Osmanlı puan dağıtıyor

Süper Ligin 23. haftasında Osmanlıspor ile Antalyaspor golsüz berabere kaldı.

Osmanlı puan dağıtıyor
Yayınlanma:
Güncelleme:

EYÜP KARA

Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında ligde kalma mücadelesi veren Osmanlıspor ile Antalyaspor Osmanlı Stadı’nda karşı karşıya geldi. Şiddetle puana ihtiyacı olan mor sarılılar ev sahibi olmanın avantajını kullanamadı.

İLK YARIDAN GOL SESİ ÇIKMADI

Osmanlı Stadı’nda iki takım içinde ligin alt sıralarından kurtulma yolunda büyük önem taşıyan maçta iki takımda yenilmemek için sahaya çıktı. Ortaya konulan futbol keyif vermedi. İki takım mücadelesinin ilk 45 dakikasında takımlar birbirine üstünlük kurmakta zorlandı. Gol pozisyonuna girmekte zorlanan takımlar karambolde gol aradılar. Maçın ilk yarısında iki takımda gol kaydına muvaffak olamayınca ilk yarı 0-0 sona erdi.

PENALTI KAÇTI

İkinci yarıya daha etkili başlayan ev sahibi Osmanlıspor oldu. Galibiyet için Antalya kalesine yüklenen mor sarılılar gol pozisyonuna girmeye başladı. Mücadelede dakikalar 55'i gösterirken ev sahibi penaltı kazandı. Topun başına geçen Sokol Cikalleshi'nin sert vuruşu üstten auta gitti. Önemli fırsatı değerlendiremeyen Osmanlıspor kalan bölümde de pozisyon üretmekte zorlandı. Penaltı vuruşundan sonra galibiyet için yüklenen mor sarılılar bu isteğine kavuşamayınca iki takımın zorlu mücadelesi başladığı gibi 0-0 sona erdi.

OSMANLISPOR ALTI MAÇTIR KAZANAMIYOR

Ligi bu maçın ardından Osmanlıspor'un galibiyet hasreti 6 haftaya yükseldi. Ligde oynadığı son 8 maçta galibiyet yüzü göremeyen Osmanlıspor bu süreçte sadece 2 beraberlik alabildi. Bu sonuçla Osmanlıspor 20 puanla 17. sırada kalırken Antalyaspor ise 25 puanla 14. sırada kaldı. Osmanlılar haftaya cumartesi günü deplasmanda Kasımpaşa ile karşı karşıya gelirken, Antalyaspor ise evinde Pazar günü Demir Grup Sivasspor ile 3 puan mücadelesi verecek.

osmanlini-maci-2.jpg

CİKALLESHİ GALİBİYETTEN ETTİ

Spor Toto Süper Lig'de Osmanlıspor ile Antalyaspor kozlarını Osmanlı Stadı’nda paylaştı. Puana ihtiyacı olan iki takımın mücadelesinden gol sesi çıkmadı. Yenilmek üzere sahaya çıkan iki ekibin maçında ortaya çıkan futbol maçı izlemeye gelen az sayıdaki taraftarı hayal kırıklığına uğrattı.

ZEVKSİZ İLK YARI

Osmanlı Stadı’nda mücadele ev sahibi Osmanlıspor iyi başladı gol pozisyonun bulan Antalya oldu. Maçın 7. dakikasında ceza sahası içinde oluşan karambol de topu önünde bulan Yekta’nın vuruşunda kaleci Karcemarskas topu kornere çeldi. Osmanlıspor 13. dakikada gole yaklaştı. Payam’ın ara pasıyla ceza sahası içine giren Umar topu sağına alarak vurduğu şutta meşin yuvarlak direğin dibinden dışarı çıktı.

MAÇIN HAKEMİ GOLÜ VERMEDİ

Osmanlıspor maçın 18. dakikasında gole çok yaklaştı. Bu dakikada orta sahadan aldığı topla ceza sahası içine girerek kaleci ile karşı karşıya kalan Payam’ın vurduğu şutta top kaleci Ferhat’tan döndü. Dönen top Cikalleshi’nin eline çarparak önünde kaldı. Cikallishi’nin vurduğu şutta top ağlara gitti ama hakem el ver gerekçesiyle golü iptal etti. İlk yarıda iki takımın karşılıklı atakları sonucu değiştirmeyince takımlar soyunma odasına 0-0’lık eşitlikle gitti.

PENALTI AUTA GİTTİ

Osmanlıspor ikinci yarıya galibiyet parolası ile başladı. Antalya kalesine yüklenen mor sarılılar 53. dakikada galibiyet golüne çok yaklaştı. Bu dakika Antalyaspor ceza alanı içinde Charles, rakibine faul yaptı ve hakem Hüseyin Göçek penaltı noktasını gösterdi. Topun başına gelen Sokol Cikalleshi, penaltı vuruşunu kale direğinin üstünden auta gidince Osmanlıspor galibiyet golünden oldu.

