Galatasaray dolu dizgin

Ligde ikinci hafta geride kalırken Ankara takımları Gençlerbirliği ve Osmanlıspor adeta vurgun yedi. İki ekibimizde sahadan farklı skorla mağlup ayrılarak hayal kırıklığı yarattı. İkinci haftada dört büyüklerden tek kazanan Galatasaray oldu.

Galatasaray dolu dizgin
Yayınlanma:
Güncelleme:

EYÜP KARA

Spor Toto Süper Lig İlhan Cavcav Sezonu ikinci haftası geride kaldı. Şampiyonluk adayları takımlar yollarına emin adımlarla devam ediyor. İki hafta sonunda ortaya çıkan futbola ve takımlara baktığımızda yine büyük takımlar ligin favorisi olarak karşımıza çıkıyor.

DÖRT BÜYÜKLERDEN TEK KAZANAN GALATASARAY

Son iki yılın şampiyonu Beşiktaş Kasımpaşa ile iki kez öne geçmesine karşın 2-2 berabere kalarak ligin ikinci haftalarında kazanamama alışkanlığını yine sürdürdü. Galatasaray deplasmandan 3 golle 3 puanı alırken, Fenerbahçe derbi maçta Trabzonspor ile 2-2 berabere kaldı. Geçen yılın ikinci Medipol Başakşehir Şampiyonlar Ligi maçı nedeniyle yaptığı rotasyonunun bedelini Kardemir Karabükspor karşısında 3-1 yenilerek aldı.

AÇILIŞTA BERABERLİK

Ligin ikinci haftasının açılış maçında son iki sezonun şampiyonu Beşiktaş deplasmanda Kasımpaşa karşısında ortaya koyduğu futbolun karşılığını alamadı. Rakibine göre oyun olarak daha üstün olmasına karşın ve maçta iki kez öne geçmesine karşın Kasımpaşa’nın uzaktan attığı iki şuta engel olamadı ve maç 2-2 sona erdi. Maçın doksan dakikasında bir çok gol pozisyonuna girmesine karşın bunlardan sadece ikisini golle sonuçlandıran şampiyon Beşiktaş gelecek haftalar için yine şampiyonluğun en büyük adayı olduğunu bir kez daha gösterdi.

GALATASARAY’DAN İKİ HAFTADA 7 GOL

Son iki sezondur büyük hayal kırıklığı yaratan Galatasaray Ankara deplasmanında Osmanlıspor ile karşı karşıya geldi. Baştan sona sarı kırmızılı takımın üstünlüğü altında geçen mücadelede rahat bir galibiyete imza atan Galatasaray bu sene bambaşka bir görüntü çizdi. Özellikle yeni transferleri ile göz kamaştıran İstanbul temsilcisi ilk yarıda bulduğu iki golle oyuncu çözerken Osmanlıspor ortaya koyduğu futbolla hayal kırıklığı yarattı. Galatasaray iki hafta sonunda rakip filelere 7 gol göndererek geçen yıl en çok sıkıntı çektiği bu bölgede bu sene büyük sıkıntılar yaşamayacak gibi görünüyor.

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR ROTASYON KURBANI

Geçen yılı ikinci bitirerek Şampiyonlar Ligi eleme maçları oynama hakkı kazanan Medipol Başakşehir İspanya’nın Sevilla takımı ile oynayacağı maç öncesi futbolcularını dinlendirmek için rotasyona gitti. Bu rotasyonun bedelini Kardemir Karabükpor karşısında 3 golle ödeyen Başakşehir’in bu maçta ortaya koyduğu futbol beğenilmedi. Öte yandan Karabükspor evinde yine kolay kolay yenilmeceğini bu senede bütün rakiplerine bir kez gösterdi.

