Gümüşdere Projesi’nde çalışmalar hızla ilerliyor

Keçirören'in ve Ankara’nın marka değerini yükseltecek vizyon projesi Gümüşdere Ihlamur Vadisi'nde çalışmalar aralıksız sürüyor. Ankara'nın sembolü olmaya aday proje bittiğinde vatandaşlar ıhlamur kokuları arasında gondol sefası yapabilecek.

Gümüşdere Projesi’nde çalışmalar hızla ilerliyor
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER

AYNUR ÇETİN

Başkent’in gözde ilçesi Keçiören, Gümüşdere Ihlamur Vadisi’nin tamamlanmasıyla marka değerini daha da yükseltecek. Keçiörenlilerin ve Ankaralıların yeni sembolü olmaya aday olan dev proje hızla ilerliyor.

ihlamur-vadisi-(1).jpg

BAŞKAN AK: “PROJE HIZLA İLERLİYOR”

Projeyle ilgili gazetemize açıklamada bulunan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Gümüşdere Ihlamur Vadisi Projesi, peyzaj alanları, sosyo-kültürel tesisler, spor alanları, çocuk oyun alanlarının da yer alacağı beş etap olarak planladı. Projeye adını veren Ihlamur ağaçlarının oluşturacağı hava koridorları Keçiörenlilere ve Ankaralılara nefes aldıracak. Bisiklet parkurlarının yer alacağı, projemiz sayesinde Keçiörenlilere kayık, gondol ve motorlarla gezinti yapma imkanı sunacağız. Ihlamur Vadisi Projesi, tarihi ve kültürel öğelerle zenginleştirilecek. Projenin çalışmaları çok hızlı bir şekilde devam ediyor" dedi.

ihlamur-vadisi-(2).jpg

ÇUBUK ÇAYI HAYAT BULACAK

Keçiören'in vizyonunu değiştirecek proje; Çubuk Çayı’nın Kamil Ocak Mahallesi Fruko yanından başlayarak Kalaba Mahallesi girişindeki Atatürk Botanik Parkı’nın bitimine kadar olan toplamda 3 bin 100 metrelik alanı kapsıyor.

ihlamur-vadisi-(3).jpg

BAŞKENT’İN SEMBOLÜ OLACAK

Ankara'nın sembolü olmaya aday proje bittiğinde ıhlamur kokuları arasında gondol sefaları yapılabilecek. İçerisinde yer alan kafeler, yürüyüş yolları, yazlık sinema birçok insanın sosyal hayatının renklenmesine vesile olacak.

ihlamur-vadisi-(4).jpg

ŞEHRİN GÖBEĞİNDE DOĞA

7 bin 652 yeni bitki ile 1.011 ıhlamur ağacının dikileceği proje, doğayı şehrin göbeğine taşıyacak.  Şu ana kadar fore kazık uygulaması, prekast duvar kaplamaları, taban betonu ve duvar korkulukları bitmiş olan projede 9 çelik köprü karkas olarak yerine monte edildi ve giydirmeleri yapıldı.

ihlamur-vadisi-(6).jpg

IHLAMUR VADİSİ’NDE YOK YOK

3.000 adet çeşitli türlerde bitki, 150 adet ıhlamur, 125 bin adet mevsimlik çiçek dikildi. 7.000 metrekare hazır çim serimi, 65.000 metrekare alanda da çim ekimi yapıldı. Yapılan rekreasyon çalışmaları içerisinde; gezinti yolları, koşu yolu (2 km), bisiklet yolu (960 m), akülü araç yolu (410 m), kaykay parkuru, açık-kapalı-konsol oturma grupları (Kameriye, bank, pergole), çocuk oyun alanları, fitness alanları, futbol sahaları,  seyir terasları, otomatik sulaması, gece muhteşem aydınlatması ve yeşil alanları yer alırken, başta Keçiörenliler olmak üzere Ankaralıların hizmetine sunuldu.

vadi.jpg

ETAPLAR BİR BİR TAMAMLANIYOR

2. etap rekreasyon çalışmalarının Ramazan'dan önce bitmesi öngörülürken, 5 etaptan oluşan Gümüşdere Ihlamur Vadisi'nin 2017'de hizmete açılması planlanıyor.

vadi1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.