ASMMMO’dan Ankara’da bir ilk

Son yıllarda önemi iyice artan bilirkişilik üzerine yeni kanuni düzenlemeler yapılırken meslek odaları da çeşitli çalışmalarla bu alanda ilerleme kaydetti.

ASMMMO’dan Ankara’da bir ilk
Yayınlanma:
Güncelleme:

Bu alanda Ankara Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (ASMMMO) Ankara’da ki ilk Bilirkişilik Temel Eğitimini verdi. Eğitimi tamamlayanlara ASMMMO Genel Merkezi’nde sertifikaları verildi.

ANKARA’DA ÖNCÜYÜZ

Sertifika töreninde açılış konuşması yapan ASMMMO Başkanı Ali Şahin bu eğitimi Ankara’da ilk veren kurumun kendileri olduğunu belirterek şunları söyledi, “6754 sayılı Bilirkişilik Kanunu gereği Bilirkişi Temel Eğitim izni Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü Bilirkişilik Dairesi Başkanlığı’nın 28.09.2017 günlü olurları ile üç yıl süreyle odamıza verilmiştir. Odamız 2017 Ekim ayının 3’ünde ilk dersi başlatmıştır. Adalet Bakanlığınca yayınlanan yönetmelik gereği teorik eğitimi verecek eğiticilerin “en az doktorası olan hukukçular” tarafından verilmesi uygulama eğitimlerinin ise en az beş yıl bilirkişilik deneyimi olan kişilerce verilmesi zorunlu kılınmıştır” dedi.

GENİŞ BİR EĞİTİCİ KADRO

ASMMMO tarafından verilen Bilirkişilik Temel Eğitiminin eğitim koordinatörü Doç.Dr. Faruk Güçlü olurken eğitici kadrosunda ise; Prof. Dr. Arif Kocaman, Prof. Dr.Cemal Oğuz, Doç. Dr. İştar Cengiz, Doç. Dr. İbrahim Ermenek, Yrd. Doç. Dr. Uğur Ersoy, Yrd. Doç. Dr. Çiğdem Yatağan Özkan, Yrd. Doç. Dr. Barış Akgül, Dr. Tamer Bozkurt, Dr. Mustafa Bayram Mısır, uygulamacı olarak ise; Doç. Dr. Faruk Güçlü, Dr. Ali Asker Demirhan, Bülent Aras, Birdane Şimşek ve Atilla İnan’ın yer aldı. 2017 yılında 1000’den fazla insanın eğitim alması beklenen eğitimlerden emniyet müdürleri, doktorlar, mühendisler, Maliye Bakanlığı vergi müfettişleri, gelir uzmanları, emekli yargıçlar öğretim üyeleri, emekli Sayıştay uzman denetçileri ve yeminli mali müşavirler yararlanabilecek.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.