Ankaralı kadınlara teknoloji eğitimi

Türk Telekom, Teknoloji Seferberliği projesi kapsamında Gölbaşı ve Kahramankazanlı kadınlara internet anlattı.

Ankaralı kadınlara teknoloji eğitimi
Yayınlanma:
Güncelleme:

Kadınları internet konusunda bilgilendirmek için Erzincan’dan yola çıkan ve binlerce kilometre yol kat ettikten sonra Ankara’ya gelen Türk Telekom Gezici Eğitim Tırı, Gölbaşı ve Kahramankazan’da kadınlarla buluştu. Türk Telekom Akademi Eğitmenleri tarafından 40 kişilik sınıf haline getirilmiş Türk Telekom Gezici Eğitim Tırı’nda verilen eğitimler kapsamında kadınlar; güvenli internet, e-devlet ve internetten alışverişi öğrenirken çeşitli sosyal medya uygulamalarını da deneyimleme imkânı buldu.

DİJİTAL OKURYAZARLIĞI ARTIRMAYI HEDEFLİYORUZ

Türk Telekom Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Hakan Dursun, 2 dönemde toplam 10 bin kişiye ulaşmayı hedeflediklerini söyleyerek, şöyle konuştu, “Okuma yazma gibi teknolojiye de hakim olmamız gerektiği bir çağ yaşıyoruz. Türkiye’nin dört bir yanındaki binlerce kadını teknoloji ile güçlendirmek, onların hayatını her alanda kolaylaştırıp, sosyalleşmelerini sağlamak amacıyla teknoloji seferberliği başlatıyoruz. Misyonumuz doğrultusunda ülkemizdeki dijital okuryazarlığı artırmayı hedefliyoruz. Amacımız, projemizle toplumsal kalkınmaya Türk Telekom olarak destek verip, kadınların teknolojinin ve internetin sunduğu fırsatlardan daha fazla faydalanmasını sağlamak. Bu sayede hem kadınların hem toplumun refahını yükselterek, onların ekonomiye ve iş gücüne daha fazla katılmalarına katkıda bulunmayı arzu ediyoruz. Eğitimlere her yaşta kadının katılmasını bekliyoruz.”

İLK ETABINDA BEŞ BİN KİŞİYE ULAŞILDI

“Senin Zamanın” sloganıyla yola çıkan Türk Telekom Gezici Eğitim Tırı, Teknoloji Seferberliği Projesi Kapsamında Anadolu’nun dört bir yanını karış karış dolaşıyor. Türk Telekom’un 2017 yılında başlattığı Teknoloji Seferberliği Projesi’nin ilk etabında 38 ilde 5 bin kişiye ulaşıldı. Projenin ikinci etabı kapsamında 24 ilde 34 farklı noktada, kadınların internet okuryazarlığının arttırılması hedeflenirken, iki yılda ulaşılan kişi sayısının 10 bin olması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.