Kadınlardan anlamlı kutlama

Kırşehirli Dernekler Federasyonu Kadın Kolları 5 Aralık Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkının verilmesinin 84. yıldönümünde üyelerine program düzenledi.

Kadınlardan anlamlı kutlama
Yayınlanma:
Güncelleme:

Kırşehirli Dernekler Federasyonu Kadın Kolları 5 Aralık Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkının verilmesinin 84. yıldönümünde üyelerine program düzenledi. Sümerbank Lokali’nde düzenlenen programda kadınlar kendilerine verilen seçme ve seçilme hakkını gönüllerince kutladılar.

nermin--hendek-1.jpg

ATATÜRK’ÜN ARMAĞANIDIR

Kırşehirli Dernekler Federasyonu Kadın Kolları Başkanı Nermin Hendek düzenlenen programda günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Konuşmasına Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Toplumu kalkındırmak istiyorsak, izlememiz gereken daha emin ve daha etkili bir yol vardır. O da Türk kadınını çalışmalarımıza ortak etmek, hayatımızı onunla birlikte yürütmek, kadının, bilimsel, toplumsal ve ekonomik hayatta erkeğin ortağı, arkadaşı, yardımcısı ve koruyucusu yapma yoludur” sözüyle başlayan Başkan Hendek, “Sayın misafirlerimiz, bazı haklar verilir bazı haklar alınır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi bir liderin önderliğinde Türk kadını haklarını uğrunda mücadele etmeden almıştır. 5 Aralık 1934’de Türk Kadınına Seçme ve Seçilme hakkı tanınmıştır. 1935 yılında yapılan seçimlerde 18 kadın milletvekili seçilmiş meclise girmiştir. Fransa, Almanya, İtalya hatta İsviçre gibi kendini çok medeni zanneden devletlerden evvel Türk Kadını seçme ve seçilme hakkına sahip olmuştur. 84 yıldır yapılan yerel yönetimde 119 kadın belediye başkanı seçilmiştir. 84 yıldır yapılan seçimlerde 31 bin erkek belediye başkanı seçilmiştir. 5 Aralık Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı verilmesinin ışığında yolumuza devam edelim. Bir olalım birlik olalım iri olalım diri olalım. Birlik ve dirlik içinde her günümüz bir evvelkinden daha aydınlık olsun” Şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.