Ankaragücü umutlu gitti

Ankaragücü Spor Toto Süper Ligin ikinci haftasında Alanyaspor karşısında üç puan mücadelesi verecek.

Ankaragücü umutlu gitti
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ankaragücü Spor Toto Süper Ligin ikinci haftasında Alanyaspor karşısında üç puan mücadelesi verecek. Sezonun ilk maçında son şampiyon Galatasaray’a 3-1 yenilen sarı lacivertliler deplasmandan 3 puanla dönmenin hesaplarını yapıyor.

Altı yıl aranın ardından Spor Toto Süper Lige yükselen Ankara temsilcisi MKE Ankaragücü yarın akşam deplasmanda oynayacağı Alanyaspor maçının hazırlıklarını tamamladı. Sezona son şampiyon Galatasaray karşısında aldığı 3-1’lik mağlubiyetle başlayan sarı lacivertliler bu kez deplasmandan kazanarak dönmek istiyor. Bahçeşehir Okulları Stadyumu’nda saat 21.45’te oynanacak zorlu mücadeleyi Ali Şansalan yönetecek.

HAZIRLIKLAR TAMAM

Süper Lig’in 2. haftasında Alanyaspor’a konuk olacak MKE Ankaragücü gerçekleştirdiği son antrenmanla hazırlıklarını tamamlayarak Alanya’ya gitti. Teknik direktör İsmail Kartal yönetiminde gerçekleşen antrenmanın ilk bölümünde kondisyon çalışması yapılırken, daha sonra 5’e 2 top kapma çalışması yapıldı. Son bölümde 4 grup halinde dar alanda maç yapıldı. Son antrenmana Anton Putsila ve Alihan Kubalas’ın bir yandan tedavileri devam ederken bir yandan her iki futbolcu da bireysel çalışmalarını sürdürdü.

TAKTİK ÇALIŞTILAR

Teknik direktör İsmail Kartal yönetimindeki antrenmanın son bölümünde taktik çift kale maç oynayan sarı lacivertli futbolcuların hırsı ve isteği yüzleri güldürdü. Alanyaspor maçının taktik maçında futbolcularını sık sık uyaran Kartal futbolcularından gol yollarında hata yapmamalarını istedi.Taktik maçta atılan şık goller Alanya maçı öncesi umut verdi. Kıran kırana geçen maç dostça bitti.

4 KEZ KARŞILAŞTILAR

Sezona Galatasaray mağlubiyeti ile başlayan Ankaragücü, Alanyaspor maçının hazırlıklarını tamamladı. Sivasspor deplasmanında 1-0 mağlup olmasına rağmen sergilediği oyunla dikkat çeken güney ekibi ile Ankaragücü Süper Lig ilk kez karşı karşıya gelecek. Şimdiye kadar sadece 2013-14 sezonunda 2. Lig Kırmızı Grupta karşılaşan iki takım, o yıl tam 4 kez karşı karşıya geldi. Alanya’da oynanan ilk lig maçında rakibine gol yağdıran Başkent ekibi, sahadan 5-1 galip ayrılmıştı.

ANKARA’DA ALANYA

Ankara’da oynanan maçta ise kazanan taraf Alanyaspor oldu. Güney ekibi, sahadan 3-2 galip ayrılmıştı. O sezon ligi ikinci sırada bitiren Alanyaspor ile üçüncü sırada bitiren Ankaragücü play maçlarında tekrar karşı karşıya geldi. Alanyaspor ilk maçı 1-0 ikinci maçı ise 3-2 kazanarak tur atlamıştı. İki takım o tarihten bu yana ilk kez bir maç yapacak. İki takımın Süper Lig’deki ilk randevusu olacak.

HAKEM ALİ ŞANSALAN

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Spor Toto Süper Lig Lefter Küçükandonyadis Sezonu’nun ikinci haftasında maçları yönetecek hakemleri açıkladı. Yarın akşam saat 21.45’te Bahçeşehir Okulları Stadyumu Aytemiz Alanyaspor ile MKE Ankaragücü arasında oynanacak zorlu mücadeleyi Ali Şansalan yönetecek. Şansalan’ın yardımcılıklarını Mustafa Savranlar ve Abdullah Bora Özkara olacak. Maçın dördüncü hakemi ise Hakan Ceylan.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.