Gençler farka koştu

Spor Toto Süper Lig'de 22. haftanın kapanış maçında alt sıralardan kurtulmak isteyen Gençlerbirliği ile Göztepe karşılaştı.

Gençler farka koştu
Yayınlanma:
Güncelleme:

EYÜP KARA

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasının kapanış maçında Gençlerbirliği ile Göztepe Ankara 19 Mayıs Stadı’nda karşı karşıya geldi. Baştan sona ev sahibi kırmızı siyahlı ekibin üstünlüğü altında geçen maçta 10 kişi kalan Göztepe kolay teslim oldu. İkinci yarının tamamını eksik oynayan sarı kırmızılı ekip Gençlerbirliği’nin etkili savunması arasında gol pozisyonu bulamadı. Kırmızı siyahlı ekip bu galibiyetle tehlikeli bölgeden uzaklaşma yolunda büyük bir adım attı.

GENÇLER HIZLI BAŞLADI

Zorlu mücadeleye hızlı başlayan Gençlerbirliği maçın 3. dakikasında Jailton'un attığı golle Göztepe karşısında 1-0 öne geçti ve ilk yarı bu skorla sona erdi. Göztepe’den Adama Traore'nin 29. Dakikada yaptığı sert faul sonrası maçın hakemi Serkan Çınar tarafından kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Dakikalar 67'yi gösterdiğinde Jailton tekrar sahneye çıkıp kendisinin ve takımının ikinci golünü atıp durumu 2-0’a getirdi. Maçın 87. dakikasında fark 3’e çıktı. Elvis Manu sahneye sol taraftan ceza sahasına girip şutunu çekti ve kaleci Günay’ın sağından topu filelere gönderip durumu 3-0’a getirdi.

RAKİP BAŞAKŞEHİR

İkinci yarıya fırtına gibi başlayan Gençlerbirliği hem tehlikeli bölgeden uzaklaştı hem de rakiplerine gözdağı verdi. Bu maçın ardından Gençlerbirliği Süper Lig'deki yenilmezlik serisini 9 maça taşıdı ve puanını 25'e çıkararak düşme potasından uzaklaşırken, Göztepe ise 33 puanla Trabzonspor'un ardından 8 sırada yer aldı. Gençlerbirliği Süper Lig'in 23. haftasında lider Medipol Başakşehir ile Fatih Terim Stadyumu'nda karşılaşacak. Göztepe ise Süper Lig'in 23. haftasında evinde Sivasspor'u ağırlayacak.

genclerbirligi-11-015.jpg

JAİLTON FARKINI ORTAYA KOYDU

Spor Toto Süper Lig İlhan Cavcav Sezonu'nun 22. hafta son maçında Gençlerbirliği sahasında Göztepe'yi 3-0 yenerek çıkışını sürdürdü. 22. haftanın kapanış maçında kozlarını Ankara 19 Mayıs Stadı’nda paylaşan iki ekibin mücadelesi beklenen çekişme ve heyecandın uzaktı.

GENÇLER İYİ BAŞLADI

Gençlerbirliği mücadeleye arzulu ve istekli başladı. Maçın 3. dakikası oynanırken Palitsevich’in savunmadan açtığı uzun pasta kaleci ile karşı karşıya kalan Jailton’un şutunda top kaleci Günay’dan döndü. Günay’dan dönen top Jailton’na çarptı ve kalecinin altından geçerek ağlara buluştu bu golle ev sahibi Gençlerbirliği 1-0 öne geçti. Maçın 29. dakikası oynanırken Göztepe’den Adama Traore, Sessegnon’a arkadan yaptığı sert müdahale sonrası maçın hakemi Serkan Çınar tarafından kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Maçın ilk yarısında ciddi bir atak olmayınca ev sahibi Gençlerbirliği devreyi 1-0 önde kapattı.

