Ankara'nın STK'larından tam destek: Kararımız Özhaseki

Ankara Sivil Toplum Buluşmaları’nda 10 Federasyon adına ortak konuşma yapan Çorumlular Federasyonu Başkanı Hayri Çağır Cumhur İttifakı’na desteklerini açıkladı.

Ankara'nın STK'larından tam destek: Kararımız Özhaseki
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ankara Sivil Toplum Buluşmaları’nda 10 Federasyon adına ortak konuşma yapan Çorumlular Federasyonu Başkanı Hayri Çağır Cumhur İttifakı’na desteklerini açıkladı.

ANKARA'YA BORCUMUZ VAR

Ankara Sivil Toplum Buluşmaları’nda konuşan Çorumlular Federasyonu Başkanı Hayri Çağır “Ankara’nın ortak değer olması gerektiğini” vurguladı. Seçimlerin gelip geçici olduğunu söyleyen Çağır, “Ankara’da yaşayan insanlar kardeştir, komşudur, iş arkadaşıdır, sadece seçim kaygısı nedeniyle kimsenin Ankara’da yaşayanlar arasına nifak sokmaya hakkı yoktur bu düşüncelere oy da yoktur” dedi.

sekensler.jpg

Yaklaşan 31 Mart Yerel seçimleri öncesinde Ankara’nın önde gelen Sivil Toplum Kuruluşları, federasyon başkanları ve dernek yöneticileri Altındağ Ulucanlar Cezaevi Müzesi Toplantı Salonu’nda Ankara Sivil Toplum Buluşmaları’nda bir araya gelerek ortak basın açıklaması düzenlediler. Basın toplantısında AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’ye tam destek ortaya konuldu. 

10 FEDERASYON BAŞKANI BİR ARADA

Ankara Sivil Toplum buluşmasına Kırşehirli Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Hilmi Gökçınar, Yozgatlılar Federasyonu Başkanı Ahmet Koç, Ankaralılar Federasyonu Başkanı Celalettin Uludağ, Çankırılılar Federasyonu Başkanı Adem Can, Kars Ardahan Iğdır Federasyonu Başkanı Erdoğan Yıldırım, Niğdeliler Federasyonu Başkanı Emin Özer, Gümüşhaneliler Federasyonu Başkanı Hamdi Aslan, Erzurumlular Federasyonu Başkanı Hamdi Aslan, Kırıkkaleliler Federasyon Başkan Vekili Yunus Ertekin, Çorumlular Federasyonu Başkanı Hayri Çağır, ilçe, kasaba ve köy derneklerinin başkanları katıldı.

hilmi-001.jpgBAŞKANLARDAN ORTAK AÇIKLAMA

10 Federasyon başkanı adına düzenlenen Ankara Sivil Toplum Buluşmalarında bir konuşma yapan Çorumlular Federasyonu Başkanı Hayri Çağır, “Genç cumhuriyetimizin başkenti Ankara merkez nüfusu 27.000 iken bugün ise özellikle çevre iller başta olmak üzere Türkiye’nin her yerinden gelen nüfus ile bu rakam 5.400.000’e ulaşmıştır. Türkiye İstatistik Kurumu nüfus tahminlerine göre ise 2023 de Ankara’mızın nüfusu daha da artarak 6.500.000ni bulacaktır. Malumunuz 31 Mart tarihinde çok önemli bir seçime gidiyoruz. Bu seçimler Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ne geçtikten sonra yapılan ilk yerel seçimler olması nedeniyle de fevkalade önemlidir” dedi.

ANKARA’YA BORCUMUZ VAR

Çağır konuşmasının devamında, “Bizler Ankara’da yaşayan, üreten, tüketen ve ömrünü Ankara’ya vermiş sivil toplum kuruluşları olarak bu seçimlerle ilgili kanaatlerimizi paylaşmak üzere bir araya geldik. Ankara’nın havasını soluyor suyunu içiyoruz. Bu kentte ekmeğimizi kazanıyoruz. O nedenle bu şehirde olup biten her şey bizleri yakından ilgilendiriyor. Bizlerin Ankara’ya borcu var. Bizler hemşerilerimizin sorunlarını çözmeye çalışan, yaşadığımız kentte kültürümüzü, gelenek ve göreneklerimizi korumaya çalışan sivil toplum kuruluşlarıyız. Hemşerilerimizin düğünlerinde varız. Cenazelerinde varız. Hastanelerinde varız. Yavrularımızın eğitiminde varız. Federasyonlar olarak sportif sosyal ve kültürel faaliyetler yapıyoruz. Ancak burada bir noktanın altını çizmek isterim. Bizlerin kurulma amacı sadece hemşerilerimizin sorunlarını çözmek değildir. Ülkemizi ilgilendiren her türlü sosyal ve siyasal olaylara ilişkin kanaatlerimizi de belirtmek bizim temel görevimizdir. Bizler; ezan diyen, bayrak diyen, Cumhuriyet diyen kuruluşlarız. Bizler Kurtuluş Savaşı’nda nasıl cephede yer aldıysak bugün yine vatan için canımızı feda etmeye hazırız. Gezi olaylarında nasıl milli iradenin yanında yer aldıysak, 15 Temmuz hain darbe girişimine nasıl direndiysek yarın yine direniriz. Yerel seçimler nedeniyle, bir takım çevreler tarafından mikro milliyetçilik söylemleri üzerinden seçim kampanyası ile Ankara'da oturan hemşehrilerimiz arasında Ankara Ankaralılarındır sloganıyla ayırım yapılmak istenmektedir. Oysaki başta çorum, Yozgat, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Kars-Ardahan Iğdır Gümüşhane, Niğde, Erzurum olmak üzere 81 vilayetimizin tamamından gelip Ankara'ya yerleşen bugün Ankara’nın nüfusunu oluşturan 5.400.000 nüfusun tamamı Ankaralıdır. Kaldı ki hepimizin babaları, dedeleri seneler önce Ankara'ya göçerek burasını yurt edinmiştir. Bizler de bu ailelerin çocukları olarak yaşamımızı Ankara’da da sürdürüyoruz. Bizim çocuklarımız da Ankara’da doğmuş ve yaşamlarımda Ankara’da devam ettireceklerdir” şeklinde konuştu.

