Güler Yüzler Topluluğu çocukların yüzünü güldürdü

Üniversite öğrencisi Eren Arda Güler Ankara’da başlattığı “Güler Yüzler Topluluğu” projesi ile kırsal bölgelerde yaşayan sayısız çocuğun hayatına ışık olmaya çalışıyor.

Güler Yüzler Topluluğu çocukların yüzünü güldürdü
Yayınlanma:
Güncelleme:

GÜLFERİ ÖZBEK

Ankara’da yaşayan 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Eren Arda Güler “Güler Yüzler Topluluğu” projesi adı altında bir çalışma başlattı. 2015 yılında bireysel olarak başlattığı proje ile Türkiye’nin farklı illerinde yaşayan sayısız çocukların yüzünü güldürmeye çalışıyor. Şu ana kadar 9 ilde sosyal sorumluluk projesinde görev alan liderlerle bir çalışma yürüten Eren Arda çocuklara yönelik başlattığı proje ile genç ve dinamik koordinatörlerin gönüllü olarak bu proje’de yer almasını istiyor.

300 ÇOCUĞA ULAŞTI

Faaliyetlerinin sadece kırsal bölgelerde yaşayan çocuklara yönelik olduğunu belirten Proje sorumlusu Eren Arda Güler, “Güler Yüzler Topluluğu” sadece kırsal bölgelerde ki okullara kitap, kırtasiye, oyuncak ve gelen bir talep üzerine kişisel bakım ürünleri göndermekten ibaret olan bir topluluk. Ankara merkezli kurulmuş olup şu ana kadar 9 okul, 1 Kredi Yurtlar Kurumu Yurduna yardım göndermişlerdir. Yaklaşık 300 çocuğa ulaşılmıştır. 1000 adetten fazla kitap yardımı yapılmıştır. 9 ilde “Güler Yüzler” bünyesinde koordinatör kişiler belirlenip sistemli bir yapı oluşturularak yardım ağını büyütme odaklı hareket edilmektedir.3 ay da bu başarıları elde etmiş bir topluluğun kurucu genel koordinatörü olduğum için gururluyum. Hedefim 81 ilde koordinatör belirlemek. Talep çok, lakin işimizi ciddiyete aldığımız için ince eleyip sık dokuyarak yönetime koordinatör almaktayım” dedi.

guler-yuzler-1.jpgguler-yuzler-111.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.