İSGAP Projesi kapanış toplantısı Ankara’da

2016-2018 yılları arasında yapılan İş Sağlığı ve Güvenliği Araştırma Projesi (İSGAP) çalışmaları tamamlandı.

İSGAP Projesi kapanış toplantısı Ankara’da
Yayınlanma:
Güncelleme:

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İş Sağlığı ve Güvenliği Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü Başkanlığınca 2016-2018 yılları arasında yapılan İş Sağlığı ve Güvenliği Araştırma Projesi (İSGAP) çalışmaları tamamlandı. Proje çıktılarının paylaşılması ve projeye katılan firmalara teşekkür belgesi verilmesi amacıyla, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Ayşe Kardaş Ergezen'in katılımlarıyla bugün Ankara’da İSGAP Projesinin kapanış toplantısı gerçekleştirilecek.

isgap-1.jpg

5 FARKLI SEKTÖRDE RİSKLER BELİRLENDİ

İSGAP Projesi kapsamında örtü altı yetiştiriciliği, plastik, boya üretimi, seramik, ağaç ürünleri imalatı sektörlerinde iş kazaları ve meslek hastalıklarına neden olan risklerin tespit edilmesi amaçlandı. Toplam 7 ilde, 56 işletmede risk envanteri çalışmaları, iş hijyeni fiziksel ve kimyasal ölçüm ve analizleri, çalışan sağlık taramaları ve kişisel koruyucu donanım inceleme çalışmaları gerçekleştirildi.

SAHA ÇALIŞMALARI YAPILDI

Çalışmalar kapsamında 2 bin 667 adet iş hijyeni fiziksel ve kimyasal ölçüm gerçekleştirildi. Aynı zamanda çalışanlara uygulanan sağlık tetkikleri; nitelikli uzman hekim ve sağlık çalışanları eşliğinde, tam donanımlı mobil sağlık araçları ile proje kapsamındaki iş yerlerine gidilerek gerçekleştirildi. Yapılan sağlık taramaları neticesinde 6 bin 704 çalışana PA akciğer filmi, SFT testi, Hemogram, Tam İdrar Tetkiki, 10 parametre Biyokimya analizi yapıldı. 5 bin 778 çalışana ise işitme testi yapılarak bin 482 çalışanın da toksikoloji testleri tamamlandı. Ankara’da özel banka çalışanlarına yönelik 138 şubede bin 232 çalışanla anket yapıldı.

SEKTÖREL EĞİTİMLER VERİLİYOR

Saha çalışmaları sonucunda örtü altı yetiştiriciliği, plastik, boya, seramik ve ağaç ürünleri imalatı sektörlerine yönelik olarak beş farklı sektöre özgü rehberler hazırlandı. İSGAP Sektör Eğitimlerine başlanarak 28 Kasım’da İzmir’de plastik sektörüne yönelik olarak düzenlenecek eğitim ile toplamda 10 eğitim gerçekleştirilmiş olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.