KOSGEB sekiz laboratuvarı ile akreditasyona devam ediyor

KOSGEB Laboratuvarları, 5 ilde Ankara, Adana, Bursa, İstanbul, Konya toplam 8 laboratuvar ile KOBİ’lere metal ve plastik-kauçuk alanlarında test ve analiz hizmeti sunmaya devam ediyor.

KOSGEB sekiz laboratuvarı ile akreditasyona devam ediyor
Yayınlanma:
Güncelleme:

KOSGEB Laboratuvarları, 5 ilde Ankara, Adana, Bursa, İstanbul, Konya toplam 8 laboratuvar ile KOBİ’lere metal ve plastik-kauçuk alanlarında test ve analiz hizmeti sunmaya devam ediyor. KOSGEB Müdürlükleri bünyesinde faaliyet gösteren laboratuvarların, TS EN ISO/IEC 17025 standardı kapsamında “şubeli akreditasyon” modeline göre akreditasyon çalışmaları başlatıldı. Ölçülebilirlik, takip edilebilirlik ve tarafsızlık ilkeleri doğrultusunda yapılan akreditasyon çalışmalarına ilişkin denetimler, bu yılın Nisan ayından itibaren TÜRKAK tarafından gerçekleştirilecek. TÜRKAK denetimlerinin yılsonuna kadar tamamlanması öngörülüyor. “Şubeli akreditasyon” modeli çerçevesinde yapılacak akreditasyon çalışmalarında KOSGEB İstanbul İkitelli Müdürlüğü, “Merkez Laboratuvar” olarak görevlendirildi. Diğer yandan tüm şubelerin kullanacağı bir laboratuvar yönetim sistemi yazılımı, KOSGEB’in kendi imkânları ile hazırlanarak kullanıma açıldı. Ayrıca işletmeler e-devlet üzerinden KOSGEB laboratuvar hizmetleri için başvuru yapabilecek.

kosgeb-21.jpg

GÜVENİLİR SONUÇLAR

KOBİ’lerin sertifikalı ve daha kaliteli ürün üretmelerine destek olmak amacıyla kurulan KOSGEB Laboratuvarları, işletmelere hızlı, güvenilir ve yüksek kalitedeki test analiz hizmetini, piyasa koşullarının çok daha altındaki fiyatlarla sunuyor. Böylelikle işletmeler bir yandan sertifikalı ürün üretmeye yönlendirilirken diğer yandan da dolaylı olarak maddi açıdan desteklenmiş oluyor. 2018 yılında KOSGEB Laboratuvarlarında 3 bin 377 işletmeye, toplam 76 bin 734 test ve analiz hizmeti verildi. Laboratuvar test analiz ücretleri, KOSGEB’e kayıtlı ve aktif durumda bulunan KOBİ niteliğindeki işletmelere % 50 indirimli olarak uygulanıyor

 Haber Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.