Cumhuriyetin 95. yılına coşkulu kutlama

Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde 29 Ekim 1923’de kurulan, gözbebeğimiz Cumhuriyetimizin 95. yıldönümü Panora Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde üç gün sürecek etkinliklerle, coşkuyla kutlanacak.

Cumhuriyetin 95. yılına coşkulu kutlama
Yayınlanma:
Güncelleme:

Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde 29 Ekim 1923’de kurulan, gözbebeğimiz Cumhuriyetimizin 95. yıldönümü Panora Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde üç gün sürecek etkinliklerle, coşkuyla kutlanacak. 28 Ekim 1923’te Atamızın Çankaya Köşkü’nde silah arkadaşlarına verdiği davette “Efendiler, yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz!” diyerek müjdelemesiyle ilan edilen ve Mustafa Kemal Paşa’nın “Uçurumun kenarında yıkık bir ülke, türlü düşmanlarla kanlı boğuşmalar, yıllarca süren savaş… Ondan sonra içeride ve dışarıda saygı ile tanınan yeni vatan, yeni sosyete, yeni devlet! Ve bunları başarmak için arasız devrimler…” konuşmasıyla anlattığı Cumhuriyetimiz bu yıl 95 yaşına giriyor. Tüm Türkiye’de heyecanla ve gururla kutlanacak Cumhuriyet Bayramı’nın Ankara’daki durağı, üç gün sürecek etkinliklere ev sahipliği yapacak olan Panora olacak.

KUTLAMALAR BAŞLIYOR

Etkinlikler, ilk olarak 27 Ekim Cumartesi günü, İhsan Doğramacı Vakfı Özel Bilkent Ortaokulu 8. Sınıf Halk Oyunları ekibi ve Ortaokul Turkuaz Korosu’nun birlikte sergileyecekleri Cumhuriyet Bayramı Müzikali ile başlayacak. Piri Reis’te gerçekleşecek etkinlik ile saat 13.00’de başlayacak. Ardından aynı gün, aynı yerde, saat 18.00’de Pınar Ayhan’la “Ezgisi Olan Hikâyeler” isimli gösteri gerçekleştirilecek. Ankara Palas balolarını temel alarak hazırlanan etkinlikte, dönem kostümleriyle sahne alacak olan Pınar Ayhan’a deneyimli müzisyenlerden oluşan bir orkestra ve tango danslarını sergilemek üzere dansçılar eşlik edecek. Döneme ait video ve fotoğraflar izleyicilerle buluşturulurken, Atatürk’ün sevdiği şarkılar da dinletilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.