Etimesgut ve Sincan’daki Kırşehirliler iftarda bir araya geldi

Sincan Kırşehirliler Derneği Etimesgut ve Sincan’da yaşayan hemşerilerini iftarda buluşturdu.

Etimesgut ve Sincan’daki Kırşehirliler iftarda bir araya geldi
Yayınlanma:
Güncelleme:

Gün Kırşehirlilerin birbirine sahip çıkma günüdür diyen Dernek Başkanı Yüksel Toklucu, “Bizim bölgemizde AK Parti’den 3. sırada Hacı Turan ve 9. Sırada Serhat Bayar milletvekili adayımız var. Biz Sincan Kırşehirliler Derneği olarak seçimden önce aldığımız karar ile Kırşehirli olsun hangi parti olursa olsun fark etmez sonuna kadar destekleyeceğiz” dedik.

iftar.jpg

Sincan Kırşehirliler Derneği Etimesgut ve Sincan’da yaşayan hemşerilerini iftarda buluşturdu. İftara katılan davetliler gün Kırşehirlilerin birbirine sahip çıkma günü olduğunu belirttiler. Etimesgut Pamuk Center’de düzenlenen iftar yemeğine çok sayıda davetli katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan iftar programına katılan davetliler hem sohbet ettiler hem de hasret giderdiler.

ÜST DÜZEY KATILIM

Ev sahipliğini Sincan Kırşehirliler Derneği Başkanı Yüksel Toklucu’nun yaptığı iftar programına AK Parti Ankara üçüncü bölge milletvekili adayı Hacı Turan, Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, Kırşehir eski Belediye Başkanı ve Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Halim Çakır, KIRDER Eski Başkanı Lokman Yıldırım, Kırşehirli Dernekler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Ata ve çok sayıda davetli katıldı.

BİRBİRİMİZDEN KOPUK YAŞADIK

Gecenin açılış konuşmasını yapmak için kürsüye gelen Sincan Kırşehirliler Derneği Başkanı Yüksel Toklucu şunları, “Sevgili hemşerilerim, Sayın Belediye Başkanım, Eski Kırşehir Belediye Başkanım, milletvekili adaylarımız hepiniz hoş geldiniz. Sevgili hemşerilerim yıllarca 400 bin nüfusumuz var dediğimiz Ankara’da ki Kırşehirliler siyasi olarak ne yazık ki hep birbirinden kopuk olmuşlardır. Bu konuda başta Kırşehirli Dernekler Federasyonumuz olmak üzere büyük çalışmalar yapmasına rağmen bir türlü istenilen seviyeye gelememiştir.”

İLKLERİ YAŞADIK

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç. Dr. Mustafa Tuna Başkanımızın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olması ile Sincan Belediye Başkanlığına hemşerimiz Murat Ercan gelmiş ve Ankara’da bir ilki gerçekleştirmiştir diyen Başkan Yüksel Toklucu, “Kırşehirliler adına inşallah bu dönemde daha önce hiç gösterilmediği şekilde farklı farklı partilerden 8 tane Kırşehirli milletvekili adayımız var. Bizim bölgemizde de AK Parti’den 3. sırada Hacı Turan vekilimiz ve 9. Sırada Serhat Bayar vekilimiz var. Biz Sincan Kırşehirliler Derneği olarak seçimden önce aldığımız karar ile Kırşehirli olsun hangi parti olursa olsun fark etmez sonuna kadar destekleyeceğiz” dedik.

DESTEKLERİNİZİ BEKLİYORUZ

Bu düzenlediğimiz 4. iftar programı inşallah bundan sonrası da gelir. Kırşehirli hemşerilerimizi adaylarımızla buluşturmaya çalışıyoruz. Kırşehirli hemşerilerimizden parti gözetmeksizin Kırşehirli adaylarımıza desteklerini istiyoruz. İnşallah hepinizin destekleri ile adaylarımızı mecliste görürüz. Çalacak bir kapımız olur. Allah nasip ederse hep mazlum kalan Kırşehir’i 2 milletvekili ile 230 bin nüfusu ile çalışırken, 400 bin Kırşehirli nüfusa hizmet edecek vekilimiz yoktu. Bundan sonrası sayı 6 olur 10 olur. Belediye başkanımız bir tane inşallah diğer ilçelerde de belediye başkanımız meclis üyelerimiz olur” diyerek sözlerini tamamladı.

ZAMAN KIRŞEHİR ZAMANI

Daha sonra kürsüye gelen Kırşehirli Dernekler Federasyonu Başkan Yardımcısı Hüseyin Kayapınar kısa bir konuşma yaptı. Kayapınar konuşmasında, “Sevgili protokol ve değerli misafirler, Sincan Kırşehirliler Derneği’nin düzenlemiş olduğu iftar programına hepiniz hoş geldiniz. Sevgili hemşerilerim üzerimde bir selam var. Öncelikle o selamı sizlere vermek istiyorum. Kırşehirli Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Hilmi Gökçınar yurt dışında olduğu için aramızda değil, size sevgi ve selamlarını iletiyor. Sevgili hemşerilerim bugün burada toplanmamızın yegane amaçlarından bir tanesi birlik ve beraberliğimizi yeniden tesis etmek. Her zaman dövündüğümüz siyasetten belediye başkanı, milletvekili ve meclis üyesi çıkartamamış olduğumuzdan dolayı yakınırdık. Bu dönem elimize çok büyük bir fırsat geçti. Ankara’da Kırşehirlilerin yönetici durumuna gelmesi için elimize geçen fırsatı değerlendirmemiz lazım. Zaman Kırşehir zamanı. Zaman Parti gözetmeksizin birlik ve beraberlik zamanı” ifadelerini kullandı.