GOL SESİ ÇIKMADI

Maçın 83. dakikasında Osmanlıspor bir kez daha öne geçme fırsatını yakaladı. Hızlı gelişen mor sarılıların atağında soldan Tiago Pinto'nun bindirmesi sonrasında çizgiye inmeden içeri çıkardığı ortası isabetsiz oldu ve meşin yuvarlak ters kanattan auta çıktı. İki takım da son dakikalarda sık sık pas hataları yaptı. Bu hatalar, iki takımın da istediği oyunu sahaya yansıtmasına engel oldu. Kalan dakikalarda da gol sesi çıkmadı ve mücadele başladığı gibi 0-0 sona erdi.

osmanlispor-3-001.jpg

BUNDAN SONRA MAÇ MAÇ BAKACAĞIZ

Osmanlıspor’da 0-0 berabere kalınan Antalyaspor maçı sonrası moralle bozuktu. Maçın bitiş düdüğünün ardından basın toplantısında gazetecilerin karşısına geçen mor sarılı ekibin teknik direktörü İrfan Buz, “Kazanmış olsaydık kırmızı çizginin biraz üstüne çıkacaktık” dedi.

ÇOK ÇETİN BİR MÜCADELE OLDU

Çok önemli bir maça çıktıklarını belirten İrfan Buz sözlerini şöyle sürdürdü, “Çok çetin bir mücadele vardı burada. Puanların çok önemli olduğu telafisi olmadığı haftalar var burada. İçeride kazanmayı çok istedik. Penaltıyı gole çevirmiş olsaydık buradan galip ayrılacaktık. Futbolda böyle şeyler oluyor. Daha riskli oynayabilirdik. Aynı zamanda rakibe de bu avantajı sağlardık. Bir puanla ayrıldık üzgünüz. Her hafta çok önemli olduğu için iyi hazırlanıp önümüzdeki Kasımpaşa maçına çıkacağız. Kasımpaşa müsabakasından sonra kendi evimizde oynayacağımız maçlar çok önemli. Coşkulu ve baskılı oynayabilirsiniz ama aynı zamanda dengeli olmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

BUNDAN SONRA ARTIK MAÇ MAÇ BAKACAĞIZ

Gazetecilerin maç esnasında yaptığı oyuncu değişikliklerini sorması üzerine İrfan Buz şunları söyledi, “Bire bir değişiklik yaptım. Orta sahayı Antalya’ya verip tamamen risk alabilirdik. O tam bu zaman değil. Önümüzdeki haftalara bakacağız. Burada rakibimiz 3 puan aldığı takdirde onlar içinde çok büyük bir avantaj olurdu. Bu sebeple her müsabakaya maç maç bakmak gerekiyor” şeklinde konuştu.

osmanlispor-4.jpg

KAZANAMIYORSAN KAYBETMEYECEKSİN

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Antalyaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, her iki takım içinde zor bir maç olduğunu belirterek, “Bulunulan konum itibariyle iki takımında kazanmaya ihtiyacı olduğu ama kazananın olmadığı bir maç oldu. Maça iyi başladık. Golü bulmakta sıkıntı yaşadık. Yaşadığımız bir penaltı var mağlup duruma da düşebilirdik. Çok iyi oyun oynadığımızı söyleyemem. Takımım daha iyisini yapabilir. Bunun dışında deplasmanda bir puan almamız bizim için önemli. Çok daha iyisini yapmak zorundayız. Her maçı iyi oynamak mümkün değil. Hiçbir zaman bir puana razı olan bir hoca değilim ama oyunun gidişatı bunu getirdi. Bu süreçte kazanamıyorsak kaybetmemekte önemli” ifadelerini kullandı.

 

STAT: Osmanlı

HAKEMLER: Hüseyin Göçek, Mustafa Emre Eyisoy, Erdem Bayık

Osmanlıspor: Karcemarskas, Luiz Carlos, Yalçın Ayhan, Anıl Karaer, Pinto, Ceyhun Gülselam, Lumanza (Dk. 57 Mehmet Güven), Regattin, Sadeghian (Dk. 70 Lawal), Umar, Cikalleshi (Dk. 77 Mehmet Batdal)

ANTALYASPOR: Ferhat Kaplan, Nazım Sangare, Celustka, Diego, Sakıb Aytaç, Charles, Hakan Özmert (Dk. 76 Jevtovic), Emre Güral (Dk. 87 Danilo), Yekta Kurtuluş (Dk. 46 Vainqueur), Maicon, Doukara

SARI KATLAR: Dk. 62 Ceyhun Gülselam, Dk. 63 Umar, Dk. 90+2 Lawal (Osmanlıspor), Dk. 82 Emre Güral (Antalyaspor)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.