Altındağ Şair ve Yazarlar Evi Müzesi’ne anlamlı ziyaret

Türkiye Yazarlar Birliği'nin (TYB) 40. Kuruluş yılında; TYB Ankara Şubesince "40 Kapı 40 Ziyaret" etkinliği kapsamında Altındağ Belediyesi Şair ve Yazarlar Evi Müzesine ziyaret gerçekleştirildi.

Altındağ Şair ve Yazarlar Evi Müzesi’ne anlamlı ziyaret
Yayınlanma:
Güncelleme:

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Ankara Şube Başkanı Dr. İsmail Bozkurt, Başkan Yardımcısı Güner Dinçaslan; Altındağ Belediyesi Şair ve Yazarlar Evi Müzesi kurucusu ve yöneticisi Şair Mehmet Atilla Maraş'a ziyarette bulundu.

MÜZE TÜRKİYE’DE ALANINDA BİR İLK

TYB üyesi ve 9. Dönem 1998-2000 TYB Genel Başkanlığı görevini de yapan Şair Atilla Maraş ziyarette şunları söyledi, “Müzenin Türkiye’de alanında bir ilk olma özelliğini de taşıdığını. Altındağ Belediyesi Şair ve Yazarlar Evi Müzesinin Ankara’da yaşamış veya bir şekilde yolu Ankara ile kesişmiş edebi şahsiyetlerin eserlerinin, bazı eşyalarının sergilendiğini, Necip Fazıl Kısakürek, Cahit Zarifoğlu, Aladdin Özdenören, Nuri Pakdil, Erdem Beyazıt, Rasim Özdenören ve Mehmet Akif İnan aralarında bulunduğu 7 güzel adama ait bir salon başta olmak üzere Sezai Karakoç, Abdürrahim Karakoç gibi toplam 27 adet şahsın eser ve eşyaların bulunduğu, mesala Abdürrahim Karakoç’un meşhur “Mihriban şiirini” yazdığı daktilonun da halen müzelerinde sergilendiğini” belirtti

BÖYLESİNE ZİYARETLER DOSTLUĞU PEKİŞTİRİYOR

Türkiye Yazarlar Birliği'nin 40. Kuruluş yılı etkinlikleri ve Ankara Şubesi faaliyetleri ile ilgili, Şair Mehmet Atilla Maraş’a bilgi verildikten sonra etkinliklere davet edildi. Muhtemel ortak yapılabilecek faaliyetler üzerine fikir teatisinde bulunuldu. Ziyaret sonrası M. Atilla Maraş ziyareti çok anlamlı bulduğunu, STK’lar arası bu tür ziyaretlerin dostluğu pekiştireceğini, zamanla ortak faaliyet yapılmasına da katkıda bulunacağını” söyledi. Maraş, ayrıca ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek en kısa sürede iadeyi ziyaret yapacağını ifade etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.