SON SÖZÜ ELVİS MANU SÖYLEDİ

Maçın 64. dakikasında Jailton’un vurduğu sert ve düzgün şutta top Göztepe kalesinin üst direğinden döndü. 68. dakikada Gençlerbirliği ikinci golünü buldu. Kaptan Uğur Çiftçi’nin sol kanattan açtığı ortada altı pas üzerinde bomboş olan Jailton gelişine vurduğu şutta meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. Jailton kendisinin ve takımının ikinci golünü atıp durumu 2-0’a getirdi. Maçın 78. dakikası oynanırken Gençlerbirliği farkı 3’e çıkardı. Bu dakikada kendi çabasıyla ceza sahasına giren Manu vurduğu şutta topu ağlarla buluşturdu 3-0. Bu golden iki takımın çabaları sonucu değiştirmedi ve kırmızı siyahlı ekip sahadan 3-0 galip ayrıldı.

genclerbirligi-kutu-019.jpg

TAKSİM’İN ORTASINDA SALLANDIRACAKSIN

Gençlerbirliği’nde 3-0 kazanılan Göztepe maçı sonrası büyük sevinç vardı. Maçın ardından basın toplantısı düzenleyen kırmızı siyahlı ekibin teknik direktörü Ümit Özat’ın maç değerlendirmesinden çok çocuk istismarı ile yaptığı açıklamalar geceye damgasını vurdu. Özat şunları söyledi, “İyi bir oyun oldu ve kazanmak güzel. Çalıştığımız yerlerden goller geldi. Topa hakim olmayı hedefledik ve başardık diye düşünüyorum. Oyuncularımın ayaklarına sağlık. Taraftarım bana destek verirse huzurlu oluyorum. Her takım taraftarıyla güzeldir. Gol yemediğimiz her maç bizim için galibiyet değerinde. Çok sancılar çektik. Alt tarafa göre yaklaşık bir buçuk maç gibi bir avantajımız var. Biz artık kendi göbeğimizi kendimiz kesecek bir durumdayız. Ayrıca, daha hazır olmalarını beklediğim oyuncular var” ifadelerini kullandı.

SALLANDIRACAKSIN

Son günlerde artış gösteren ve gündemden düşmeyen çocuk istismarına da değinen Ümit Özat, “Bu işin su götürür tarafı yok direkt idam cezası gelecek, kim çocuk istismarına kalkışıyorsa onu direkt taksimin ortasında sallandıracaksın. İnsanların canı yanıyor. Tabii ki burada ailelerin çocuklara susmayı değil konuşmayı öğretmesi lazım. Çocuklar bizim geleceğimiz. Bunları yapanların Taksim’in göbeğinde ibrete alem olsun diye sallandırılması lazım” ifadelerini kullandı.

genclerin-gencleri.jpg

GENÇLERBİRLİĞİ U21 TAKIMI GÖZTEPE’YE GÖZ AÇTIRMADI

Gençlerbirliği ile Göztepe takımlarının maçından önce gençlerin heyecanı vardı. U21 Süper Lig 22. hafta maçında İlhan Cavcav Tesisleri’nde Göztepe’yi ağırlayan Gençlerbirliği U21 takımı sahadan 2-0’lık galibiyetle ayrıldı. Kırmızı siyahlılar ilk yarısı 0-0 biten mücadelesinin ikinci yarısında Ozan Can Dursun ve İhsan Küçük’ün golleriyle 3 puana ulaştı. Bu sonuçla puanını 38’e yükselten U21’le haftayı 4. sırada tamamladı.

genclerbirligi-1-005.jpg

STAT: Ankara 19 Mayıs

HAKEMLER: Serkan Çınar, Esat Sancaktar, Murat Ergin Gözütok

Gençlerbirliği: Hopf, Ahmet Oğuz, Luccas Claro, Palitsevich, Uğur Çiftçi, Scekic (dk. 74 Dialo), Khalili, Jailton, Sessegnon, Aydın Karabulut (dk. 59 Manu), Skuletic (dk. 46 Milinkovic)

Göztepe: Günay Güvenç, Tanju Kayhan (dk. 39 Leo), Wallace Reis, Kosanovic, Traore, Poko, Selçuk Şahin (dk. 77 Sabri Sarıoğlu), Tayfur Bingöl (dk. 51 Ghilas), Rotman, Gouffran, Demba Ba

GOLLER: Dakika 3 ve dakika 67 Jailton Paraiba, dakika 87 Elvis Manu Gençlerbirliği

KIRMIZI KART: Dakika 29 Adama Traore Göztepe

SARI KARTLAR: Dakika 28 Aleksandar Scekic (Gençlerbirliği); Dakika 85 Andre Biyogo Poko (Göztepe)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.