ANKÜ okullarının Cumhuriyet coşkusu

Türkiye’nin dört bir yanında kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı Özel Okulları tarafından coşkuyla kutlandı. Binlerce Ankaralı bu coşkuya ortak oldu.

ANKÜ okullarının Cumhuriyet coşkusu
Yayınlanma:
Güncelleme:

HABER GÜLAY ERTUNÇ

Büyük bir mücadelenin ardından kazanılan ve millete armağan edilen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 94’üncü yılı, Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı Özel Okulları tarafından da kutlandı. Ankara Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Beşevler Yerleşkesi Güneş Meydanı’nda gerçekleşen tören coşkulu görüntülere sahne oldu. Ortaokul öğrencilerinden oluşan oratoryo ekibi duygu dolu anlar yaşattı. Oratoryo ekibine koro ve bandonun eşsiz müzikleri ile öğrencilerin dans gösterileri eşlik etti.

ankara-universitesi1.jpg

MİLLİ BİRLİK VURGUSU

Törende konuşan Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, milli birlik ve beraberliğin büyük bir heyecanla yaşandığı 29 Ekim’in anlam ve önemine değindi. Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı Özel Ortaokul Müdürü Mehtap Acar Ünal da Cumhuriyetin, Türk milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değer olduğunu vurguladı.

ankara-universitesi3.jpg

SALGINA RAĞMEN ANLAMLI MESAJ

Kutlamalarda öğrencilerin ve üniversite yönetiminin yanı sıra soğuk havaya rağmen her yaştan Ankaralı hazır bulundu. Şu günlerde Ankara’da yaşanan grip salgınının etkisi programa katılan genç yaşlı birçok kişide görülürken, grip olanlar hastalıklarına rağmen programa katılmalarını şu özel cümleyle açıkladı, “Yalın ayaklarla kurulan Cumhuriyetimizi elden ayaktan düşmediğimiz sürece kutlamaya devam edeceğiz” dedi. Tören sonunda Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş ile ilkokul, ortaokul ve lise öğrenci başkanları tarafından Cumhuriyet meşalesi yakıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.