Akgün: Mobbing intihara kadar sürükleyebiliyor

MEYAD Başkanı İsmail Akgün “9. Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi”nde Mobbing ile ilgili bildiri sunarak mobbingin çalışma hayatındaki etkilerini anlattı.

Akgün: Mobbing intihara kadar sürükleyebiliyor
Yayınlanma:
Güncelleme:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Güvenle Büyü Türkiye” temalı “9. Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi” İstanbul Haliç Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. Kongreye merkezi Ankara’da bulunan MEYAD Başkanı İsmail Akgün katılım sağlayarak, “Mobbingin Aileye Etkisi ve Çözüm Önerileri” Konulu bildiri ve sözel sunumunu yaptı.

CİNNET VE İNTİHARA SÜRÜKLEYEBİLİYOR

Başkan Akgün sunumunda Mobbingin çalışana, işletmelere, aileye dolayısıyla topluma ve ülkeye zararlarını anlattı. Akgün, üzerinde pek durulmayan bir konu olan Mobbingin özellikle dolaylı etki/zarar verdiği aileye yaptığı tahribatları anlatırken “Mobbinge maruz birey kimi zaman öfkesini daha güçsüz bulduğu eşinden ya da çocuklarından çıkarmaya kalkışarak şiddet uygulamaktadır. Kişilik yapısına ve mağduriyet durumuna göre değişkenlik göstermekle birlikte cinnet ve intiharlara kadar gidebilen bir etkiden söz etmekteyiz. Tüm bunlar ailede huzursuzluk, mutsuzluk, asabiyet, ilgisizlik, yaşamayı istememe durumu, sürekli kendisine yapılanları anlatma isteği oluşabilmektedir. Tüm bu etkenler ailede mutsuzluk ve kimi zaman aile parçalanmalarına kadar da gidebilmektedir” ifadelerini kullandı.

mobbing-1-002.jpg

TOPYEKÜN MÜCADELE ŞART

İsmail Akgün konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi, “Çalışma hayatını ve dolayısıyla toplumu bir veba gibi saran Mobbing ile topyekûn mücadele edilmesi gerektiğini, en etkili mücadelenin de eğitim ve rehabilitasyon çalışmaları olduğunu belirtti. Bunu ihmal edersek yitirdiğimiz canların yanında, işyerlerinde güvensizlik hâkim olacağından seyirci durumunda olan diğer çalışanlarında psikolojisini olumsuz etkilemektedir. Bu durum verimsizliğe, hedeflenen üretim faaliyetinin tam ve zamanında yerine getirilememesine yol açması işletmelerimize ve ülkemiz ekonomisine ciddi maliyetleri olabilmektedir. İşte bu nedenlerle her zaman söylediğimiz gibi “Çalışma Hayatına Katkı İçin Çalışıyoruz” sloganı ile Mobbing Eğitim Yardım Araştırma Derneği (MEYAD) yola çıktı. Bu sorun ile el birliğiyle mücadele ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.mobbing-111.jpg

 Düzeltmen, İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.