Müzede eğitim için ilk adım atıldı

Türkiye Barolar Birliği (TBB) ile Ankara Üniversitesi arasında imzalanan protokolle, hukuk ve tıp dayanışmasında önemli bir adım atıldı.

Müzede eğitim için ilk adım atıldı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Türkiye Barolar Birliği (TBB) ile Ankara Üniversitesi arasında imzalanan protokolle, hukuk ve tıp dayanışmasında önemli bir adım atıldı. İnsan hayatına doğrudan etki eden hukuk ve tıp alanlarının gelecekteki uygulayıcıları, iletişim kurmanın en çağdaş yollarından biri olan müze eğitimde bir araya geldi. 

“Müze Eğitimi Protokolü”, TBB Hukuk Müzesi’nde düzenlenen törenle Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ve Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş tarafından imzalandı. 

Protokolün amacı, “Türkiye Barolar Birliği mensupları ile Ankara Üniversitesi öğrencileri arasında başta hukuk ve sağlık alanları olmak üzere ortak bilinç ve farkındalık yaratma, dayanışma duygularını ve iletişim becerilerini geliştirmek” olarak açıklandı.

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Özen ile Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülfem Elif Çelik’in katılımıyla gerçekleştirilen törenin ardından ilk ortak eğitim yapıldı. 

“Hukuk Müzesinde Sağlık Var” başlıklı etkinlikte Ankara Üniversitesi Hukuk ve Tıp Fakültelerinden 10’ar öğrenci, meslek alanında karşılaştıkları güncel hukuki ve tıbbi sorunlara yaratıcı drama yoluyla cevap aradılar.

"ÇAĞDAŞ HALK EĞİTİMİ"

TBB Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu törende yaptığı konuşmada, “Müzede eğitim yeni yüzyılın çağdaş halk eğitimidir. Sürekli eğitim, refah toplumlarında müze eliyle gerçekleştirilmektedir. Hepsinden önemlisi, müzede eğitim yoluyla geçmişlerini ve kültürlerini benimseyen vatandaşlar, ortak paydada buluşmanın mutluluğunu yaşarlar. Bu birliktelik duygusu, güven duygusuna dönüşür. Sonuç olarak milli birlik, hamasi sözlerle değil; ortak geçmişin bilinmesi ve geleceğe birlikte yürüme kararlılığıyla güçlenir” ifadelerini kullandı.  

“Çağdaş müzecilik, geçmişin ortaklığını ve geleceği inşa etme arzusunu ortaya çıkarıyor” diyen Feyzioğlu, “Türkiye’nin omurgasını ayakta tutan Ankara Üniversitesi ile bu önemli adımı atmaktan çok memnunum” şeklinde konuştu. 

a1-001.jpg

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş de, iletişimin ve paylaşımın çok önemli olduğu ama giderek zayıfladığı bir dönemde bu işbirliğinin anlamlı olduğunu kaydetti. İbiş, “Müze, tarihin tanığı, kültürün, sanatın beşiği, toplumun ortak paydası… Zamanın ruhu burada. Böyle bir müze içerisinde bulunmaktan çok mutluyum. Böyle bir protokolü imzalamaktan öte bunun aktif yansımalarını görmekten çok mutlu oldum ve olacağım” dedi.

Kaynak:Basın Bülteni

 Düzeltmen, İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.