Kolej küme düştü

Türkiye Basketbol Ligi’nde 2017-2018 sezonunda 34. hafta karşılaşmalarının ardından amsun BŞB. Anakent ve TED Ankara Kolejliler de lige veda etti.

Kolej küme düştü
Yayınlanma:
Güncelleme:

Türkiye Basketbol Ligi’nde 2017-2018 sezonunda 34. hafta karşılaşmalarının ardından normal sezon tamamlandı. 34 haftanın tamamlanmasının ardından, Türk Telekom şampiyonluğa ulaşırken, Samsun BŞB. Anakent ve TED Ankara Kolejliler de lige veda etti.

Sona Türkiye Basketbol Ligi’nde ligde mücadele eden Ankara temsilcisi Halk Enerji TED Ankara Kolejliler’in ligden düşmesi büyük üzüntü yarattı. TED Kolejliler geçen hafta olaylı maçta bir diğer Ankara temsilcisi Türk Telekom’a ikinci uzatma yenilince ligden düşmesi hemen hemen kesinleşmişti.

İLK YARI KOLEJLİLER

Halk Enerji TED Ankara Kolejliler bu hafta Akdeniz temsilcisi Antalyaspor’u konuk etti. Ev sahibi büyük çekişmeye sahne olan mücadeleyi 77-82 kaybederek Samsun BŞB. Anakent’in ardından ligden düşen ikinci takım oldu. Ankara Spor Salonu’nda oynanan mücadelenin ilk periyoduna Kolejliler iyi başladı bulduğu hızlı hücum sayılarıyla bu periyodu 20-12 önde kapattı. İkinci çeyrekte bu kez deplasman temsilcisi Antalyaspor daha etkili başladı ve bulduğu sayılarla farkı kapatmasına karşın Kolejliler ilk yarıyı 39-38 önde kapattı.

ANTALYA İYİ OYNADI

Üçüncü periyotta iki takımın karşılıklı sayıları vardı. Savunmaların ön plana çıktığı bu çeyrekte iki takımın pota altından bulduğu sayılar çeyreğe damga vurdu. Bu periyot karşılıklı atılan sayılarla 24-24 beraber biterken üçüncü çeyreği Halk Enerji TED Ankara Kolejliler 63-62 önde kapattı. Final periyoduna deplasman temsilcisi Antalyaspor etkili ve istekli başladı. TED Ankara Kolejliler’in savunmasının oyundan düşmesi sonucu bu çeyrek 26-14 Antalyasyor önde kapattı ve mücadeleden 82-77 galip ayrılarak play-off biletini kapan son takım oldu. Bu maçta Halk Enerji TED Ankara Kolejliler’de Alfrie Kelley 17, Burak Erol 9, David Weaver 15,Mert Gizir 19, Yesukan Onar 6, Cem Coşkun 4 ve Göktürk Ural 7 sayı ile oynadılar.

ALINAN SONUÇLAR

Karesi Spor 90-Yalova Group Belediye 107

Bursaspor Durmazlar 76-Bandırma Kırmızı 73

Afyon Belediyesi 93-Ankara DSİ 94

Halk Enerji TED Ankara Kolejliler:77-Antalyaspor 82

Bahçeşehir Koleji 113-Samsun BŞB. Anakent 86

Selçuklu Belediyesi 96-Petkim Spor 68

Akhisar Belediye 81-Düzce Belediye 65

Türk Telekom 79-İstanbulspor Beylikdüzü 65

PLAY-OFF EŞLEŞMELERİ

Selçuklu Belediyesi-Bandırma Kırmızı

Afyon Belediyesi-İstanbulspor Beylikdüzü

Bursaspor Durmazlar-Akhisar Belediye

Antalyaspor-Bahçeşehir Koleji

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.