Bayram Mutlu: Amaçları Türkiye'yi iç savaş ortamına sokmaktı

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimindeki eylemlere ilişkin Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’nde görülen davayı Ankarada Birlik Derneği Genel Başkanı Bayram Mutlu da takip etti.

Bayram Mutlu: Amaçları Türkiye'yi iç savaş ortamına sokmaktı
Yayınlanma:
Güncelleme:

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimindeki eylemlere ilişkin Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’nde görülen davayı takip eden Ankarada Birlik Derneği Genel Başkanı Bayram Mutlu, “15 Temmuz İstiklal Harbinden bu yana ülkenin karşılaştığı en büyük tehlike olduğunu FETÖ/PDY terör örgütünün ülkeyi ele geçirme plânın millet tarafından bozulduğu” söyledib

Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki duruşma salonlarında, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin “Genelkurmay çatı”, “Akıncı Üssü”, “Jandarma Okullar Komutanlığı”, “Kara Harp Okulu”, “Polatlı 58. Topçu Tugayı” ile “Topçu ve Füze Okul Komutanlığı” duruşmalarına devam ediliyor. Ankarada Birlik Derneği Genel Başkanı Bayram Mutlu ve Yönetim Kurulu üyeleri, üyesi oldukları Ankara 15 Temmuz Platformu nöbetleri kapsamında Sincan Cezaevinde görülen FETÖ davasının Akıncı ve Genelkurmay davalarını izledi.

UNUTTURMAYACAĞIZ

Davaların ardından Ankarada Birlik Derneği Genel Başkanı Bayram Mutlu bir basın açıklaması yaptı. Bayram Mutlu sözlerine, 15 Temmuz ruhunu canlı tutacağız. 15 Temmuzu unutmayacağız ve unutturmayacağız. 15 Temmuz un Türkiye için bir milat olduğuna inanıyoruz. Çünkü bu alçak saldırı, darbenin ötesinde bir işgal girişimidir diyerek başladı.

MİLLETİMİZ PLANI BOZDU

Başkan Mutlu konuşmasını şöyle sürdürdü, “15 Temmuz İstiklal Harbinden bu yana ülkenin karşılaştığı en büyük tehlike olduğunu FETÖ/PDY terör örgütünün ülkeyi ele geçirme plânın millet tarafından bozulduğu o gece Fetullahçı terör örgütü devleti ele geçirmeye, milleti tahakküm altına almaya kalkıştı. Darbe girişiminin asıl amacı; ülkemizi tarihimizde görülmemiş bir kaosa sürüklemek, kardeş kavgası çıkarmak ve Türkiye'yi iç savaş ortamına sokmaktı. Darbe teşebbüsünün nihai amacı; Türkiye Cumhûriyeti'ni bir daha ayağa kalkmayacak duruma düşürmekti. Allah'a şükürler olsun milletimiz cesareti ve ferasetiyle bu belayı, bu fitneyi durdurdu” dedi.

ÜLKEMİZE SEVDALIYIZ

Bizler ülkesine, devletine, bayrağına ve milletine sevdalı bir sivil toplum örgütünün mensuplarıyız diyen Başkan Bayram Mutlu, “Ankarada Birlik Derneğimiz bugün burada 15 Temmuz hain darbe girişiminin sanıklarının yargılandığı Sincan Cezaevinde, Ankara 15 Temmuz Platformuna üyesi bir dernek olarak, kendimizin ve milletimizin davasının takipçisi olmak için buradayız. Her zamanda davamızın arkasında olacağız” dedi. Mutlu sözlerini, “O gece ihanet girişimine canları pahasına karşı çıkan başta Ömer Halisdemir olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi de minnetle anıyoruz. Bu hain darbe girişimini savuşturan milletimizin önünde saygıyla eğiliyoruz” diyerek tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.