Hayrettin Yıldırım: Hizmet için talibim

Ankara Demirciler Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Hayrettin Yıldırım iddialı geliyor.

Hayrettin Yıldırım: Hizmet için talibim
Yayınlanma:
Güncelleme:

Yıldırım “Bizler zafer çığlıkları atmak için değil, teşkilata tepeden bakmak için değil, çıraklığın, kalfalığın ve ustalığın demir dövmeyle, örsle, çekiçle adının yazılmaya başlandığı bir teşkilatın hizmetkârlığına talibiz” dedi.

Haziran ayında yapılacak olan Türkiye Madeni Eşya Sanatkârları Federasyonu Olağan Genel Kurulu’nda başkanlık için iddialı hazırlanan halen Ankara Demirciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı görevini yürüten Hayrettin Yıldırım projeleri ve hizmetleriyle Federasyon Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Yıldırım hizmet için aday olduğunu ve yapacakları hizmetlerle üyelere layık olacaklarını ifade etti. Yıldırım “Bizler zafer çığlıkları atmak için değil, teşkilata tepeden bakmak için değil, çıraklığın, kalfalığın ve ustalığın demir dövmeyle, örsle, çekiçle adının yazılmaya başlandığı bir teşkilatın hizmetkârlığına talibiz” dedi.

SİZİN KATKILARINIZA İHTİYAÇ DUYUYORUM

Başkan Adayı Hayrettin Yıldırım seçim çalışmaları ile ilgili olarak genel kurula katılacak üyelere seslendi. Yıldırım şunları söyledi, “Bilindiği üzere, Türkiye Madeni Eşya Sanatkârları Federasyonu Olağan Genel Kurulu Haziran ayında yapılacak. Siz değerli meslektaşlarımın bu genel kurula katılım sağlamak suretiyle gereken önemi göstereceğinizden en ufak bir şüphem yoktur. Çünkü bu genel kurulumuz, 30 yıldır federasyon başkanlığını sürdüren, bu süre içerisinde sadece kendisine ve etrafına faydalı olmaktan öte icraatı olmayan bir başkanı yakından tanıyacağınız bir genel kurul olacaktır. Bu vesileyle Ankara Demirciler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı olarak sizlere ve çok kıymetli esnaf ve sanatkâr üyelerimize hizmet yolunda Federasyonumuzun Başkanlığına aday olduğumu sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu hizmet yolunda sizlerin dostluğuna ve katkılarınıza ihtiyaç duymaktayım” dedi.

BAŞKANIMIZ GÖREVİNİ LAYIKIYLA YAPAMADI

Hayrettin Yıldırım konuşmasını şu sözlerle sürdürdü, “Değerli Başkanım ve değerli üyeler, odalarımızın mesleki yönden en üst kuruluşu olan Türkiye Madeni Eşya Sanatkârları Federasyonunun görevi; Aynı meslek dalında kurulan esnaf ve sanatkârlar odalarının, üyelerinin meslekî yönden ihtiyaçlarını karşılamak, çalışmalarını ve gelişmelerini ülke genelinde işbirliği ve ahenk içerisinde yapabilmelerini sağlamaktır. Peki, mevcut başkanımız bu görevi layıkıyla yerine getirebilmiş midir? Elbette hayır.

KENDİSİNE VAADİNİ SORUN

Federasyon Başkanımız Sayın Özcan Saraçoğlu, ilelebet bu görevde kalmak üzere desteğinizi almak için mutlaka sizi ziyaret edecektir. Lütfen kendisine Federasyonumuzun 2014 yılı olağan genel kurulunda bizlere vaat ettiği ancak sözde kalan 31 maddelik yeni dönem çalışma programını tek tek, özellikle 24’üncü maddeyi sorunuz. Madem “Oda başkanlarımızın ve yönetim kurulu üyelerinin silah taşıma ruhsatı haklarının alınması için gerekli tüm çalışmalar sürdürülecektir” diye bir vaadiniz vardı, öyle ise 28 Temmuz 2017 tarihli ve 30137 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik (2017/10643) içerisine taşıma ruhsatlı silah edinebilmeleri için oda başkanlarımız ve yönetim kurulu üyelerinin neden dâhil edilmediklerini sorunuz.

NEDEN DUYARSIZ KALDILAR?

Dahası, Federasyonumuz faaliyet alanına giren esnaf ve sanatkâr meslek kollarının, NACE Rev.2 (Altılı Düzey) Ekonomik Faaliyet Kodları ve dolayısıyla Odalarımızla eşleştirilmesine dair çalışmalarda hepinizin malumu olduğu üzere, Federasyonumuzun neden duyarsız ve zayıf kaldığını sorunuz. Eğer aldığınız cevaplardan memnun kalırsanız, inanın sizi anlayışla karşılayacağım, memnun kalmamanız halinde ise Federasyonumuzun 2018 Haziranında yapılacak Olağan Genel Kurulunda gereğini yapacağınıza dair en ufak bir şüphem yoktur.

ÜYELERİMİZİ TEK TEK ZİYARET EDECEĞİM

Yıldırım sözlerini şöyle tamamladı, “Saygıdeğer Başkanım inşallah ilerleyen günlerde sizi ve şahsınızda çalışma arkadaşlarınızı ziyarete geldiğimde federasyon başkanımızın odalarımız ile esnaf ve sanatkârlarımızdan ziyade kendisine ve etrafına faydalı hangi çalışmaları yaptığını size detaylı bir şekilde anlatacağım. Ben ve çalışma arkadaşlarım tüm Odalarımızı, önyargısız ve aynı hassasiyetle kucaklayıp, sorumlu olduğumuz meslek sektörlerini layık oldukları seviyeye taşıyacak gerekli çalışmalarda bulunmayı amaçlıyoruz. Bu ilkeler ışığında hedeflerimiz konusunda ciddi ve kalıcı çalışmalar yapmak için söz veriyoruz. Bu vesileyle size ve şahsınızda tüm çalışma arkadaşlarınıza sevgi, saygı ve en derin muhabbetlerimi sunarım” diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum