Derbi Gençlerbirliği’nin

Spor Toto 1. Lig'de dördüncü haftasında Ankara derbisinde Osmanlıspor ile Gençlerbirliği Osmanlı Stadı’nda karşı karşıya geldi.

Derbi Gençlerbirliği’nin
Yayınlanma:
Güncelleme:

Süper Ligin dördüncü haftasına lider giren Gençlerbirliği, Ankara derbisini de kayıpsız geçerek 4'te 4 yapıp averajla liderliğini korurken, Osmanlıspor ise 4. maçında 3. mağlubiyetini alıp 3 puanda kaldı. İki Başkent temsilcisinin mücadelesi adından da anlaşıldığı gibi derbiye yakıştı. İki takımın ortaya koyduğu futbol büyük beğeni toplarken Osmanlı Stadı’nın zemini futbolcuları büyük sıkıntı yarattı. Zaman zaman tarlayı andıran zemini ile futbolcuların hata yapmalarına neden oldu.

OSMANLISPOR İYİ BAŞLADI

Ligin dördüncü haftasının açılış maçına ev sahibi olarak Osmanlıspor iyi başladı. Gençlerbirliği kalesinde atak üstüne atak geliştiren mor sarılılar girdiği birçok gol pozisyonunda kırmızı siyahlı takımın kalecisi Hakan Arıkan’ı geçemedi. Sezon başında Gençlerbirliği’ne transfer olan deneyimli kaleci Osmanlısporlu futbolcuların girdiği gol pozisyonlarından adeta kalesinde devleşerek rakibe gol izni vermedi. Gençlerbirliği bu devrede iki cılız atak dışında oyunda bir varlık gösteremedi.

İLK YARIDA GOL YOK

İki Ankara takımın mücadelesi nefes kesti. Lige üç maçını kazanarak 9 puan ve averajla lider giren Gençlerbirliği ile üç maçta 2 mağlubiyet ve 1 galibiyetle 3 puanla giren Osmanlıspor Osmanlı Stadı’nda karşı karşıya geldi. Karşılıklı ataklarla geçen bu devrede önemli pozisyonları değerlendiremeyen ev sahibi Osmanlılar oldu. Gençlerbirliği kalecisi Hakan Arıkan birisi frikikten olmak üzere iki önemli pozisyonda kalesini gole kapatınca maçın ilk yarısı 0-0 sona erdi.

İKİNCİ YARIDA TEK GOL VARDI

İkinci yarının hemen başında Gençlerbirliği 10 kişi kaldı. İlk yarıda sarı kartı bulunan Sessegnon 46. dakikada rakibinin yüzüne vurunda maçın hakemi Koray Gençerler tarafından oyundan atıldı. Bu kartın ardından baskılı bir oyun ortaya koyan Osmanlıspor vardı. Gençlerbirliği sahasına yerleşen mor sarılılar girdiği çok sayıdaki gol pozisyonundan yararlanamadı. Maçın 60. dakikasında Ahmet İlhan’ın kafa ile aşırttığı topu önünde bulan Zeki Osmanlıspor ceza sahasına girip yerden sert ve düzgün bir vuruşla topu filelere gönderip takımını 1-0 öne geçirdi.

HAKAN DEVLEŞTİ

Maçın ardından beraberlik için yüklenen Osmanlısporlu futbolcuları karşılarında Gençlerbirliği kalecisi Hakan Arıkan’ı buldu. Adeta kalesine duvar ören Hakan birbiri ardına yaptığı başarılı kurtarışlarla beraberliğe izin vermedi. Osmanlıspor forvetlerinin yakaladığı pozisyonlarda başarılı kurtarışlara imza atan başarılı kaleci takımının sahadan bir puanla ayrılmasını sağladı. Her iki takımın karşılıklı atakları başka gol getirmeyence Ankara derbisinden 1-1’lik sonuçla deplasman ekibi Gençlerbirliği oldu. Gençlerbirliği puanını dörde çıkarıp averajla liderliğini korurken, Osmanlıspor ile haftayı puansız kapattı.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.