Kaman 27. Ceviz, Kültür ve Sanat Festivali'ne sayılı günler kaldı

Kaman’da düzenlenecek olan 27. Ceviz, Kültür ve Sanat Festivalinin hazırlıkları son sürat devam ediyor.

Kaman 27. Ceviz, Kültür ve Sanat Festivali'ne sayılı günler kaldı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Kaman’da düzenlenecek olan 27. Ceviz, Kültür ve Sanat Festivalinin hazırlıkları son sürat devam ediyor. Kırşehirli Dernekler Federasyonu ve Kırşehirliler Vakfı Yönetim Kurulu Üyelerinin de yoğun katılım göstereceği festivale Ankaralılar akın edecek.

Kaman Belediyesi tarafından 1989 yılından bu yana her yıl Ekim ayının ilk haftasında geleneksel olarak gerçekleştirilen Kaman Ceviz Kültür ve Sanat Festivali’nin 27.si bu yıl 6-7 Ekim tarihlerinde Kaman merkezde gerçekleştirilecek. Sürpriz sanatçıların da konser vereceği festival renkli görüntülere sahne olacak ve Kaman'ın meşhur cevizinin de tanıtımı yapılacak. 27. Kaman Ceviz Kültür ve Sanat Festivali içeriğindeki cevizcilik konulu seminerler, özendirici yarışmalar, ceviz satış stantları ile kültür ve eğlence bölümleriyle Kaman halkına ve Kaman Cevizine verilen önem bir kez daha gösterilecek.

KAMAN'IN TARİHİ VE TURİSTİK GÜZELLİKLERİ ANLATILACAK

 27.'si düzenlenecek olan Ceviz, Kültür ve Sanat Festivalinin hazırlıklarının tamamlanmak üzere olduğunu ifade eden Kaman Belediye Başkanı Erhan Talu, festival geleneğinin devam etmesi için Kaman’dagerekli çalışmaları yaptıklarını belirtti. Başkan Talu açıklamasında, "Kaman'ın tanıtımı ve vatandaşların istekleri bizim için son derece önemli. Halkımıza unutulmaz bir festival yaşatmak için elimizden gelen yapacağız. Türkiye'nin dört bir yanına hem Kaman Cevizimizi hem de Kaman'ın tarihi ve turistik güzelliklerini anlatacağız" dedi. Kaman ilçesinde Ceviz, Kültür ve Sanat Festivalinin bu yıl 27.'si düzenlenecek.Etkinlikler çerçevesinde ünlü sanatçılardan Yusuf Güney ve Ali Kınık'ın sahne alacağı öğrenildi.

DOLU DOLUBİR FESTİVAL OLACAK

Festival çalışmalarına ilişkin bilgiler veren Belediye Başkanı Erhan Talu, “Son yıllarda yaşanan doğa ve terör olayları gibi olumsuzluklar nedeniyle festival programını ya komple iptal ettik ya da eğlence bölümlerini kaldırmıştık. Takdir edersiniz ki, eğlence bölümleri olmadan sadece satış ve tanıtım için büyük kalabalıkları toplamak mümkün olmuyor. Halkımızın ve ceviz üreticilerimizin taleplerinin yanı sıra ilçemizin tek ve önemli sosyal etkinliği olan festivalimize gereken önemin verilmesi amacıyla sıkı bir çalışma başlattık. Tertip komitemizle birlikte ilçemize yakışır bir festival yapmak için çalışıyoruz. Bu yıl 6-7 Ekim tarihlerinde 2 gün olarak 27.sını gerçekleştireceğimiz Ceviz Festivalimizin ilk gününde Ali Kınık ve ikinci gününde ise Yusuf Güney konserleri yer alacak. İki gün boyunca sürpriz etkinliklerimizin yanı sıra sürpriz sanatçılarımızda olacak. Kaman’ımızın olmazsa olmazlarından davul-zurna gösterileri ve mahalli sanatçılarımızın yer alacağı festival etkinlikleri kapsamında ceviz ve yerel ürünler stantları da açılacaktır. Ayrıca, Kaman Belediyemizin yeni hizmet binası ile birlikte belediyemiz tarafından gerçekleştirilen hizmetlerinde de toplu açılış töreni gerçekleştirilecektir” şeklinde konuştu.

Kırşehirli Dernekler Federasyonu Kadın Kolları ve Kırşehirliler Vakfı üyelerinin yanı sıra düzenlenecek 27. Kaman Ceviz Kültür ve Sanat Festivali’ne Ankara’dan çok sayıda vatandaşın katılacağı belirtildi.

kaman.jpg

KAMAN CEVİZİNİN FAYDALARI

Türkiye’de kabuklu meyve üretiminde önemli yere sahip olan Kaman cevizi meyvesi ve yaprakları sağlığa, kerestesi ekonomiye katkı sağlıyor. Meyvesi damar koruyucu, ishal kesici, mantar ve tümör tedavilerinde faydalı cevizin yaprağı da sindirim kolaylığı sağlıyor, iştah açıyor. Ceviz kerestesi mobilya sektöründe kıymetli kabul ediliyor, kökleri boya üretiminde kullanılıyor. Kaman Cevizinin sağlık açısından faydaları ise şu şekilde; Günlük hayatımızın bir parçası olan ceviz, tükettiğimiz çikolata, kurabiye, kek gibi birçok üründe yaygın olarak kullanılır. Ceviz, antioksidan özelliği ile sinir sistemine zarar veren Alzheimer gibi çok kuvvetli hastalıkların ilerlemesini de yavaşlatır. Ceviz omega 3 bakımından zengin olduğu için çocukların zekâ gelişimine faydası çoktur. Kalp ve tansiyon hastalarında kan basıncını ayarlar. Kanın pıhtılaşması durumunda ceviz tüketildiği zaman, kan pıhtılaşmasını önler Ceviz, özellikle ilerleyen yaşlarda görülen kemik zayıflamasını ve kemiklerde yaşanan mineral kaybını yavaşlatır. Cevizin aç karna tüketilmesi halinde hemen tokluk hissi verir bu nedenle iştahı keserek zayıflamaya yardımcı olur. Olaya mantıken yaklaşırsak beynin şekli cevizin içini andırıyor. Dış kabuğu ise kafatasını andırıyor. Beyin insan vücudunun en önemli organıdır. Ceviz çok vitaminsel bir özelliğe sahiptir. Ceviz tansiyon hastalarına birebir iyi gelerek hastalığı büyük oranda düşürüyor.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.