İş dünyası gelecekten umutlu

1905 AGS Başkanı Özgür Savaş Özüdoğru, açıklanan üçüncü çeyrek rakamlarının iş dünyası için motivasyon olduğunu söyledi

İş dünyası gelecekten umutlu
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ankara Galatasaraylı Yönetici ve İşadamları Derneği (1905 AGS) Başkanı Özgür Savaş Özüdoğru, açıklanan üçüncü çeyrek rakamlarının iş dünyası için motivasyon olduğunu söyleyerek, iş adamları olarak geleceğe umutla baktıklarını bildirdi. Türkiye’nin yaşadığı olumsuzluklara rağmen büyük bir büyüme gerçekleştirdiğini dile getiren Özüdoğru, 2018’de bu büyümenin devamını getirmenin önemli olduğunu vurguladı. Türkiye’nin yeni yılda reformlara ağırlık vermesi gerektiğini söyleyen Özüdoğru, ülkenin orta gelir grubundan çıkması gerektiğini belirtti. Geleceğin şekillenmesi için teknolojik eğitimin önemli olduğunu kaydeden Özüdoğru, Türkiye’nin teknoloji üreten toplumlar arasında yer alması gerektiğini kaydetti.      

YERLİ KAYNAKLAR TEŞVİK EDİLMELİDİR

Yerli üretimin artması için teşviklerin çoğalması gerektiğini söyleyen Özüdoğru, dünya pazarında yer edinmek için milli ve yerli üretimin şart olduğuna değindi. Türkiye ekonomisini daha iyi yerlere getirmek için hammadde kullanımında yerli kaynakların teşvik edilmesinin önemli olduğunu dile getiren Özüdoğru, dünyada söz sahibi olabilmek için yerlileşme projelerine önem verilmesi gerektiğini kaydetti.

Özüdoğru, “Yaşanan gelişmelere uzak kalmamız lazım. Açıklanan rakamlar, 2018 yılından beklentileri yükseltti. Hem devlet hem özel sektör olarak, yatırımlara yeni yılda hız vermemiz gerekiyor. Teknolojik yatırımlar, artık kritik hale geldi. Büyüme hedeflerini gerçekleştirmek için teknolojik yatırımların gerçekleştirilmesi gerekiyor. Dünya ekonomisinde yerimizi almamız için teknoloji üretmeliyiz. Dünya, Endüstri 4.0 etrafında şekillenirken, Türkiye bu sisteme geçen ilk ülkeler arasında yerini almalı” diye konuştu.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.