Bakkal Gençler’i üzdü

Süper Ligin 24. haftası geride kalırken ligde son 10 maçtır yenilmeyen Gençlerbirliği yenilgiyle tanıştı.

Bakkal Gençler’i üzdü
Yayınlanma:
Güncelleme:

EYÜP KARA

Spor Toto Süper Lig’in 24. haftasında Gençlerbirliği Ankara 19 Mayıs Stadı’nda Aytemiz Alanyaspor’u konuk etti. Yağmur altında oynanan mücadeleyi Alanyaspor 1-0 kazanarak ligin alt sıralarından kurtulma yolunda büyük bir adım attı. Bu maça kadar ligde 10 maçtır yenilgi yüzü görmeyen Ümit Özat’ın çalıştırdığı Gençlerbirliği, Hikmet Karaman’ın ardından göreve getirilen Mesut Bakkal yönetiminde ilk maçına çıkan Aytemiz Alanyaspor’a yenilerek serisi sona erdi.

SERİ SONA ERDİ

Ligin alt sıralarından kurtulma yolunda şiddetle puana ihtiyacı oyan Aytemiz Alanyaspor, zorlu maça temkinli başladı. Sezon başında Ümit Özat’ın yerine göreve gelen ve Gençlerbirliği’nin başında 9 maça çıkan Mesut Bakkal, Aytemiz Alanyaspor ile çıktığı ilk maçta eski takımını üzdü. Gençlerbirliği’nin artılarını ve eksilerini iyi analiz ettiği gözlenen Mesut Bakkal, Ümit Özat yönetiminde 10 maçtır yenilmeyen Gençlerbirliği’nin serisini bitirdi. Böylece kırmızı siyahlı ekip evinde oynadığı 5 maç sonunda mağlubiyetle tanışmış oldu.

YAĞMUR ETKİLİ OLDU

İki takımın ilk yarısında ortaya koyduğu mücadele çekişmeden ve heyecandan uzaktı. İlk yarısı oldukça kısır geçen karşılaşmada tek gol, 66. dakikada M’Billa’dan geldi. Yağan yağmur nedeniyle oldukça ağır bir zeminde oynanan maçta Gençlerbirliği karşısında daha etkili görünen konuk ekip, Ankara’dan üç puanla dönmeyi başardı. Bu galibiyetle puanını 24 yapan Aytemiz Alanyaspor, maç fazlasıyla da olsa düşme hattından 3 puan uzaklaşmayı başardı. 26 puanda kalan Gençlerbirliği ise 13. sırada yer aldı. Kırmızı siyahlılar haftaya deplasmanda Beşiktaş ile oynarken, Aytemiz Alanyaspor da Medipol Başakşehir ile karşı karşıya gelecek.

genclerbirligi-kutu-1-011.jpg

LEVENT GÖK’TEN DESTEK

Gençlerbirliği’nin Ankara 19 Mayıs Stadı’nda Aytemiz Alanyaspor ile oynadığı mücadelenin renkli konukları vardı. Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Levent Gök şeref tribününde yerini alarak kırmızı siyahlı ekibi bütün maç boyunca destekledi. Gök zaman zaman heyecanlanırken maçın bitiminde Gençlerbirliği’nin sahadan 1-0 yenik ayrılması sonrası üzüntüsünü dile getirdi.

genclerbirligi-kutu-2.jpg

BAKKAL: HİKMET HOCAYA TEŞEKKÜR EDERİM

Aytemiz Alanyaspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal ise karşılaşmanın zor geçtiğini söyleyerek ve mücadeleleri nedeniyle iki takımı da tebrik etti. Bakkal, "Gençlerbirliği'nin organize oyunları bizim burna disiplinli şekilde direnmemiz ve sabırla golü beklememiz önemliydi. Hikmet Karaman hocaya teşekkür ediyorum. Fikir alışverişinde bulunduk. Çok gol yiyen bir takım vardı bugün gol yemeden bitirdi. Savunma ve orta sahayı diri tuttuk öndeki adamlarımızla golü bulacağımızı biliyorduk oyun hafta içinde işlediğimiz gibi oldu. Oyuncum Efe maç sonrası bana sarılarak, 'Bize savaşmayı öğrettin teşekkür ederiz. Kendimize geldik' dedi. Bu moralin Başakşehir ve Göztepe maçlarına yansıyacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

genclerbirligi-33.jpg

KAZANMAK İÇİN HİÇBİR ŞEY YAPMADIK

Gençlerbirliği’nde 1-0 kaybedilen Aytemiz Alanyaspor maçı sonrası moraller bozuktu. Maçın ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Özat, “İlk yarıda kötü oynadıklarını, yedikleri golden önce pozisyonlar bulduklarını ancak değerlendiremediklerini söyledi.

İLK YARI ÇOK KÖTÜ OYNADIK

Özat konuşmasını şöyle sürdürdü, “Söylenecek bir şey yok. İlk yarı çok kötü oynadık. İkinci yarı onların golünden önce bir iki pozisyonumuz vardı. Onlar gol olsa maçı biz galip bitirebilirdik. Olmadı bazen böyle maçlar oluyor. Devre arası oyunculara da söyledim, bugünkü maçın karşılığı belki bir puan bile değildi. Bazı oyuncular bekleneni veremedi. Bunu Başakşehir maçından sonra da ifade ettim. Oyuna sonradan giren futbolcular katkı gösteremedi. Futbolcularım kazanmak için hiçbir şey yapmadı. İki senedir çıktığım maçlar arasında en kötüsüydü. Özellikle ilk yarı heba oldu. Her oyuncuyu hazır tutmamız lazım. İlk yarıyı kötü oyuna rağmen beraberlikle bitirirsek ikinci yarının güzel olacağını düşünüyorduk. İkinci yarı Lucas’ın kademe hatası, bir anlık gaflet onların buradan galip gelmesini sağladı. Umarım bu mağlubiyetten dersler çıkartırız. Keşke Başakşehir maçını kaybetseydik bunu kazansaydık. Yenilmezlik önemli ama illa ki bir gün son bulacağını söylemiştim. Benim için skorlardan daha çok oyun önemli. Bugünkü oyun beni mutlu etmedi” ifadelerini kullandı.

