Çizmeci’de mezuniyet sevinci

Keçiören Çizmeci İlkokulu’nda mezuniyet sevinci yaşandı. İlkokulu bitiren yüzlerce öğrenci orta öğretime geçmenin heyecanını yaşadı.

Çizmeci’de mezuniyet sevinci
Yayınlanma:
Güncelleme:

AYNUR ÇETİN

2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılı sona erdi. Tüm yurtta karne sevinci yaşanırken, bazı eğitim kurumlarında bu sevinç buruk bir şekilde yaşandı. İlkokulu bitiren çok sayıda öğrenci ilk öğretmenlerinden ayrılmak zorunda kaldı. 

4. SINIFLARDA BURUK SEVİNÇ

Keçiören Çizmeci İlkokul’da bu buruk sevinci yaşayan okullardan biriydi. 4. sınıfı bitiren öğrenciler orta öğretime geçmenin mutluluğunu yaşarken, öğretmenlerinden ayrılmanın üzüntüsünü yaşadı. Okulun hemen hemen tüm dördüncü sınıflarında benzer manzaralar yaşandı. 4/C sınıfı da duygu yoğunluğunun en çok yaşandığı sınıflardan biri oldu. 

ÖNCE SEVİNDİLER, SONRA ÜZÜLDÜLER

Düzenlenen karne törenine öğrencilerin yanısıra çok sayıda veli de katıldı. Adların tek tek okunan öğrenciler, sırayla karnelerini alarak, büyük sevinç yaşadı. Heyecanları gözlerinden okunan öğrenciler, bir an olsun yerlerinde durmadı. Karne dağıtımının gerçekleşmisinin ardından sıra veda konuşmasına gelince, sınıf öğretmeni Gülsen Ağgül, veliler ve öğrencilerin yüzlerindeki tebessümün yerini, göz yaşları aldı. Öğretmenlerine sarılan öğrenciler göz yaşlarını tutamadı. Uzun uzadıya süren duygulu anlar sonrası çocukları yatıştırmak velilere kaldı. 

OKUL KORİDORLARINDA AĞLAMA SESLERİ

Okul koridorlarına çıkan öğrencileri sakinleştirmek kolay olmadı. Karne törenin ardından veliler öğretmene emeklerinden dolayı teşekkür edip, helallik aldı. Aynı şekilde, velilerden de helallik  alan sınf öğrtemeni Gülsen Ağgül, “ Veli olarak hiçbir şekilde beni üzmediniz. Acısıyla tatlısıyla güzel bir 4 yıl geçirdik. Öğrencilerimize bundan sonraki yaşamlarında başarılar dilerim” dedi. Karne törenin ardından toplu hatıra fotoğrafı çektirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.