Avrupa Komisyonu, araçların güvenliğini arttırmak istiyor

Avrupa Komisyonu, standart alkol kilidi ve diğer modern araçlar ile yeni araçların güvenliğini artırmak istediğini açıkladı. 

Avrupa Komisyonu, araçların güvenliğini arttırmak istiyor
Yayınlanma:
Güncelleme:

Avrupa Komisyonu, standart alkol kilidi ve diğer modern araçlar ile yeni araçların güvenliğini artırmak istediğini açıkladı. 

Avrupa Komisyonu, karayolu trafiğinin güvenliğini arttırmak için, yeni araç modellerinin, uyuşukluğu ve yorgunluğu belirleyen alkol kilitleri ve sistemleri gibi bir dizi gelişmiş güvenlik özelliği ile donatılmasını istiyor. 

Komisyon, diğer şeylerin yanı sıra, Avrupa Birliği'ndeki yeni yolcu araçlarının, standart acil durum fren sistemleri, şerit ve hız desteği, alkol kilitleri ve uyuşukluğu tespit eden sistemler ile standart olarak donatılması gerektiğini düşünüyor. Komisyon ayrıca, kamyon sürücülerini, yayaların ve bisiklet kullananların varlığından haberdar eden bir sistem yapılması gerektiğini belirtti. Yeni sistemlerin ise fiyatları etkilemeyeceğine inanılıyor. 

10 bin 500 hayat kurtarıyor 

Komisyona göre, tehlikeli trafik noktalarının ve hedeflenen yatırımların sistematik bir analizi ile birlikte, yeni güvenlik sistemleri önümüzdeki on yılda 10 bin 500'den fazla can kaybını önleyeceği vurgulanıyor. Geçen yıl Avrupa yollarında 25 bin 300 kişi kazalarda öldü ve 135bin kişi ağır yaralanmıştı. Bu önlemlerle ölümlü kazaların yarı yarıya azalacağı görüşüne yer verildi. 

Tasarıyı sunan AB komiseri Elzbieta Bienkowska, "Tüm trafik kazalarının yüzde doksanı insan hatalarından kaynaklanıyor. Yeni zorunlu güvenlik hükümleri kaza sayısını azaltacak. Bağlantılı ve otomatik araçlarla kendi kendine sürüşe zemin hazırlayacak" 

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.