İKİ BAYRAMI BİR ARADA YAPACAĞIZ

Eski Kırşehir Belediye Başkanı Halim Çakır’da yaptığı konuşmada, “Belediye başkanımız milletvekili adaylarımız ve değerli misafirler hepinizi Allah’ın selamı ile selamlıyor hoş geldiniz diyorum. Bu mübarek bereket ve mağfiret ayı olan Ramazan-ı Şerif hürmetine Yüce Allah bize iki bayramı bir arada yaşatacak inşallah. Birisi ramazan bayramı bir diğeri de inşallah AK Parti’nin Türkiye’de olduğu gibi Ankara’da da 3. Bölgede büyük bir zaferle sonuçlanacaktır. Ben bunu sizlere inanarak canı gönülden dile getiriyorum. Kırşehir’in geçmişten çok alacağı var. 7 milletvekilliğinden 2 milletvekilliğine düşen Kırşehir’imizin eline bu dönem çok iyi bir fırsat geçmiştir. Önemli olan Kırşehir’e hizmet etmektir” şeklinde konuştu.

KIRŞEHİRLİ OLMAK AYRICALIKTIR

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan yaptığı konuşmada “Çok kıymetli teşkilat başkan yardımcım, değerli milletvekili adaylarımız, Kırşehir eski belediye başkanım, dernek başkanım, federasyon başkan yardımcım ve değerli misafirler hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Hepiniz hoş geldiniz. Değerli konuşmacılar az önce ifade ettiler. Kırşehirli olmak bir ayrıcalıktır. Ben bugün Sincan Belediye Başkanıyım. Gittiğim her yerde, bulunduğum bütün ortamlarda Kırşehirli olmanın gerektirdiği sorumluluğu taşıyorum. Biliyorum ki sadece Sincan Belediye Başkanı olarak değil, Kırşehirli başkan olmanın sorumluluğu çok farklı. İnsanlarda başkanı değerlendirirken memleketime atıflarının olumlu olması için gerekli hassasiyeti gösteriyorum. Siyasette bizi tatmin edici bir tablo söz konusu değildi. Bizim başkan olmamız belki buna vesile oldu. Şimdi milletvekili adaylarımız var. Hacı Turan Başkanımızdan bir endişemiz yok ama inşallah Serhat Bayar kardeşimizi de meclise taşıyacağız. Bu konuda desteklerinizi bekliyoruz” dedi.

KIRŞEHİR’İN DAHA GÜR SESİ ÇIKACAK

Başkan Ercan’dan sonra bir konuşma yapan AK Parti Ankara 3. Bölge milletvekili adayı Serhat Bayar, “Sayın milletvekilim, değerli belediye başkanım, parti yöneticileri ve çok değerli Kırşehirli hemşerilerim hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Allah dualarımızı ve ibadetlerimizi kabul etsin. Ben Serhat Bayar fizik mühendisiyim. AK Parti Ankara 3.bölge 9. sıradan milletvekili adayıyım. Bugüne kadar Ankara’da yaşayan ciddi bir Kırşehirli var olduğunu biliyoruz. Bu nüfusun Ankara’nın nüfusuna ciddi bir katkı sağladığı, bu şehri güzelleştirip renklendirdiğini görüyoruz. Bundan sonrada siyasette de Kırşehirlilerin daha gür bir sesinin olacağına inanıyoruz” dedi.

CADDE CADDE ESNAF ZİYARETİ YAPTIK

Son olarak söz alan AK Ankara 3. Bölge milletvekili adayı Hacı Turan, protokol üyelerini ve misafirleri selamladıktan sonra bir konuşma yaptı. Turan konuşmasında, “Yaklaşık saat 13.00’den itibaren biz teşkilat olarak bugün Etimesgut’ta cadde cadde, sokak sokak esnaflarımızı ziyaret ettim. Benim dikkatimi çeken şu oldu. Tabii Yenimahalle, Sincan’da da 15 gündür geziyoruz. Bunu abartarak söylemiyorum. Kırşehirli kim varsa siyasi görüşü ne olursa olsun bizlere destek veriyor. Bugüne kadar bine yakın telefon aldım. Aldığım telefonlarla bizim her zaman yanımızda olduklarını, destek verdiklerini belirttiler. Kırşehirliler ilk defa Ankara’da diğer partilerden de olsa siyasette bir fırsat yakaladı. Önemli olan bu fırsatı yakaladıktan sonra bu zirveyi iyi değerlendirmek lazım. Allah’ın izni ile AK Parti’den 4 aday vekilimizin çıkma olasılığı çok yüksek. Bunda en büyük emeği ben Kırşehirli hemşerilerimizde gördüm. Ankara’da milletvekili yaptığım zamanlarda bizleri ziyarete gelenlerin %85-90’ı Ankara’da ikamet eden Kırşehirli hemşerilerimizdi. Ben genel merkeze Ankara’da bir veya 2 tane Kırşehirli milletvekilimize ihtiyacımız olduğunu ifade ettim. Bu sene seçim aslında Kırşehir için çok büyük bir avantaj. Farklı partilerden olsak da amacımız Kırşehir ve Kırşehirli vatandaşlarımıza hizmet etmek. Ben burdan hepinize söz veriyorum ki kapım size sonuna kadar açık. Her zaman yanınızdayım. Desteklerinizi bizden esirgemeyin” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.