Orhan Aksakal

Orhan Aksakal

Osmanlılar kurtuluyor

Osmanlılar kurtuluyor

Süper Lig’in 15. haftası geride kalırken Osmanlıspor sahasında Aytemiz Alanyaspor’u misafir etti. Hem misafir etti hem de attığı 3 golle yolcu etti darısı diğer maçların başına diyelim.

Lige Bülent Uygun’la sıkıntılı başlayan Osmanlıspor fazla uzatmadan yolları ayırıp yerine İrfan Buz’u teknik direktörlüğe getirerek belki de en mantıklı kararı verdi diyebiliriz. Çünkü İrfan Buz’dan sonra takım toparlandı ve yavaş yavaş istenilen seviyeye gelmeye başladı.

Ligin dibine demir atan iki Ankara takımından birisi olan Osmanlıspor ligin ilerleyen haftaları ile birlikte ortaya koyduğu performansla yavaş yavaş üst sıralara tırmanmaya başladı ve artık takım rayına oturmaya başladı. Bu değişim takımın selameti açısından gerçekten çok olumlu oldu diyebilirim.

Aytemiz Alanyaspor karşısına 3 puan parolası ile çıkan Osmanlıspor bu isteğine maçın ilk yarısında kavuştu. Maçın orta hakemi Mete Kalkavan çok cesur bir karar vererek üç penaltı birden çalarak belki de bir ilke imza attı.

Fakat yapılan penaltıların tamamı penaltı bunu baştan belirtmekte fayda var. Alanyaspor’lu futbolcuların acemiliği bu penaltılara neden oldu. Yani hakem yapması gerekeni yaptı ve doğru kararları verdi. Boşuna Alanyasporlular feryat figan etmesinler.

İlk yarıda 3 penaltı golü ile farkı yakalayan mor sarılılar ikinci yarıda bu skoru korumak için orta sahayı kalabalık tutup hızlı hücumlarla gol bulmaya çalıştı. İşin aslı maç ilk yarıda bitti ikini yarı tamamen anlamsız bir mücadele halinde geçti. Aslında iki takım ilk yarıdaki skoru kabullenip maçı bitirmek bile isteyebilirdi çünkü ikinci yarıdaki futbol ne keyif verdi ne de tat verdi.

Osmanlıspor altın değerinde 3 puanla ayrılarak haftalar sonra düşme potasının bir üstüne çıktı. Bu bile takımı moral olarak bir üst seviyeye çıkarmaya yeter. Futbolcuların daha istekli ve daha hırslı oynamalarını sağlayabilir. Bu hafta oynayacakları Beşiktaş maçı bu anlamda futbolcular için gerçekten kendilerini test etme açısından son derece önemli.

Neticede İrfan Buz takımı çok iyi idare etti, oyuncu  değişikliklerini yerinde yaptı ve takımını Alanyaspor karşısında çok iyi motive ederek bu galibiyetin mimarı oldu.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Orhan Aksakal Arşivi