Selami Mutlu

Selami Mutlu

Osmanlının borcu günümüze örnek olmasın!

Osmanlının borcu günümüze örnek olmasın!

Osmanlı’nın taktığı 500 milyar dolar borcu bilin bakalım kim ödedi? Atatürk’ün önderliğinde “Yeniden kendi küllerinden doğan Türk milleti” ödedi. Tarihimizi iyi bilmemiz gerekir. Osmanlının borçlarını bugün aşağılanmak istenen ve hor görülen Türk milleti ödedi.

Fatih Sultan Mehmet döneminde( 1451-1481) Türkler Devlet yönetiminden uzaklaştırıldı. Onların yerine “Devşirme” denilen Hıristiyan Avrupalı kökenliler getirildi. Osmanlının ordusunu oluşturan Yeniçerilerde Türk değildi.10-15 yaşlarında ailelerinden koparılıp payitahta getirilerek eğitilen Avrupalı Hıristiyan çocuklardı. Sarayda “ENDERUN” denen yönetici yetiştiren bir okul vardı. Bu okula Türkler alınmazdı. HAREM denilen seks kölesi hapishanesinde ki cariyelerde Avrupalı Hıristiyan/Yahudi köle kızlardı. Hareme Türkler alınmazdı. Padişahlar ve Şehzadeler, cariyelerle nikahsız beraberlik yaşarlardı.

KORFU adasının istilasıyla ganimet olarak getirilen KORFU Adası valisinin kızı olan SOFİA BUTTO yani Saraya cariye olarak girmeyi başaran ve zamanla SAFİYE SULTAN adını alan bu cariyelerden biridir. Osmanlı, Türkleri Devlet yönetiminden ve Ordudan uzaklaştırmakla kalmadı. Türkleri sürekli hor gördü. “ETRAK-I Bİ İDRAK” yani akılsız Türk diyerek aşağıladı ve öteledi.

Sultan 4.Murat döneminde (1623-1640) Türk sözcüğü dangalaklıkla eş anlamda kullanılırdı. Aynı dönemin Hiciv şairi NEF’İ bu nedenle şu dizeyi yazmıştı. “Türk’e hak çeşme-i irfanı haram etmiştir.” Günümüz Türkçesiyle “Tanrı Türk”e anlayış yeteneğinin çeşmesini yasaklamıştır. Osmanlı’nın yıkılıp gitmeden önceki son 90 yılında ekonomik ve mali durumu yani kısacası para durumu özetle şöyledir.

Yıl: 1828-1829 Osmanlı tahtında Sultan 2.Mahmut oturmaktadır. Osmanlı-Rus savaşı sürmektedir. Osmanlı ordusunun Tuna garnizonlarında ekmek yoktur. Çünkü ekmek yapacak unda yoktur buğdayda yoktur! Osmanlı ünlü Yahudi Banker ROTHSCHİLD başvurur. ROTHSCHİLD gerekli buğdayı satın alıp Osmanlıya verir. “Günümüzde, ithali yapılan saman benzeri gibi” Osmanlı Devleti aldığı buğdayın ancak yarı parasını ödeyebilir.

Yıl: 1834 Osmanlı tahtında Sultan 2. Mahmut oturmaktadır. Yunanlılar Osmanlıya baş kaldırmış, savaşmış ve bağımsızlıklarını kazanmışlardır. Ayrıca Osmanlı Devletinin Yunanlılara tazminat ödemesi kararlaştırılmıştır. Osmanlının tazminat ödeyecek parası yoktur. Hazinesi boşalmıştır. Sarayın lüksüne ve harcamalarına yetiştirememektedir. Osmanlı yine Yahudi ROTHSCHİLD başvurur. Temsilcisi İstanbul’a gelir sözü edilen parayı öder. Osmanlıya borç yazılır.

