Anadolu Mektebi öğrencileri Mustafa Kutlu’yu anlattı

Mustafa Kutlu okumalarını tamamlayan Türkiye Diyanet Vakfı Anadolu Mektebi öğrencileri TDV Genel Merkezi Konferans Salonunda verilen panelde yazarı anlattılar.

Anadolu Mektebi öğrencileri Mustafa Kutlu’yu anlattı
Yayınlanma:
Güncelleme:

GÜLAY ERTUNÇ

2017 yılının haziran ayından itibaren Anadolu Mektebi gönüllü okumalarına başlayan Türkiye Diyanet Vakfı Yurtlarındaki öğrenciler, Mustafa Kutlu’nun eserlerinde yer alan dini değerler, doğa ve toprak özlemi, ideallerin çöküşü ve kimliksizleşme temalarından hareketle Mustafa Kutlu’yu anlatarak dinleyenlere onun gözünden zamanı aktardılar.

ÜST DÜZEY KATILIM

Panel başkanlığını Ankara’dan Ahmet Özdemir’in yaptığı programda; Antalya, Muğla, Konya ve Kastamonu illerinden TDV yurtlarını temsilen gelen panelistler ve 250 kadar öğrenci yer aldı. Program, Anadolu Mektebi ve Türkiye Diyanet Vakfı tanıtım filmlerinin izlenip,  TDV Yurtlar ve Sosyal Tesisler İktisadi İşletmesi Müdürü Zekeriya Soysal’ın yaptığı selamlama konuşmasının ardından yapılan sunumlar ile devam etti. Panelin değerlendirme konuşmalarını ise Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu Başkanı Sami Güçlü, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Dini Yüksek İhtisas Merkezleri Daire Başkanı Abdurrahman Akkuş ile şair Mustafa Aydoğan yaptılar.

KENDİMİZİ KÜLTÜREL OLARAK YETİŞTİRELİM

Sami Güçlü yaptığı konuşmada; Anadolu Mektebini, Diyanet Yurtları ile buluşturan Mehmet Görmez’ e teşekkür etti ve “Hayatta artan bir rol üstlenmek ve aldığımız eğitimi çok iyi kullanmak için kendimizi kültürel olarak yetiştirmeliyiz. Sizler de bu amaçla ülkemizin tarihine, diline, sanatına emek vermiş yazarların eserlerini okuyun. Çünkü sanata ve kültüre yabancı iseniz, dilinizin sorunlarını bilmiyorsanız bildiğiniz güzellikleri de anlatamazsınız. Anadolu Mektebinin amacı da öğrencilerini kültürel olarak yetiştirmek ve topluma örnek insan kazandırmaktır” dedi. Ardından yazar Mustafa Kutlu ile panelistleri ve seyircileri buluşturan bir telefon görüşmesi gerçekleştirildi. Mustafa Kutlu görüşmede “Özlenen Ahlâk Düzeni” isimli gazete yazısını okuyarak “İslâm ahlâkında ben değil biz vardır, toplumsal sorumluluklar vardır” dedi. Kendisini anlayan ve anlatanların bir arada olduğu bu programda bulunan herkese teşekkür etti.

anodul-mektebim-1.jpg

KİMLİK İNŞA ETMELİYİZ

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Dini Yüksek İhtisas Merkezleri Daire Başkanı Abdurrahman Akkuş ise konuşmasında Mustafa Kutlu’nun eserlerinde yer alan kimlik inşa etme mücadelesine değinerek faydalı bilginin bu noktada gerekliliğinden bahsetti. Mustafa Kutlu’nun da tüm bunları dert edinen ve gönülden konuşan bir yazar olduğunu söyleyerek devam ettiği konuşmada Akkuş, Anadolu Mektebi öğrencilerine ve bu programa emek verenlere teşekkür etti.

MUSTAFA KUTLU’YU İYİ ANLAMAK LAZIM

Şair Mustafa Aydoğan da değerlendirmesinde, “Anadolu Mektebi sayesinde ilk kez edebiyat okumaları kitlesel olarak gerçekleşiyor. Bu panelde Mustafa Kutlu’nun çok iyi anlaşıldığını gördüm. Eğer bir yazar kendisinden yarım asır küçük bir kuşak tarafından anlaşılıyorsa bu onun için gelecekte de var olacağı anlamına gelir. Kültürel zenginliklerine şahitlik ettiğim ‘Mustafa Kutlu’yu anlama ve anlaşılma” konusunda panelist öğrencileri başarılarından dolayı kutluyorum. Anadolu Mektebinin, kültürün mânevi tadını kaybettiği bir noktada bu hazzı devam ettirmekte olduğunu görmekten mutluluk duydum .”diyerek faaliyetlerinden dolayı Anadolu Mektebine teşekkür etti. Program, değişik illerden gelen ve TDV yurtlarında kalan Anadolu Mektebi öğrencilerinin şehir gezisi ile son buldu.
 

Kaynak:Basın Bülteni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.