutan iş makinesine karşı! Yaşam alanı için direndi

Endonezya'nın Batı Kalimantan bölgesinde bir orangutan yaşadığı ormandaki ağaçları yıkan buldozere tepki gösterirken görünütülendi.

Orangutan iş makinesine karşı! Yaşam alanı için direndi
Yayınlanma:
Güncelleme:

Endonezya'nın Batı Kalimantan bölgesinde bir orangutan yaşadığı ormandaki ağaçları yıkan buldozere tepki gösterirken görünütülendi. Ekoloji savunucuları Endonezya hükümetinden orangutanların dünyada kalan son sığınaklarından biri olan Sungai Putri bölgesini koruma sözünü yerine getirmesini istedi.

Uluslararası Hayvan Kurtarma Örgütü'nün yayımlandığı görüntülerde bir orangutan, Endonezya'nın Batı Kalimantan bölgesindeki ormanda ağaçları yıkan iş makinesine direnirken görüntülendi.

İşçilerce kovalanan orangutan yaşam alanını yıkan makineye karşı etkili olamayarak trajik şekilde yaşadığı yeri terk etmek zorunda kaldı.

​Endonezya hükümetinin koruma sözü vermesine karşın 1000'den fazla orangutanın yaşadığı bölgede yasa dışı yıkım faaliyetleri sürüyor.

Greenpeace'in raporuna göre orangutanların dünyada kalan son sığınaklarından biri olan Sungai Putri bölgesinde yasa dışı tomrukçuluk yapan en az 6 adet yer tespit edildi.

'ENDONEZYA HÜKÜMETİ İÇİN BÜYÜK BİR UTANÇ'

Greenpeace'in raporuna göre Borneo orangutanlarının soylarını sürdürebilmesi için Sungai Putri ormanının korunması elzem.

Greenpeace Endonezya'dan Ratri Kusumohartono "Bu Sungai Putri'yi koruma sözü vermiş olan Endonezya hükümeti için büyük bir utanç. Bir yılı aşkın süre önce hükümet ormanın ve turbalık alanların tahrip edilmesinin durdurulması emrini verdi ancak iş makineleri hala yerinde ve şimdi elektrikli testereler geriye kalan işi tamamlıyor. Hükümet buna izin veremez. Hükümet ilgili yasayı onaylamalı ve bu güzel ve önemli ormanın tamamen korunmasını garanti altına almalı" dedi.

 

Kaynak: tr.sputniknews.com 

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.