Halkbank finale yürüdü

Efeler Ligi’nde finalin adı belli oldu Halkbank-Arkas Spor. İki takım geçen yılan ardından bir kez daha finalde şampiyon olabilmek için kozlarını paylaşacak.

Halkbank finale yürüdü
Yayınlanma:
Güncelleme:

İki takım geçen yıl yine finalde karşı karşıya gelmiş seriyi 3-1 kazanan Halkbank Efeler Ligi’ni şampiyon olarak tamamlamıştı. İki takım bu sezon ligde iki maçta karşı karşıya geldi. Ankara’daki sezonun ilk maçında Arkas Spor’u 3-1 yenerek bir galibiyet alan Halkbank, ikinci maçta İzmir’de büyük çekişmeye sahne olan mücadeleyi 3-2 kazanarak iki maçta rakibine şans tanımadı.

YİNE RAKİP OLDULAR

Efeler Voleybol Ligi playoff yarı final eşleşmesinin ikin maçında Halkbank, İstanbul Büyükşehir Belediyespor’u 3-1 yenerek adını finale yazdırdı. Mavi beyazlılar, finalde geçtiğimiz yıl olduğu gibi Arkas Spor’la karşı karşıya gelecek. Beş maç üzerinden oynanacak final serisinde üç galibiyet alan takım şampiyonluğunu ilan edecek. Tarihi sonradan belirlenecek final serisinin ilk iki maçı İzmir’de, sonraki üç karşılaşma Ankara’da oynanacak.

HALKBANK ZORLANDI

Maçın ilk setinde manşet ve servis hataları yaparak başlayan Halkbank, İstanbul ekibinin yüzdeli hücumlarına blok yapmakta zorlanıp pasöre iyi top getirmeyince İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü bu seti 25-20 alarak 1-0 öne geçti. İkinci sette daha doğru hücumlar yapan Halkbank, etkili servis atmakta zorlanmasına karşın setin sonunu iyi oynayınca bu seti 25-20 alarak durumu 1-1’e getirdi.

FİNALİ HAK ETTİ

Üçüncü set, iki takımın da kolay seriler yakaladığı bir periyod oldu. Büyük çekişme yaşanan bu sette Halkbank çok zorlansa da 25-23’le 2-1 öne geçti. Son sette rakibine üstünlüğünü kabul ettiren mavi beyazlılar fazla zorlanmadan bu seti 25-19, karşılaşmayı da 3-1 kazanarak finale yükselen ikinci takım olma başarısını gösterdi. Halkbank oyun genelinde ortaya koyduğu etkili voleybol ile finale çıkmayı hak eden ekip oldu.

halkbank1-001.jpg

Salon: TVF Başkent

Hakemler: Onur Hoşnut, Koray Yılmazgil

Halkbank ANKARA: Mustafa Ramazanoğlu, Burutay Subaşı, Faik Samet Güneş, Hernandez, Petric, Hakkı Çapkınoğlu (Hasan Yeşilbudak, Chernokozhev, Alperay Demirciler, Lucas Loh)

İstanbul BBSK: Murat Yenipazar, Baturalp Burak Güngör, Özkan Hayırlı, Serhat Coşkun, Tuia, İbrahim Emet (Nuri Şahin, Caner Pekşen, Kadir Cin, Görkem Sertel, Erdem Sonat)

Setler: 20-25, 25-20, 25-23, 25-19

Süre: 112 dakika (28, 25, 33, 26)

 Düzeltmen, İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.