Keçiören’de Ramazan coşkusu başladı

Keçiören Belediyesi’nce düzenlenen Uluslararası Ramazan Etkinliklerinin açılışı yapıldı. 8.si düzenlenen Ramazan etkinliklerine bu yıl 17 ülke katıldı. Açılışta Şef Mustafa Acar yönetimindeki Türküğ Müzik Topluluğu katıldı.

Keçiören’de Ramazan coşkusu başladı
Yayınlanma:
Güncelleme:

HABER FOTOĞRAF

GÜLTEN KURT

Keçiören Belediyesi 8. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri, düzenlenen bir törenle başladı. Etkinlikler kapsamında Ankara Kültür Evi ile Keçiören Kültür Evi’nin açılışını gerçekleştirildi.

ÜST DÜZEY KATILIM

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa AK’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen açılışa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Keçiören Kaymakamı Uğur Bulut, İran, Azerbaycan ve Endonezya Büyükelçilikleri Kültür Ataşeleri, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan, Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Ankara Şube Başkanı Abbas Türkmen, AHİD Genel Başkanı Hilmi Yaman, Ankaralı Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Celalettin Uludağ ile çok sayıda Keçiörenli katıldı.

kecioren-ramazan2.jpg

KONSERLE BAŞLADI, GÖSTERİLERLE SÜRDÜ

Şef Mustafa Acar yönetimindeki Türküğ Müzik Topluluğu, bir konser verdi. Azerbaycan, Kırım, Kazakistan, Türkmenistan, Özbekistan, Rumeli ve Kerkük yöresine eserler seslendirilirken, Yöresel halk dansları ekipleri gösteriler yaptı. Koro şeklinde söylenen ilahiler ve sema gösterisi beğeniyle izlendi.

SINIRLARI AŞAN KARDEŞLİK

Başkan Ak, burada yaptığı açış konuşmasında herkesin Ramazan-ı Şerif ayını kutladı.  Başkan Ak, “İnşallah ruhuna uygun şekilde yaşar, feyzinden faydalanırız. Ülkemize ve bütün İslam alemine Ramazan’ın güzellikler getirmesini diliyorum. Uluslararası Ramazan Etkinliklerimizin çok şükür 8’incisini gerçekleştiriyoruz. ‘Sınırları aşan kardeşlik’ diyoruz, çünkü aynı Allah’a, aynı Peygambere, aynı dine inanan Müslüman kardeşlerimiz ile birlikte Keçiören’de Ramazan ayını idrak ediyoruz” dedi.

kecioren-ramazan3.jpg

İNSAN ODAKLI BELEDİYE HİZMETİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, “Ramazan ayında bu güzel programı hazırladığı için Keçiören Belediyemize teşekkür ediyorum. Anadolu’nun farklı yöreleri ile gönül bağımız olan ülkeleri bir araya getiriyor, kardeşliğimiz daha da güçleniyor. İslam dinini güzel bir şekilde yaşayıp örnek olursak, İslam’ı terör ile ilişkilendirmek isteyenlere en güzel cevabı vermiş oluruz. Belediye hizmetleri sadece fiziki, yerel kalkınmalardan ibaret değildir, insan odaklı çalışmaları, kültür ve sanat odaklı hizmetleri de içinde barındırmalıdır” dedi.

kecioren-ramazan4.jpg

TABLO HEDİYE ETTİ

Konuşmaların ardından KEÇMEK kursiyerleri bir tablo hediye etti. Ankaralı Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Celalettin Uludağ da Başkan AK derneklere verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti. Daha sonra Ankara Kültür Evi ile Keçiören Kültür Evi’nin açılışını gerçekleştirildi. Açılış öncesi seğmen ekibi bir gösteri sundu. Uludağ, seğmen ekiplerinin oyunun eşlik etmesi renkli görüntüler oluşturdu.

kecioren-ramazan5.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.