Gönül dostu Erdoğan hayatını kaybetti

Kırşehir Anekdotları ve gazetemiz köşe yazarı KIYŞAD ve İLESAM üyesi gönül dostu Duran Erdoğan, tedavi gördüğü Ankara Güven Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

Gönül dostu Erdoğan hayatını kaybetti
Yayınlanma:
Güncelleme:

ALİHAN YALPİ

Erdoğan, Anadolu Gazetesi’nde köşe yazarlığının yanında, Kırşehir Anekdotları röportajlarıyla da büyük beğeni toplamıştı.

TOPRAĞA VERİLDİ

Kaleme aldığı şiir ve yazılarıyla gönüllerin sesini dile getiren Kırşehir Anekdotları ve gazetemiz köşe yazarı KIYŞAD ve İLESAM üyesi gönül dostu Kırşehir’in Mucur ilçesine bağlı Kurugöl Köyü’nden Duran Erdoğan, 71 yaşında hayatını kaybetti. Erdoğan, 7 Ocak Pazar günü kalp krizi geçiren ve Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ilk müdahalesi yapıldıktan sonra Ankara Güven Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırılmıştı. Burada yoğun bakım ünitesinde tedavisi süren Kırşehir Anekdotları Anadolu Gazetesi Yazarı Duran Erdoğan vefat etti. Duran Erdoğan, Ankara Karşıyaka Camii’nde kılınan öğle namazını müteakiben Karşıyaka aile mezarlığında sevenlerinin duaları eşliğinde toprağa verildi. Cenaze Kırıkkale Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Çetin, Anadolu Gazetesi Kurucu Sahibi Ali Çetin başta olmak üzere Anadolu Gazetesi ve İL gazetesi yazarları ile çok sayıda Ankaralı, Kırşehirli ve Kırıkkaleli sevenleri katılarak Duran Erdoğan’a olan son görevlerini yerine getirdiler.

YAZAR DURAN ERDOĞAN KİMDİR?

Kırşehir ilinin Mucur ilçesine bağlı Kurugöl Köyü’nde 1947 yılında Mehmet ve Selver’in çocukları olarak dünyaya geldi. 18 yaşına kadar Kurugöl’de çobanlık yaptı. Daha sonra yarım kalan Mucur Ortaokulu’ndaki öğrenimini tamamlayıp, okumak için gizlice Ankara’ya kaçtı. Hem çalışıp hem de okumak suretiyle Liseyi ve Ankara Üniversitesi ‘Kamu Sevk ve İdaresi’ Bölümünü bitirdi.  

ÖRNEK VATANDAŞ SEÇİLDİ

“1965-1968 yılarında Dr. İhsan Yalbır Yayınevinde editörlük yaptı. 1968-1976 yılları arasında Ankara’da Millî Eğitim Bakanlığında memur olarak çalıştı. Askerlik sonrası, 1976 yılında naklen T.C. Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü’ne geçti. Sandığın Tahsisler, Hizmet Borçlanması ve İşlemler Dairelerinde çalıştıktan sonra 1994 yılında buradan emekliye ayrıldı. Çok kitap okuyan birisi olarak bilgi birikimini 1968 yılından itibaren Gazete ve Dergilerde okuyucuyla paylaştı. Köyü Kurugöl’e kurduğu Kütüphane’ye Milli Eğitim Bakanlığı’nca adı verilerek, Kültür bakanlığının “Bilgi Yılı” ilan ettiği 1990 yılında Kırşehir Valiliğince ‘Örnek Vatandaş’ seçildi ve pek çok ödülle onurlandırıldı.

KÜLTÜRÜMÜZÜN 40 PINARLARI

Özellikle Kırşehir Halk Kültürüne ilişkin Öykü, Araştırma ve Anekdotları; Yerel ve Ulusal Basın, Radyo ve Televizyon aracılığıyla okuyucu, dinleyici ve izleyiciyle buluşturdu. TRT’nin Eğitim-Kültür içerikli programlarına da konuk olarak davet edilen yazar; halen Yerel ‘Kırşehir Ahi Televizyonu’nda ‘Kültürümüzün 40 Pınarları’ adlı programın yapımcılığını ve sunuculuğunu yapmaktadır.

ANADOLU GAZETESİ YAZARI

Kırşehirli Dernekler Federasyonu Yayın Kurulu’nun üyesi oyan Duran Erdoğan, aynı federasyonun süreli yayını ‘Kırkkültür’ ve “Kırşehir Aktüel” Dergi’leriyle, bazı Web Sitelerinde yayınlanan Anekdotlarla Kırşehir halk kültürünü tanıtmaktadır. Ayrıca, halen yerel olarak yayın hayatını sürdüren Anadolu Gazetesi ve Kırıkkale İL gazetesi köşe yazarlarındandır. Kırşehir Halk Kültürünün bütün yönleriyle derli-toplu anlatıldığı “KIRŞEHİR ANEKDOTLARI” isimli kitabı vardır. Anadolu Gazetesi olarak merhum Erdoğan’a Allah’tan rahmet, geride kalan yakınlarına sabır niyaz ederiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.