İlk defa akvaryum gördüler

Ankara Galatasaraylı Yönetici ve İşadamları Derneği (1905 AGS)’nin desteğiyle Ankara’ya gelen 20 Vanlı öğrenci, Ankara’nın çeşitli yerlerini gezdi.

İlk defa akvaryum gördüler
Yayınlanma:
Güncelleme:

AYNUR ÇETİN

Anıtkabir’i ilk defa gören Vanlı çocuklar, heyecanlarını gizleyemedi. Ulus’ta bulunan İlk Meclis’i de ziyaret eden Vanlı çocukların, akvaryum gezisinde mutlulukları gözlerinden okundu. Ankara Metin Oktay Ortaokulu ve Van Erciş Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nu kapsayan “Kardeş Okul Buluşması” gerçekleşti. Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 98. yıldönümünde 20 Vanlı çocuk Ankara’ya geldi. 1905 Ankara Galatasaraylı Yönetici ve İş Adamları Derneği (1905 AGS)’nin desteğiyle Ankara gelen Vanlı çocuklar, Metin Oktay Ortaokulu öğrencileriyle tanıştı.

KONSER VERDİLER

Seğmen Ekibini halk oyunları gösterisiyle karşılanan Vanlı öğrenciler, Metin Oktay Ortaokulu öğrencilerine konser verdi. Vanlı öğrencilerin, keman dinletisi beğeni kazandı. Okulda düzenlenen törende bir araya gelen çocuklara, 1905 AGS Başkanı Özgür Savaş Özüdoğru ve Yönetim Kurulu Üyeleri, içinde Nutuk, Yaban, Halikarnas Balıkçısı ve Dede Korkut Hikayeleri bulunan kitap seti hediye etti. Kitap setlerini alan çocuklar, sevinçlerini gizleyemedi. Daha sonra 1905 AGS Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Savaş Özüdoğru ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Anıtkabir’e geçen çocuklar, Mozeleya çelenk koydu. Anıtkabir’i ilk defa gören Vanlı çocuklar, heyecanlarını gizleyemedi. Anıtkabir hakkında sorular soran Vanlı çocuklar, burada olmaktan çok mutlu olduklarını dile getirdiler.

ANKARA’DA MUTLUYUZ

1905 AGS yöneticileriyle Mehmet Akif Ersoy Müzesi ve İlk Meclisi gezen çocuklar, Cumhuriyet Tarihi hakkında sorular sordu. TRT Müzesi ve TRT Kürdi Haber Stüdyosunu da ziyaret eden çocuklar, stüdyoda program hazırlama ile ilgili bilgi aldı. Kendisi de Vanlı olan Hüsamettin Aydın’ın konuğu olarak Nesibe Aydın Koleji’nde öğle yemeklerini yiyen çocuklar, okulu gezdi. Sonrasında Akvaryum gezine katılan çocuklar, rengarenk bir dünyayla karşılaştı. Mutlulukları gözlerinden okunan çocuklar, Ankara’da olmaktan çok mutlu olduklarını ve gezilerden keyif aldıklarını söyledi. Ankara Metin Oktay Ortaokulu’nda Şubat-Temmuz 2016 tarihlerinde görev yapan ve daha sonra Van Erciş Cumhuriyet İlköğretim Okulu’na atanan Öğretmen Kubilay Karatay’ın girişimiyle gerçekleşen “Kardeş Okul Buluşması”, önümüzdeki yıllarda da devam edecek.

vanli-cocuklar-22.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.