Ankaragücü dörtledi

Spor Toto 1. Lig'in 32. haftasında MKE Ankaragücü, sahasında Gazişehir Gaziantepspor'u 4-0 mağlup etti.

Ankaragücü dörtledi
Yayınlanma:
Güncelleme:

Spor Toto 1. Lig'in 32. haftasında MKE Ankaragücü, sahasında Gazişehir Gaziantepspor'u 4-0 mağlup etti. Sarı lacivertliler bu sonucun ardından 59 puanla ligde ikinci sıraya yükselip şampiyonluk yarışında bende varım dedi.

Spor Toto 1. Lig'in 32. haftasında Ankaragücü ile Gazişehir Gaziantep Ankara 19 Mayıs Stadı’nda karşı karşıya geldi. Baştan sona sarı lacivertlilerin üstünlüğü altında geçen mücadeleyi ev sahibi Ankaragücü 4-0 kazandı. Sarı lacivertliler Ümraniyespor’un Balıkesirspor Baltokspor ile 1-1 berabere kalmasının ardından ikinci sıraya yükselip Ankaragücü puanını 59'a çıkartırken, Gazişehir Gaziantep 53 puanda kaldı.

ilhan-parlak-3.jpg

RAKİP MANİSASPOR

Ankaragücü 33. haftada deplasmanda önceki haftalarda ligden düşmesi kesinleşen Manisaspor ile karşı karşıya gelirken, Gazişehir Gaziantep ise Balıkesir Baltokspor ile üç puan mücadelesine çıkacak. Ligde Çaykur Rizespor evinde Akınçorap Giresunspor’u 1-0 yenerek 63 puanla liderliğini sürdürürken, Ümraniyespor ise 59 puanla üçüncü sıraya indi. Boluspor 56 puanla dördüncü sırada bulunurken, Gazişehir Gaziantep ise 53 puanla beşinci sırada bulunuyor.

MAÇTAN DAKİKALAR

Şampiyonluk yolunda büyük önem taşıyan maçta ev sahibi MKE Ankaragücü maça hızlı ve etkili başladı. Rakip kalede atak üstüne atak geliştiren sarı lacivertliler gol pozisyonlarına girmeye başladı. Maçın 20. dakikasında Erdem Özgenç’in kullandığı serbest vuruşta Gaziantepspor savunma oyuncusu İsmail kafayla topu kendi ağlarına gönderince bu golle Ankaragücü 1-0 öne geçerek rahat bir oyun ortaya koymaya başladı. Maçın 30. dakikasında Kenan Özer’in sağ kanattan yaptığı ortaya hareketlenen Umut Nayır şut vurmak istedi fakat ıska geçti. Topu önünde bulan İlhan Parlak yerden sert ve düzgün bir plase vuruşla topu Gazişehir Gaziantep filelerine gönderip durumu 2-0’a getirdi. Bu skor aynı zamanda ilk yarının da sonucu oldu.

STAT: Ankara 19 Mayıs

HAKEMLER: Alper Ulusoy, Volkan Ahmet Narinç, İbrahim Bozbey

MKE ANKARAGÜCÜ: Korcan Çelikay, Erdem Özgenç, Yusuf Abdioğlu, Gençer Cansev, Ferhat Kiraz, Kenan Özer, Arif Morkaya (Dk. 81 Szukala), Kehinde (Dk. 71 Sedat Ağçay), Mbamba, İlhan Parlak (Dk. 74 Tisdell), Mehmet Umut Nayir

GAZİŞEHİR GAZİANTEP: azişehir Gaziantep: Stackhowiak, Yasin Palaz (Dk. 71 Sinan Osmanoğlu), Ahmet Kesim, İsmail Konuk, Mehmet Erdem Uğurlu, Jefferson (Dk. 46 Zec), Tugay Kacar, Muhammed Himmet Ertürk (Dk. 46 Serdar Deliktaş), Gökhan Alsan, Del Valle, Özgür Can Özcan

GOLLER: Dk. 20 İsmail Konuk (Kendi kalesine), Dk. 30 İlhan Parlak, Dk. 57 Mehmet Umut Nayir, Dk. 86 Sedat Ağçay (MKE Ankaragücü)

SARI KARTLAR: Dk. 10 Gökhan Alsan, Dk. 18 Ahmet Kesim (Gazişehir Gaziantep), Dk. 31 Kenan Özer, Dk. 50 Yusuf Abdioğlu, Dk. 82 Tisdell (MKE Ankaragücü)

SARI FIRTINA İKİNCİ YARIDA DA DİNMEDİ

İkinci yarıya da ev sahibi Ankaragücü iyi başladı. 57. dakikada sarı lacivertliler beklediği üçüncü gole kavuştu. Bu dakikada Mehmet Umut Nayır, İlhan Parlak’tan aldığı pasla ceza sahasına girdi ve düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelerle buluşturup takımını 3-0 öne geçirdi. Maçın 86. dakikası oynanırken Gazişehir Gaziantep savunmasının hatasından faydalanan Sedat Ağçay ceza sahasına girerken kalecinin altından topu filelere gönderip Ankaragücü’nü 4-0 öne geçirdi ve maç bu sonuçla sona erdi.

ankaragucu-11-007.jpg

BİZ GERÇEKTEN HAK EDİYORUZ

MKE Ankaragücü’nde 4-0 kazanılan Gazişehir Gaziantepspor maçı sonrası büyük sevinç vardı. Soyunma odasında futbolcularını tebrik eden sarı lacivertli takımın teknik direktörü İsmail Kartal daha sonra açıklama yapmak üzere basın mensuplarının karşısına çıktı. Kartal, “Ümraniyespor maçından sonra psikolojik anlamda buraya gelmek kolay değildi. Kadro derinliği iyi ve iyi oyunculara sahip Gazişehir takımına karşı hafta içinden beri çok iyi hazırlandık. Taktik olarak maç başından sonuna kadar her şey planladığımız gibi gitti. Goller bulduk. Sonuç olarak biz bugün istediğimizi aldık” dedi.

HAK EDEREK KAZANIYORUZ

Kartal sözlerini şöyle sürdürdü, “Güçlü rakibe karşı farklı kazandığımız için oyuncularımı tebrik ediyorum. Biz kazandık ve şimdi rakiplerimizi bekliyoruz. Önümüzde iki tane maç var ve bu iki maçı da kazanıp rakiplerimizin bir yerde takılmasını bekleyeceğiz. İnşallah her şey planladığımız gibi olur. Büyük Ankaragücü takımını hak ettiği yere getirmek istiyoruz. Bu takımı herkes destekledi, herkese teşekkür ediyorum ve inşallah sonu da güzel biter. Futbol anlamında kaybetmeyi göze alacak bir adam değilim. Rakiplere bakıyoruz, bir de bizim oynadığımız oyunlara bakıyoruz. Biz gerçekten hak ederek kazanıyoruz. Biz sezon başından beri herkesle çarpışarak, savaşarak bu puanları topladık” ifadelerini kullandı.

İLHAN KLASINI KONUŞTURDU

Ankaragücü’nün başarılı forveti İlhan Parlak eski günlerindeki gibi sahanın yıldızlarından birisi oldu. Gazişehir Gaziantep karşısında takımının gol yollarında en etkili isimlerinden birisi oldu. İlhan güzel futbolunu attığı güzel golle süsleyerek sarı lacivertlilerin galibiyetinde önemli rol oynadı. İlhan attığı ikinci gol sonrası sevincini takım arkadaşı Umut Nayir ile paylaşmayı unutmadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.