Yıl: 1853-1856 Osmanlı tahtında Sultan Abdülmecit oturmaktadır. Kırım savaşı sürmektedir. Osmanlı Ordusunun silaha ve mühimmata ihtiyacı vardır. Ama bunu alacak parası yoktur. Osmanlı yine Banker ROTHSCHİLD başvurur. ROTHSCHİLD aracı olur. Osmanlıya 10 Milyon 514 bin 976 kuruş borç verip 40 bin tüfek, 2 bin şişhane, 10 Milyon fişek 50 Milyon kapsül alır.

Yıl: 1855 Osmanlı tahtında yine Sultan Abdülmecit vardır. Zaten kasasında parası olmayan Osmanlının Kırım savaşı sonrasında masrafları çok artmıştır. Çok acele ve çok büyük paraya ihtiyacı vardır. Osmanlı yine ROTHSCHİLD başvurur. Osmanlı istediği borç karşılığında “MISIR VERGİSİ-İZMİR-ŞAM GÜMRÜKLERİNİ” Teminat olarak gösterir. Yani ipotek ettirir. ROTHSCHİLD bu teminatla yetinmez. Çünkü Osmanlı Devleti aldığı buğdaydan kalan borcun yarısını hala ödememiştir. İşte bu nedenle ROTHSCHİD; İngiltere-Fransa’nın kefil olması koşuluyla Osmanlıya borç vermeyi kabul eder. Osmanlı Devletine 5 Milyon sterlin borç verilir.

Yıl: 1891 Osmanlı tahtında Sultan 2. Abdülhamit Oturmaktadır. Hazinede para yoktur. Sarayın tüketimine ve harcamalarına para yetmemektedir. Bir kez daha Banker ROTHSCHİLD başvurulur. Yüzde 4 faizle, ödeme suresi 60 yıl olan, 6 Milyon 316 bin 920 Sterlini borç olarak Osmanlıya verir.

Yıl: 1894 Osmanlı tahtında yine 2. Abdülhamit oturmaktadır. Hazine yine tam takır olmuştur. Borç için yine ROTHSCHİLD başvurulur. Banker ROTHSCHİLD yüzde3,5 faizle 8 Milyon 212 bin 340 Sterlin borç verir. Borcun geri ödeme suresi 61 yıldır. Osmanlı bu borcu 330 bin Sterlin taksitlerle ödemek üzere borç senetleri imzalar. Bu serüven Osmanlının son bulmasına kadar devam eder durur.

Yıl: 1 Kasım 1922 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ Osmanlının saltanatına son verir.

Yıl: 17 Kasım 1922 Son Osmanlı padişahı Vahdettin, bir İngiliz savaş gemisiyle İstanbul’dan kaçar

Yıl: 24 Temmuz 1923 Lozan Anlaşması imzalanır. Emperyalist Devletlerin ellerinden Türkiye Cumhuriyeti Devletinin tapusu Atatürk ve silah arkadaşları tarafından söke-söke alınır. Bu borçlar arasında Yahudi Banker ROTHSCHİD ten alınan borçlarda vardı. Lozan Anlaşmasının ilgili hükümleri gereğince Banker ROTHSCHİLD ten alınan borçlar Türkiye Cumhuriyeti tarafından ailesine ödenmiştir.

Kamu Maliyesi uzmanı Dr. Mahfi Eğilmez Osmanlının toplam borçlarını hesaplayarak şu sonuca varmıştır. Borç 500 milyar dolar tutuyordu. Bu borcu Mustafa Kemal Ve silah arkadaşları tarafından kurulan Türkiye Cumhuriyeti, TÜRK MİLLETİ’’ Ödemiştir.

Günümüzde Osmanlı özlemi yaratmaya çalışan borç üstüne borç yapıp yer altı ve yer üstü Milli varlıklarımızı Emperyalist Devletlere peşkeş çeken varlık fonu-IMF derken ülkeyi borç batağına sokan Saray düşkünü Osmanlı hayranlarına ithaf ederim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Selami Mutlu Arşivi