Orhan Aksakal

Orhan Aksakal

Osmanlılar zoru başarmak istiyor

Osmanlılar zoru başarmak istiyor

Süper Lig İlhan Cavcav Sezonunun 24. haftası Bursaspor ile Kayserispor maçıyla başladı. Birbirinden zorlu maçların oynanacağı haftanın en önemli maçında zirve mücadelesi veren Beşiktaş ile Trabzonspor karşı karşıya gelecek.

Ankara’nın iki temsilcisi Gençlerbirliği ve Osmanlıspor bu hafta birbirinden zorlu iki maça daha çıkacak. Özellikle Osmanlıspor’un deplasmanda oynayacağı Kasımpaşa maçı büyük önem taşıyor. Bu maçın hem büyük çekişmeye hem de büyük heyecana sahne olması bekleniyor. Mor sarılılar bu maçı kazanarak alt sıralardan kurtulmak için varını yoğunu ortaya koyacak.

İkinci yarıda henüz galibiyetle tanışamayan Osmanlıspor için bu çok önemli çünkü artık ligin boyu kısaldı ve bütün maçlar çok zor geçiyor. Mor sarılılar eğer bu maçtan 3 puan çıkarırsa ligde kalma yolunda şansını devam ettirmek için büyük bir adım atmış olacak.

Bugün saat 13.30’da oynanacak Kasımpaşa mücadelesi Osmanlıspor için çok daha önemli.  Çünkü mor sarılıların şiddetle puana ihtiyacı var ve kazanmaktan başka çaresi yok. Eğer mor sarılılar bu maçı da kaybederse ligden düşme yolunda bir adım daha atmış olacaktır ki bunu bir Ankaralı olarak istemem.

Ligde oynadığı son 10 maçta mağlubiyet yüzü görmeyen Gençlerbirliği Ankara 19 Mayıs Stadı’nda ligin alt sıralarından kurtulma mücadelesi veren Aytemiz Alanyaspor ile karşı karşıya gelecek. Kırmızı siyahlıların bu maçtan 3 puanla ayrılması sürpriz olmaz. Fakat kırmızı siyahlılar tedbiri de elden bırakmamalı.

Geçen hafta ligin şampiyonluk adaylarından Medipol Başakşehir ile deplasmanda 1-1 berabere kalarak haftayı 1 puanla kapatan kırmızı siyahlılar bu maçtan 3 puanla ayrılarak ligde rahat bir nefes almak istiyor. Alanyaspor karşısında galibiyete yakın olan taraf.

Gençlerbirliği yine savunmasını iyi yaparsa mücadeleden rahatlıkla puanla ayrılır. Fakat işi hiç kolay değil çünkü Alanya’nın deplasman maçlarında sürpriz sonuçlar aldığını unutmayalım. Fakat ben buradan bir sürpriz beklemiyorum.

Her iki takımımızın da maçları zorlu. Fakat biz onlara güveniyoruz. İkisi de başaracaktır diye umutlu olmak istiyorum. Çünkü ligin boyu artık gittikçe kısalıyor ve maçlar daha da zorlaşıyor. Takımlarımız kendi ayarındaki rakiplerini yenerse ligde kalırlar ve sıkıntı yaşamazlar. Aksi takdirde ligin sonunda hüsran yaşarlar benden söylemesi.

İki takımımıza da başarılar diliyor ve onların galibiyetini sizlerle paylaşmak üzere iyi hafta sonları diliyorum. İnşallah iki takımımızın da galibiyetini buradan siz değerli okuyucularımıza keyifli bir şekilde anlatırız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Orhan Aksakal Arşivi