FENERBAHÇE-TRABZON PUANLARI PAYLAŞTI

İkinci hafta bir derbi mücadelesine sahne oldu. 15 senedir İstanbul’da Fenerbahçe karşısında galip gelemeyen Trabzonspor bu şanssızlığını kırmak isterken, Fenerbahçe ise bu geleneği sürdürmek istiyordu. İki takımın mücadelesinde heyecan ve gerilim en üst seviyeye çıkarken Karadeniz temsilcisi maçta iki kez öne geçmesine karşın Fenerbahçe’nin baskılı oyununa cevap veremedi ve sahadan 2-2’lik beraberlikle ayrıldı. İki takımda ortaya koydukları futbolla beğenilirken mücadele en üst seviyeye çıktı. Önceki yıllara göre daha centilmence geçen mücadelede Burak Yılmaz bu maçı da boş geçmeyerek takımının ilk golünü attı. Şükrü Saracoğlu Stadı’nı tıklım tıklım dolduran sarı lacivertli taraftarlar takımlarını doksan dakika boyunca yalnız bırakmadılar.

BURSA SON DAKİKADA

Cumartesi günün bir diğer heyecanlı maçı Bursaspor ile Aytemiz Alanyaspor arasında oynandı. Yeniden yapılanan Bursaspor rakibi karşısında 2-0 öne geçmesine karşın skoru koruyamadı ve maç 2-2’ye gelirken son sözü yine Bursa söyledi. Maçın uzatma dakikalarında son sahneye çıkan Dzon Delarge Bursaspor’a 3-2’lik galibiyetin yanında 3 puanı da getiren isim oldu.

SİVAS EVİNDE KAZANDI

Lige bir yıl aradan sonra dinen Demir Grup Sivasspor sahasında ligin bir diğer yeni ekibi Evkur Yeni Malatyaspor’u konuk etti. Baştan sona ev sahibi Sivasspor’un üstünlüğü altında geçen mücadeleden kırmızı beyazlılar 2-0 galip ayrılarak üç puanla tanıştı. Malatyaspor ise ortaya koyduğu futbolla ilerleyen haftalar için umut verdi. Fakat gol yollarında büyük sıkıntı çektikleri hemen belli oluyor.

KAYSERİ ATTIĞI TEK GOLLE ÜÇ PUANI ALDI

Kayserispor sahasında ağırladığı ligin yeni takımı Göztepe karşısında üç puanı tek golle alarak ikinci haftada 3 puanla tanıştı. Ev sahibi olmanın avantajını iyi kullanan sarı kırmızılar maç boyunca rakibine göre daha iyi bir futbol ortaya koymasına karşın yakaladığı çok sayıdaki gol pozisyonlarından yararlanamadı. Göztepe bu maçta ortaya koyduğu futbolla beğenilmezken, gol pozisyonu üretmekte zorlandı.

ANTALYASPOT KAÇTI AKHİSAR YAKALADI

Ligin güçlü takımlarından Antalyaspor ev sahibi olduğu maçta sakatlıklardan yana büyük sıkıntı yaşadı. Saha ve seyirci avantajını kullanmak isteyen ev sahibi kırmızı beyazlılar maçta iki kez öne geçmesine karşın Akhisar Belediyespor oyunu bırakmadı ve peş peşe bulduğu iki golle sahadan 1 puanla ayrılmayı başardı. Antalyaspor ise gol bölgelerinde büyük sıkıntı yaşarken yeni transfer Samir Nasri’nin takıma katılması ile daha başarılı sonuçlar almaya başlayacaktır.

GENÇLER KÖTÜ BİTİRDİ

İkinci haftanın kapanış maçında Turkcell Süper Kupa şampiyonu Atiker Konyaspor ile Ankara temsilcisi Gençlerbirliği karşı karşıya geldi. Baştan ev sahibi Konyaspor’un oyunun hakimi olduğu maçta yeşil beyazlılar ilk yarıda 2 gol, ikinci yarıda da bulduğu 1 golle maçtan 3-0 galip ayrılarak ikinci haftada 3 puanla tanıştı. Yeşil beyazlılar pas trafiği ile baş döndürürken seyircisiz maçta geceyi 3 golle ısıttı. Gençlerbirliği ile hayal kırıklığı yarattı. Ortaya koyduğu futbol ile ligde zor günler yaşayacağının sinyallerini verdi. Gol yollarında büyük sıkıntı yaşayan ve pozisyona bile giremeyen Ankara ekibi ikinci haftayı 1 puanla kapattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.