İstihdam Desteği Projesi Çalıştayı Ankara'da yapıldı

Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler ve Türk Vatandaşları için İstihdam Desteği Projesi Uygulama Çalıştayı Kızılcahamam'da yapıldı.

İstihdam Desteği Projesi Çalıştayı Ankara'da yapıldı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler ve Türk Vatandaşları için İstihdam Desteği Projesi Uygulama Çalıştayı Kızılcahamam'da yapıldı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu ve Dünya Bankası iş birliğinde Avrupa Birliği’nin Türkiye’deki Sığınmacılar için Mali İmkânı (FRIT) kapsamında hayata geçirilen “Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler ve Türk Vatandaşları için İstihdam Desteği Projesi” uygulama çalıştayı Kızılcahamam’da yapıldı. Çalıştaya İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, Dünya Bankası Sosyal İçerme Program Lideri Ximena Del Carpio, Genel Müdürlük Daire Başkanlarının yanı sıra Gaziantep, Şanlıurfa, Adana ve İstanbul Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürleri, Kurum personelimiz ile Dünya Bankası Delegasyonu yetkilileri katıldı.

iskur-22.jpg

SURİYELİLERE YÖNELİK PROJELER DÜZENLİYORUZ

Çalıştayın açılış konuşmasını gerçekleştiren İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, projenin önemine dikkat çekerek “Bu proje ile temel gayemiz ülkemizde geçici koruma kapsamında bulunan Suriyelilerin ve Türk vatandaşlarımızın istihdam edilebilirliklerinin artırılması, işgücü piyasasına erişimlerinin kolaylaştırılması, toplumsal uyumun güçlendirilmesine destek olunması ve kayıt dışı istihdamın önlenmesidir” dedi. Kurumun Suriyelilere yönelik pek çok uluslararası kuruluşla iş birliği içerisinde çalışmalar yürüttüğünü belirten Uzunkaya, proje kapsamında tasarlanan aktif işgücü programlarımız ve Suriyeli sığınmacıların dil eğitimleri ile işgücü piyasasına yönelik kapsamlı tedbirlerin alındığını kaydetti.

İKİ GÜN SÜRDÜ

Programda konuşan Del Carpio ise 2018 yılı Mart ayında hayata geçirilen projenin toplumsal açıdan önemine dikkat çekerek; bu kapsamda düzenlenen çalıştay ile ele alınacak konuların projenin işleyişi açısından çok mühim olduğunu belirtti. İki gün süren çalıştayda proje kapsamındaki aktif işgücü programlarının, iletişim faaliyetlerinin ve diğer faaliyetlerin uygulanmasına ilişkin bilgilendirmelerde bulunuldu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.