Birol Akman: Turizm ayrı bir bakanlık olmalı

Ankara Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD) Başkanı Birol Akman, Ankaralı turizmciler olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın kapatılmasına veya başka bir bakanlıkla birleştirilmesine karşı olduklarını bildirdi.

Birol Akman: Turizm ayrı bir bakanlık olmalı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Türkiye’nin dünya turizminde önemli başarılar elde ettiğini kaydeden Anadolu, Ankara Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD) Başkanı Birol Akman, Ankaralı turizmciler olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın kapatılmasına veya başka bir bakanlıkla birleştirilmesine karşı olduklarını bildirdi.

Turizm sektörünün yüzde 98’i milli olan bir sektör olduğuna değinen Akman, turizm sektörünün yerinde ihracat yapan ve ülkeye döviz getiren önemli sektörlerin başında geldiğini kaydetti. Türkiye’nin önemli turizm merkezleri arasında yer aldığını dile getiren Akman, bakanlığın turizmciler için önem arz ettiğini ifade etti. Akman, Turizm bakanlığının güçlendirilerek, daha hızlı karar alan ayrı bir bakanlık haline dönüştürülmesi gerektiğini vurguladı.

Turizm sektörünün dünyada hızla gelişen bir sektör haline geldiğini belirten Akman, birçok ülkenin turizmi, kalkınma ve toplumsal refahın artması noktasında önemli bir ayak olarak gördüğünü kaydetti.

Dünyada turizm için böyle bir eğilim varken Türkiye’de Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın kaldırılmasına karşı olduklarını belirten Akman, Turizm Bakanlığı’nın kapatılmasının kargaşaya neden olabileceğini ifade etti. Akman, illerdeki turizm faaliyetleri için önemli olan turizm il müdürlüklerinin ne olacağı ile ilgili belirsizliklerden endişe duyduklarını anlattı. 2018 yaz sezonunda Türkiye’ye rekor turist gelmesini beklediklerini hatırlatan Akman, Turizm Bakanlığı’nın kapatılmasıyla 2023 hedefleri doğrultusunda Türkiye’yi dünya turizmde ilk 5 sokma hedefinin sekteye uğrayabileceğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.