Çocuklar gökyüzüyle tanıştı

Bilkent Center, Ankara Üniversitesi Kreiken Rasathanesi ile birlikte düzenlediği etkinlikte çocukları uzay yolculuğuna çıkardı.

Çocuklar gökyüzüyle tanıştı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Bilkent Center, Ankara Üniversitesi Kreiken Rasathanesi ile birlikte düzenlediği etkinlikte çocukları uzay yolculuğuna çıkardı. Güneş, Ay, Jüpiter, Satürn ve Venüs’ü gelişmiş teleskoplar ile gözlemleyen çocuklar, unutulmaz bir deneyim yaşadı.

Ankara’nın en sosyal AVM’lerinden Bilkent Center, Bilkent Station açık otoparkında düzenlenen etkinlikte çocukları gökyüzüyle buluşturdu. Ankara Üniversitesi Kreiken Rasathanesi ile ortak gerçekleştirilen etkinlikte ziyaretçiler Güneş, Ay, Jüpiter, Satürn ve Venüs hakkında bilgi aldı. Milyarlarca kilometre uzaklıktaki gök cisimlerini yakından inceleyen ziyaretçiler, gökyüzünü adeta yeniden keşfetti.

cocuklar-3-(2).jpg

UZAY SİSTEMİNİ ANLATTILAR

Tam ay tutulmasının hemen ertesinde düzenlenen etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. Etkinliğe çocukların yanı sıra yetişkinler de yoğun ilgi gösterdi. Merkezin açık otopark kısmında tamamen ücretsiz olarak gerçekleşen gökyüzü buluşmasında ziyaretçiler meteor yağmurunu da gözlemlene imkanı buldu. Gezegenleri yakından incelemeye çalışan gökyüzü meraklıları, rasathaneye ait Coronado teleskobu ile Güneş leke gözlemi, Meade ETX 125 teleskobu ile Ay gözlemi, Meade 20 cm teleskopu ile Jüpiter, Satürn ve Venüs gözlemi yaptı. Ankara Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bölümü Kreiken Rasatsahnesi öğretim elemanları tarafından Bilkent Center ziyaretçilerine gezegenler ve uzay sistemi hakkında bilgiler verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.