OSTİM ve İvedik’e kreş girişimi      

ORSİAD, OSB’lerde kadın istihdamını arttırmak ve çalışan anneleri rahatlatmak için harekete geçti.

OSTİM ve İvedik’e kreş girişimi      
Yayınlanma:
Güncelleme:

OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İşadamı ve Yöneticileri Derneği (ORSİAD) Başkanı Nedret Yener, başkan yardımcısı Bilal Güneş, sayman Mehmet Duman ve yönetim kurulu üyesi Fatih Murat, OSB’lerin bağlı olduğu Yenimahalle’nin başarılı Kaymakamı Selda Dural’ı ziyaret etti. 2017 yılının bölge açısından genel bir değerlendirmesinin yapıldığı, 2018 yılı yatırımları ve projeleri ile işadamlarının yerel yönetimlerden beklentilerinin görüşüldüğü ziyaret son derece verimli geçti. Kaymakam Dural bölge işadamlarıyla yakından ilgilenirken, ORSİAD Başkanı Nedret Yener görüşmede, çok uzun süredir dernek gündeminde olan “OSB’lere kreş” konusunda destek istedi.

ÇALIŞAN KADIN SAYISI ARTIYOR AMA…

Başkan Nedret Yener; OSB’lerde çalışan kadın sayısının giderek arttığını, kadın çalışanların sadece büro işlerinde değil, atölyelerde de istihdam edildiğini söyledi. OSTİM ve İvedik OSB’lerde işveren veya işçi pozisyonunda çalışan kadınlara sürekli yenilerinin eklendiğini kaydeden Başkan Yener, “Bu umut verici bir gelişme. Biz de öteden beri büyük ve güçlü Türk ekonomisi için kadın istihdamının ve iş gücüne katılım oranlarının artması gerektiğini savunuyoruz. Savunmakla kalmıyor, bu konuda üzerimize düşeni yapmaya gayret gösteriyoruz” dedi.

KÜÇÜK ÇOCUĞU OLANLARA KREŞ ŞART

Özellikle Organize Sanayi Bölgeleri’nde çalışan kadınların sorunlarının başında, çocuklarının bakımının geldiğini hatırlatan Başkan Yener, “Küçük çocuğu olan annelerin, gönül rahatlığıyla işe gitmeleri için, bulundukları bölgelerde kreş şart. Bu anlamda OSTİM ve İvedik’te birer kreşe çok ihtiyaç var. Kaymakamlık olarak bu konuda adım atarsanız, biz de elimizden gelen desteği veririz” diye konuştu.

ARAZİ TAHSİSİ YAPILIRSA, SORUN ÇÖZÜLECEKTİR

Konuyla yakından ilgilenen ve kadın istihdamını çok önemsediğini söyleyen Yenimahalle Kaymakamı Selda Dural da, iki OSB’de arazi tahsisi yapılması halinde kreş inşasına başlanabileceğini ifade etti. OSTİM ve İvedik OSB’lerde arazi tahsisi konusunda iki bölgenin başkanları nezdinde girişimlerde bulunacaklarını bildiren ORSİAD Yönetimi, kendilerine yakın ilgi gösteren, taleplerine ciddiyetle yaklaşan Kaymakam Dural’a teşekkür etti.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.