Hilmi Gökçınar: Belediyecilik sorumluluk işi

Kırşehirli Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Hilmi Gökçınar Kon TV'de sunuculuğunu Çetin Altan'ın yaptığı “Ankara Konuşuyor” programının canlı yayın konuğu oldu.

Hilmi Gökçınar: Belediyecilik sorumluluk işi
Yayınlanma:
Güncelleme:

HİLMİ GÖKÇINAR, “ANKARA KONUŞUYOR” PROGRAMINDA ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU;
BAŞLIK


Kırşehirli Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Hilmi Gökçınar “ Belediyeciliği iyi kötü yaşayan yaklaşık 14 senelik bir geçmişim var. Genelde siyaset yapmak ile yerelde siyaset yapmak çok farklı. Yerel seçimlerde kazanan her kim olursa olsun bulunduğu ile ve ilçeye hizmet etmek için ve bu sorumluluğu alarak geliyor” dedi. 

Kırşehirli Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Hilmi Gökçınar Kon TV'de sunuculuğunu Çetin Altan'ın yaptığı “Ankara Konuşuyor” programının canlı yayın konuğu oldu.  Gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Başkan Gökçınar Kırşehirli Dernekler Federasyonu’nun yaptığı çalışmalardan, Ahilik Kültürüne, Neşet Ertaş’tan, yerel seçimlere, UEFA 2024’ten spora kadar birçok konu hakkında açıklamalarda bulundu. 

FEDERASYON OLARAK KENDİ İMKÂNLARIMIZIN DIŞINDA ÇALIŞIYORUZ

Çetin Altan'ın hazırlayıp sunduğu “Ankara Konuşuyor” programında Kırşehirli Dernekler Federasyonu’nun Başkan Gökçınar, “Kırşehirli Dernekler Federasyonu’nun en önemli görevlerinden biri Ankara’da yaşayan Kırşehirlileri bir araya getirmek. Aynı zamanda kadın kollarımız ve gençlik kollarımızla birçok sosyal ve kültürel etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Federasyon olarak kendi imkânlarımızın dışında Kırşehirliler Vakfı ile de ortaklaşa çalışmalar gerçekleştiriyoruz. En önemlisi de öğrencilerimize elimizden gelen desteği sağlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. 

KIRŞEHİR GÜNLERİ YENİKAPI’DA YAPILACAK

Kırşehir Tanıtım Günleri’nin İstanbul Yenikapı’da düzenleneceğini söyleyen Gökçınar “Geçtiğimiz hafta Yenimahalle Belediyesi ile işbirliği içerisinde Neşet Ertaş’ı anma gecesi düzenledik. Düzenlediğimiz gecede katılımcıların Neşet Ertaş ile olan anılarını anlatmasıyla oldukça anlamlı bir program oldu. Kırşehir Tanıtım Günlerini Ankara’da bir kez düzenleme şansımız oldu. Ama biz bunu bir kerede sınırlı bırakmak istemiyoruz. Bu sene İstanbul Yenikapı’da düzenlenecek ola tanıtım günlerine katılmayı planlıyoruz. Gerekli başvurularımızı yaptık. Aynı zamanda yılsonuna doğru Vakfımız ile ortaklaşa büyük bir Kırşehir gecesi düzenlemeyi planlıyoruz” dedi. 

gokcinar11.jpg

AHİLİĞİN BAŞKENT’İ KIRŞEHİR

Ahilik kutlamaları hakkında bilgiler veren Başkan Gökçınar, “Ahilik esnaflığın felsefesidir. Esnaf için dürüstlük, ahlak, kültürlü,  güvenirlik demektir. Kamil insan olabilmek için çıraklıktan başlayan ustalığa kadar gelen süreçtir. Tüm dünyaya örnek olacak bir felsefedir Ahilik. Günümüz dünyasında doğal kaynakların bilinçsizce tüketildiği, kıran kırana bir rekabet ortamının oluştuğu, zenginin fakiri ezdiği, fakirin daha fakir, zenginin daha zengin olduğu ticari global dünyaya baktığımız zaman Ahilik felsefesi ortaya çıkıyor. Ahiliğin Başkent’inin Kırşehir’i olması oldukça anlamlı. Ahi Evran-ı Veli’nin Kırşehir’de yaşamış olması bizler için oldukça önemli bir değer. Geçen hafta düzenlenen Ahilik kutlamaları şuan bütün Türkiye’de kutlanıyor ama Kırşehir’deki kutlamalar daha etkili Ahiliğin başkenti olmasından dolay” dedi. 

NEŞET ERTAŞ YAŞAM BİÇİMİDİR

Neşet Ertaş’ın bütün Türkiye için bir değer olduğunu ifade eden Gökçınar, Ertaş’ın Kırşehirli olmasından dolayı onur duyduklarını açıkladı. Başkan Gökçınar, “Anadolu toprakları minbiç topraklar ozanlarıyla, evliyalarıyla, dervişiyle. Neşet Ertaş sadece saz çalıp, güzel türkü söyleyen biri değil benim için. Neşet Ertaş aslında bir felsefe bir yaşam biçimi. Neşet Ertaş’ın hayatı içerisinde yokluk, çile, sabır, paylaşım, fedakarlık görürsünüz. Neşet Ertaş’ta yaşanmışlıkları görebiliriz. Neşet Ertaş’ın bir değer bulması gerekir. Biz elimizden geldiğince Neşet Ertaş’ı farklı bir boyuta taşımaya çalışacağız. Kendisini rahmet ve minnetle anıyoruz” ifadelerini kullandı.

YERELDE BELEDİYECİLİK ÇOK FARKLI

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde de açıklamalarda bulunan Gökçınar, “ Belediyeciliği iyi kötü yaşayan yaklaşık 14 senelik bir geçmişim var. Genelde siyaset yapmak ile yerelde siyaset yapmak çok farklı. Yerelde şehri yönetmek inşa etmek çok başka. Yerel seçimlerde kazanan her kim olursa olsun bulunduğu ile ve ilçeye hizmet etmek için iş başına geliyor. Ancak hizmet etmeye kalktığınız noktadaki yol haritasının doğru olup olmadığına bakmak lazım. Sorunların tespiti çok önemli. İsteklerin önemine göre planlama yapılması gerekir. Bunun içinde ekip oldukça önemli. Belediyecilik çok zevkli bir görev olduğu kadar çok ciddi bir sorumluluktur” dedi.

A MİLLİ TAKIMIMIZA GÜVENİYORUZ

EURO 2024 Avrupa Şampiyonası seçmelerinin Türkiye’ye verilmemesi konusunda da açıklamalar yapan Başkan Gökçınar “ EURO2024 Avrupa Şampiyonası Almanya- Türkiye yarışının bizzat içinde olan biriyim. TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve ekibi bu anlamda çok ciddi çalışmalar yaptı. Şampiyonaya katılabilmek için bütün Türkiye’de kriterleri sağlamaya çalıştılar. Bizim Türkiye Futbol Federasyonu’nun yanı sıra devletimizin verdiği katkıya rağmen Almanya’nın böyle desteği koymamasına rağmen seçmeleri kaybettik. Hep bilinen ve söylenen batının oyunu ile. Ama biz pes etmeyeceğiz. Seçmeleri kaybetmiş olabiliriz ama oynayacağımız maçlarda bileğimiz hakkını vererek şampiyon olmaya çalışacağız. A Milli Futbol Takımımız gittikçe gençleşiyor ve başarı potansiyeli gittikçe artıyor. Gençler hata yapabilirler ama asla pes etmezler. Biz takımımıza güveniyoruz” şeklinde konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.