Dünyagöz Ankara Yeni Sanat sezonunu açtı

Ferda Meltem Uludağ’a ait “Bir Ağacın Öyküsü” ve Ümit Parsıl’ın “Anadolu Büyüleri” adlı sergileri ‘Gözden Gönüle Sanat Galerisi’nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Dünyagöz Ankara Yeni Sanat sezonunu açtı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Kurulduğu günden bu yana göz sağlığında sunduğu gelişmiş çözümlerin yanı sıra, sanatı da Ankaralıların yaşamlarının bir parçası haline getiren Dünyagöz Ankara, yeni sanat sezonunun açılışını çok özel bir sergiyle yaptı. Seramik ve kille toprağa ruh katan Ferda Meltem Uludağ’a ait “Bir Ağacın Öyküsü” ve Ümit Parsıl’ın “Anadolu Büyüleri” adlı sergileri Dünyagöz Ankara’da bulunan ‘Gözden Gönüle Sanat Galerisi’nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Ferda Meltem Uludağ, “Bir Ağacın Öyküsü adlı sergimde Türk Mitolojisi’nin hayat ağacı olarak da anılan kayın ağacının seramik sanatındaki figüratif yorumunu sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. Kaynana, kayınbaba gibi birçok kelimenin de kökenini oluşturan kayın ağacı kültürümüzün bir parçasıdır. Eserlerimde, kültürümüze bu denli işlemiş olan ağaç kavramının günümüzde bu kadar anlamını yitirmesine karşı bir bakış işledim. Çevrenin tahrip edilip ağaçların yok edildiği bir dünyada geleceğimizi de yani kendimizi de yok ettiğimizin farkında değiliz. Seramik ve çamurun sınırlarını zorladığım Bir Ağacın Öyküsü sergime hoş geldiniz” dedi.

Kendine özgü tasarımlarıyla çeşitli yazılar ve camii süslemeleri yapan sanatçı Ümit Parsıl’ın “Anadolu Büyüleri” adlı koleksiyonu ise açılışın bir diğer dikkat çeken sergisi oldu. Tarihi süreçte Anadolu kültüründe yer alan “Büyü” kavramını çalışmalarında yorumlayan sanatçının eserleri katılımcıların büyük beğenisini topladı.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.