SEÇİMLER GELİR GEÇER

Ankara’nın ortak değer olması gerektiğini vurgulayan Başkan Çağır, “Aramızda Ankaralı STK başkanlarımız var. Biz böyle bir mikro milliyetçilik söylemlerinin Başkent Ankara’da prim yapmayacağına inanıyoruz ve kesinlikle bu dilin kullanılmasına karşı olduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Seçimler de gelir geçer ama Ankara’da yaşayan insanlar kardeştir, komşudur, iş arkadaşıdır, sadece seçim kaygısı nedeniyle kimsenin Ankara’da yaşayanlar arasına nifak sokmaya hakkı yoktur bu düşüncelere oy da yoktur” dedi.

HİZMET VE PROJE İÇİN ÖZHASEKİ DİYORUZ

Başkan Çağır konuşmasının sonunda, “Ülkemiz de 31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimlerde hizmet için, proje için, çocuklarımız için, daha fazla üretim ve alın teri için, daha güzel bir Ankara için, daha güzel bir başkent için Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki’ye destek olmaya karar verdik. Bize göre başkent Ankara hamasi söylemlerle, hayali projelerle idare edilemez. Projelerin ayakları yere basmalıdır. Projede kaynaklar belirtilmelidir. Proje akla ve hayatın gerçeklerine uygun olmalıdır. Toplumun her kesiminin ihtiyaçlarına cevap vermelidir. Birde adayların tecrübelerine baktık. Mehmet Özhaseki yaptığı hizmetlerle bizlere güven verdi. Özhaseki’nin daha önce belediyecilik alanında yaptığı projeler ortadadır. Türkiye’nin en büyük stadyumunu yapan, Türkiye’nin en büyük kayak tesislerini yapan Özhaseki’nin bugüne kadar Ankara’ya yapılan hizmet çıtasını daha yükseğe taşıyacağına inancımız tamdır. Yaptıkları yapacaklarının teminatıdır. O nedenle, daha yeşil bir Ankara için, çocuklarımız için yarınlarımız için kararımız Mehmet Özhaseki’dir. Bu kararı 10 Federasyonumuz ve 489 dernek yönetimimiz ile birlikte aldık. Yapılacak seçimler ülkemiz için hayırlı olsun diyoruz” ifadelerine yer verdi.

gökçinar.jpgAnkara'nın büyük gücü STK'lar

Ankara Sivil Toplum Buluşmaları Başkentin önde gelen STK başkanlarını buluşturdu. Buluşmada bir konuşma yapan Kırşehirli Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Hilmi Gökçınar “10 federasyon ve bu federasyonlara bağlı 489 derneği bir araya getirmek ve onların görüşlerini Ankara kamuoyuna deklara etmek için çok çalıştık. Ankara'nın en etkili Sivil toplum kuruluşlarının genel başkanlarına ve onlara bağlı derneklerin başkanlarını ve yönetim kurullarını böylesine güçlü birlikteliği ortaya koyma medeni cesaretlerinden dolayı tebrik ediyorum. Başkentimizin en faal ve etkili federasyonlarından birisi olan Kırşehirliler Federasyonu'nun böylesine başarılı bir organizasyonun öncülerinden olması şahsımı ve Kırşehir kökenli Ankaralıları ziyadesiyle mutlu etmiştir" ifadelerini kullandı.

ANKARA ANADOLU’DUR

Başkan Gökçınar konuşmasının devamında, “Bildiğiniz gibi Ankara merkez nüfusunun ekseri çoğunluğu Cumhuriyetimiz kurulduktan sonra Kırşehir, Çankırı, Çorum, Yozgat, Kırıkkale ve Sivas gibi illerimiz başta olmak üzere Anadolu'muzun her vilayetinde milyonlar Başkentimizin nüfusunun büyük çoğunluğunu oluşturmaktadır. Bugünlerde ayrılıkçı siyasi söylemlerle Ankara halkını yerli yabancı ikilemine ve ayrımcılığına düşürmek isteyenleri görmekteyiz. Bu toplantı ortaya atılan bu tür söylemlere karşın Ankara'nın birlikteliğinin en güzel örneğini vermiştir. Ankara nüfusunu temsil eden katılımcıların AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sayın Mehmet Özhaseki'ye verdikleri destek önemlidir. Ankara'nın birliği için, huzur için ve dünya başkentleri arasında haklı yerini alması için Sayın Özhaseki'nin tecrübelerine ihtiyaç duyduğu ortadır” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.