AŞTİ’nin taşınacağını duyan arsa almaya çalışıyor

AŞTİ’nin Mamak’a taşınacak olması arsaya yatırım yapmak isteyenlerin iştahını kabartıyor. Nato Yolu’na kurulacak olan yeni terminali duyan başta emlakçılar olmak üzere vatandaşlar arsa ve tarla almak için ellerini ceplerine attı.

AŞTİ’nin taşınacağını duyan arsa almaya çalışıyor
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER

ORHUN YILDIZ

Türkiye’nin en büyük otogarlarından biri olan AŞTİ’nin Nato Yolu ile Çevre Yolu'nun kesiştiği noktaya taşınma kararının ardından bölgede bulunan arsa fiyatları ikiye katlandı. Yatırım için Mamak bölgesinde arsa almayı düşünen vatandaşlar AŞTİ’nin yapılacağı bölgeyi sık sık ziyaret edip arsa fiyatları hakkında müteahhitlerden bilgi alıyorlar.

BAŞKENTLİLER NATO YOLU’NDA ARSA ARIYOR

Konya Yolu’nda oluşan yoğun trafik sebebiyle şehrin merkez noktasında bulunan AŞTİ’nin Nato Yolu ve Çevre Yolu'nun kesiştiği noktaya eski Mamak çöplüğünün yanında bulunan 100 bin metrekarelik alana inşa edilecek olması bölge halkını ve Ankaralıları sevindirdi. Durumu fırsat bilen müteahhitler ve vatandaşlar AŞTİ’nin taşınmasıyla yeni bir soluk gelecek olan NATO Yolu’nda arsa arayışlarına başladı. İleriye dönük yatırım için bölgede bulunan arsaların satışa çıktığını duyan Ankaralılar bölgeye akın etti. Arsa sahipleri de bu durumdan memnun olarak arsalarını satılığa çıkardı.

AŞTİ’NİN GELİŞİYLE BURASI CAZİBE MERKEZİ OLACAK

AŞTİ’nin taşınmasıyla birlikte bölgenin gelişimi hızla ivme kazanacağını söyleyen arsa sahibi Mustafa Arslan “AŞTİ’nin taşınması haberiyle birlikte arsalarımızın olduğu bölgelerde hareketlilik başladı. Bu durum bizim açımızdan çok sevindirici arsalarımız değer üstüne değer kazanacak. Burada gördüğünüz boş arsalar belki de on yıl sonra olmayacak. Çünkü konum itibariyle ve AŞTİ’nin gelmesine etken olarak burası cazibe merkezi olacak. AŞTİ’nin taşınmasının duyulmasının ardından arsa fiyatları 3’e hatta 4’e katladı. İlerleyen senelerde daha da değer kazanacaktır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.