Ankaralı işadamlarını yatırım için Kırgızistan’a bekliyoruz

Kırgız Cumhuriyeti Büyükelçiliği Müsteşarı Meder O. Abarikov Ankara Kalkınma Ajansı’nı ziyaret etti.

Ankaralı işadamlarını yatırım için Kırgızistan’a bekliyoruz
Yayınlanma:
Güncelleme:

GÜLFERİ ÖZBEK

Kırgız Cumhuriyeti Büyükelçiliği Müsteşarı Meder O. Abarikov Ankara Kalkınma Ajansı’nı ziyaret etti. Ziyaret esnasında Müsteşar Meder O. Abarikov’a Ankara ili ve Ankara Yatırım Ortamı hakkında sunum gerçekleştirildi. Kırgız Cumhuriyeti Müsteşarı tarafından Kırgızistan’daki Türk yatırımcılar hakkında bilgi verildi.

TURİZM VE DIŞ TİCARET İLİŞKİLER İKONUŞULDU

Müsteşar Meder O. Abarikov ile öncelikle Türkiye ile Kırgızistan arasındaki ikili ilişkiler konuşulduktan sonra dış ticaret hacmi konusunda bilgi alış verişi yapıldı. Özellikle Ankara ile Kırgızistan’dan arasındaki turizm ve dış ticaret ilişkileri konuşularak Ankara’dan yapılmakta olan ihracat kapasitesinin arttırılması konusunda bilgiler paylaşıldı. Kırgız işadamlarının bölgeye olan ilgisini artırmak amacıyla düzenlenen toplantıda, yatırım ortamını artırmaya yönelik faaliyetlerin yoğunlaşılması gerekliliği konusunda mutabakata varıldı.

İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ

Kırgızistan’da ticaret potansiyeli yüksek gıda, tarım ve hayvancılık sektörleri hakkında bilgi veren Müsteşar Abarikov, iki ülke arasında ürün alışverişi açısından muhtemel işbirlikleri tartışıldı. Sağlık turizmi bakımından Kırgızistan’ın Türkiye’ye olan ilgisinin bölgeye çekilmesi için tanıtım faaliyetleri için bilgilendirmeye ağırlık verilmesi vurgulandı. İlerleyen dönemlerde, işadamları ve kamu kurumlarından gelen heyetlerin Ankara’da ve Kırgızistan’da yapılması muhtemel organizasyonlarda ortak çalışmaları için işbirliği yapılması hususunda değerlendirmelerde bulunuldu.

kirgiz-buyukelci-44.jpg

Kırgız Cumhuriyeti Büyükelçiliği Müsteşarı Meder O. Abarikov Ankara Kalkınma Ajansı’nı ziyaret etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.