Keçiören’de Akıl Oyunları heyecanı

Kısa adı KEDEM olan Keçiören Belediyesi Eğitime Destek Merkezi, tarafından düzenlenen 7. Akıl Oyunları Turnuvası büyük çekişmelere sahne oldu. Genç beyinler satranç ve mangalada ter döktü.

Keçiören’de Akıl Oyunları heyecanı
Yayınlanma:
Güncelleme:

HABER AYNUR ÇETİN

Keçiören Belediyesi Eğitime Destek Merkezi (KEDEM) tarafından düzenlenen Akıl Oyunları Turnuvası yoğun katılımla gerçekleştirildi. Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ın da izleyici olarak katıldığı turnuvada dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi.

MANGALA VE SATRANÇ

Keçiören Belediyesi Mevlana Kültür ve Spor Merkezi’nde düzenlenen turnuvayı, çok sayıda öğrenci velisi de izledi. Turnuvaya, 10 KEDEM şubesinden 60 öğrenci katıldı. Öğrenciler hem mangala hem de satranç kategorilerinde yarıştı. KEDEM şubeleri üç kişilik takımlar halinde yarıştı. Davetliler yarı final ve final müsabakalarını heyecanla izledi.

MANGALAYI YAYGINLAŞTIRIYORUZ

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, turnuvada yarışan bütün öğrencileri tebrik ederek, “Yarışmanın içerisinde yer almak büyük bir cesaret örneğidir. Bu yarışmalar katılmak sizlerin özgüvenini yükseltir ve sizleri hayata daha iyi hazırlar. Bizler sizlerin iyi yetişmenizi, vatanınıza milletinize hayırlı hizmetler etmenizi istiyoruz. Yarışmada dereceye girenler de, girmeyenler de bizlerin gönlünde birincidir. Önemli olan katılıp bu heyecanı yaşamaktır. Bizler sizlerin iyi, güzel, başarılı insan olmanızı, anne babanıza, öğretmeninize saygıyla, kardeşlerinize, dostlarınıza, arkadaşlarınıza sevgi ile yaklaşmanızı isteriz. Ecdadımızın oyunu olan mangalayı Keçiören’de her geçen gün geliştiriyoruz. İnsanın aklını zekasını geliştiren bir oyundur. Satranç da zaten tüm dünyada bilinen bir zeka oyunudur” dedi.

kecioren.jpg

DERECEYE GİRENLER BELERİLENDİ

Akıl Oyunları Turnuvası’nda, satranç oyununda birinci Tepebaşı KEDEM, ikinci Mevlana KEDEM, üçüncü ise Esertepe KEDEM oldu. Mangala oyununda birinci Çaldıran KEDEM, ikinci Yükseltepe KEDEM, üçüncü Ayvalı KEDEM oldu.

MADALYA VE HEDİYE VERİLDİ

BaşkanAk, dereceye giren takımlara madalyalarını tek tek takıp kupalarını verdi. Başkan Ak, birincilere saat, ikinci ve üçüncülere de çeşitli zeka oyunu setleri hediye etti. Ayrıca turnuvaya katılan bütün öğrencilere Keçiören Belediye tarafından kitap hediye edildi. Programın sonunda Başkan Ak ve turnuvaya katılan öğrenciler birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.