Dr. Gülseren Kayalar: Skolyozda erken tanı önemli

Gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk etkinlikleri ve özel gün hassasiyeti ile tanınan Panora Alışveriş ve Yaşam Merkezi, Skolyoz Farkındalık Ayı için bir etkinlik gerçekleştirdi.

Dr. Gülseren Kayalar: Skolyozda erken tanı önemli
Yayınlanma:
Güncelleme:

Gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk etkinlikleri ve özel gün hassasiyeti ile tanınan Panora Alışveriş ve Yaşam Merkezi, Skolyoz Farkındalık Ayı için bir etkinlik gerçekleştirdi. Memorial Ankara Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı ve Skolyoz Araştırma ve Tedavi Derneği Kurucu Üyesi Dr. Gülseren Kayalar’ın gerçekleştirdiği söyleşiye özellikle aileler büyük ilgi gösterdi.

skolyoz-22.jpg

İLERLEMESİNİ ÖNLEMEK MÜMKÜN OLABİLİYOR

Kayalar, halk arasında omurga eğriliği olarak bilinen skolyozun, erken tanı ve tedavi ile ilerlemesi durdurulabilirken, tedavi edilemediğinde ileri yaşlarda artan ve geçmeyen bel ve sırt ağrılarından, solunum güçlüğüne, iç organ rahatsızlıklarından depresyona kadar pek çok ciddi sağlık sorununa neden olduğunu ifade etti. Özellikle gelişme çağındaki çocukların ailelerine çok ciddi sorumluluklar düştüğünü belirten Kayalar, Türkiye’de ilköğretim çağındaki her 30 çocuktan 1’inde skolyoz görüldüğünü de sözlerine ekledi. Söyleşinin ardından gerçekleştirilen modern dans gösterisi, balon katlama etkinliği ve pandomim gösterisi ile hem hastalığın yaygınlık oranına hem de ailelerin çocuklarını aktif yaşama yönlendirmesinin önemine dikkat çekildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.