BARIŞ ŞİMŞEK PENALTIYI VERMEDİ

Süper Ligin 24. haftasında Gençlerbirliği 10 maçtır kazanma serisini 11 maça çıkarmak için Aytemiz Alanyaspor karşısına çıktı. Ankara 19 Mayıs Stadı’nda yağmur altında oynanan mücadele beklenen heyecan ve çekişmeden uzaktı.

PENALTI VERİLMEDİ

Gençlerbirliği kazanması halinde ligin alt sıralarından kurtulup ligin üst sıraları için iyi bir fırsat yakalamak isterken, 6 haftadır kaybeden Alanyaspor ise kazanıp düşme potasından kurtulmak için sahaya çıktı. İki takımın ilk yarıdaki mücadelesi keyif vermezken Gençlerbirliği’nin ilk yarıda bir penaltısı maçın hakemi Barış Şimşek tarafından görmemezlikten gelindi.

MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI

İki takımın Ankara 19 Mayıs Stadı’ndaki mücadelesinin büyük bölümü yoğun yağmur altında oynandı. Maça iki takımda temkinli başladı. Maçın 1. dakikasında Emre Akbaba’nın ceza sahası dışından vurduğu şutta kaleci Hopf topu kontrol etti. Alanyaspor 21'inci dakikada Emre Akbaba ile bir kez daha gole yaklaştı. Emre’nin ceza sahası dışından attığı şut kaleci Hopf'da kaldı. Maçın 41'inci dakikada kazanılan serbest vuruşta Emre’nin ortasında boş durumdaki Tzavellas topa dokunamayınca, top direğin hemen yanından auta gitti. İlk yarıda iki takımın çabaları sonucu değiştirmeyince takımlar soyunma odasına 0-0 eşitlikle gitti.

TEK MBİLLA’DAN

İkinci yarıya Gençlerbirliği atak başladı. Galibiyet golü için Alanyaspor kalesine yüklenen kırmızı siyahlılar 53. dakikada Alper Uludağ’ın Aytemiz Alanyaspor ceza alanının solundan yaptığı ortada kaleci Haydar Yılmaz ile kale direğinin arasından geçen topa kimse dokunamadı ve top auta çıktı. 61. dakikada Gençlerbirliği bir kez daha gole yaklaştı. Sessegnon’un yerden açtığı ortada 6 pas üzerinde bulunan Skuletic son anda hamle yaptı ve ayağının ucuyla topa dokundu. Kaleye doğru yönelen topu kaleci Haydar uzanarak kontrol etti.

BEKLENEN GOL GELDİ

Maçın 66. dakikası oynanırken Aytemiz Alanyaspor beklediği gole kavuştu. Bu dakikada Emre Akbaba’nın sol kanattan ceza alanına ortasında altıpasın gerisinden Mbilla’nın topun gelişine ayak içiyle yaptığı vuruşta top ağlara gitti bu golle deplasman temsilcisi 1-0 öne geçti. Beraberlik için yüklenen Gençlerbirliği’nde 80. dakikada Jailton’un Aytemiz Alanyaspor ceza alanının sağından yaptığı ortada Tzavellas’a çarpan topu kaleci Haydar Yılmaz, son anda çizgi üzerinden kornere attı. 87. dakikada Jailton ile kırmızı siyahlılar bir kez daha gole yaklaştı. Bu dakikada Manu’nun sert vuruşunda, kaleci Haydar Yılmaz topu kornere çeldi. İki takımın karşılıklı atakları sonucu değiştirmeyince mücadele Aytemiz Alanyaspor’un 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

genclerbirligi-11-018.jpg

STAT: Ankara 19 Mayıs

HAKEMLER: Barış Şimşek, Mehmet Metin, Mehmet Kısal

GENÇLERBİRLİĞİ: Hopf, Ahmet Oğuz (Dk. 37 Issah), Luccas Claro, Alper Uludağ, Uğur Çiftçi, Dialo (Dk. 46 Skuletic), Scekic, Jailton, Khalili (Dk. 68 Aydın Karabulut), Manu, Sessegnon

AYTEMİZ ALANYASPOR: Haydar Yılmaz, Gassama, Welinton, Tzavellas, Nsakala, Sackey, Taha Yalçıner (Dk. 70 Fofana), Villafanez (Dk. 59 Efecan Karaca), Emre Akbaba, Junior Fernandes, Douglas (Dk. 46 Mbilla)

GOL: Dk. 66 Mbilla (Aytemiz Alanyaspor)

SARI KARTLAR: Dk. 30 Uğur Çiftçi, Dk. 81 Luccas Claro, Dk. 89 Jailton, Dk. 90 Sessegnon (Gençlerbirliği), Dk. 53 Villafanez, Dk. 83 Fofana (Aytemiz Alanyaspor)genclerin-maci-2-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.