Sarıkamış şehitleri için anlamlı yürüyüş

Keçiören Belediyesi, Sarıkamış Destanı’nın 104. yıl dönümünde Sarıkamış Allahuekber Dağları’nda şehit düşen 90 bin şehidi yâd etmek için anma yürüyüşü düzenledi.

Sarıkamış şehitleri için anlamlı yürüyüş
Yayınlanma:
Güncelleme:

Keçiören Belediyesi, Sarıkamış Destanı’nın 104. yıl dönümünde Sarıkamış Allahuekber Dağları’nda şehit düşen 90 bin şehidi yâd etmek için anma yürüyüşü düzenledi. Yürüyüşe Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Keçiören Kaymakamı Uğur Bulut, Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu Başkanı Erdoğan Yıldırım, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

SARIKAMIŞ ŞEHİTLER ANITINA YÜRÜDÜLER

Keçiören Belediyesi, milli ve manevi değerlerin yaşatılması için Sarıkamış Şehitlerini 104. yıl dönümünde unutmadı. 1915 yılında Ruslara karşı vatan müdaafası için donma, dizanteri ve tifo gibi hastalıklar nedeniyle Sarıkamış’ta şehit olan 90 bin asker için düzenlenen yürüyüş, Kalaba Kent Meydanı’ndan Sarıkamış Şehitler Anıtı’na kadar devam etti. Meşaleler eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüşe Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak öncülük etti. Bir elinde Türk bayrağı bir elinde meşalelerle yürüyüşe katılan vatandaşlar tekbir getirerek anıta doğru ilerlerdi. Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Keçiören Kaymakamı Uğur Bulut, Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu Başkanı Erdoğan Yıldırım, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar Sarıkamış Şehitler Anıtı’na karanfil bıraktı. Kur’an-ı Kerim Tilavetinin ardından dualar okuyan vatandaşlar duygulu anlar yaşadı.

sarikamis.jpg

BÜYÜK YÜRÜYÜŞÜ KEÇİÖREN’DE YAŞATMAYA ÇALIŞIYORUZ

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Sarıkamış şehitlerini unutturmamak için 2015 yılında yapılan Sarıkamış Şehitler Anıtı’na her yıl yürüyüş düzenlendiğini belirtti. Ak, “Şehitlerimizin kış şartlarında vatan müdaafası için çektikleri zorlukları bir nebze de olsun yaşamak için anma yürüyüşü düzenledik. 100. yıl anısına yaptırdığımız anıtımıza her yıl yürüyüş gerçekleştiriyoruz. Sarıkamış’ta her yıl düzenlenen büyük yürüyüşü Keçiören’de yaşatmaya çalışıyoruz. Yaklaşık 1 kilometrelik bir yürüyüş gerçekleştirdik” dedi.

BU MİLLET AYNI FEDAKÂRLIĞI 15 TEMMUZ’DA YAPTI

 Çok tedarikli olmadığınızı, ayaklarınızda botlarınızın olmadığını, üzerinizde montlarınızın olmadığını ve eksi 30 derecede vatan mücadelesi yaptığınızı düşünün diyen Ak “Bu şartlar altında askerlerimiz vatan bayrak, Allah ve millet için donarız demeden canlarını hiçe sayarak yürüyüşe geçti ve fedakârlıklarını gösterdi. Bu vatanın evlatları olarak bizlerde tekrar aynı fedakârlığı yaptık. 15 Temmuz’da bizlere ne işiniz var sokaklarda diyenler olmuştu. Biz uçaklara, silahlara ve tanklara karşı canımızı feda etmek pahasına; millet, devlet, toprak ve Allah için fedakârlıklarımızı yaparak ispatımızı ortaya koyduk. Bu milletin bir evladı olmaktan onur ve gurur duyuyorum. Bize düşen birlik ve beraberliğimizi güçlendirmektir. Vatanımıza sahip çıkmak için evlatlarımızı milli bilinçle yetiştirmeliyiz. Keza öyle de yapıyoruz. 15 Temmuz gecesini şehit babalarından dinlediğimde, ‘evlatlarımız bizi kolumuzdan tutup sokağa çıkardı’ diyorlar. Hadi baba daha ne duruyoruz, sokağa çıkalım diyen genç şehitlerimiz var. Millet olarak çok pahalı topraklarda oturuyoruz. Topraklarımız şehitlerimizin kanıyla sulanmıştır. Bedeli kanla ödenmiş topraklarımıza ilelebet sahip çıkacağız. Bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Mekânları cennet olsun” ifadelerini kullandı.

sarikamis-11.jpg

BİRLİĞİMİZİ KORUYACAĞIZ

Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu Başkanı Erdoğan Yıldırım, “Sayın başkanımız her zaman olduğu gibi şehitlerimizi unutmadı. Şehitlerimiz üşümedi biz de üşümeyeceğiz. Ülkemizin her ilinden gelerek Sarıkamış’ta şehit olan askerlerimize minnet duygularımı sunuyorum. Biz de birliğimizi ve beraberliğimizi ülkemizin bekası için koruyacağız.  Şehitlerimiz olmasaydı bu ülkede bu kadar rahat yaşayamazdık. Yürüyüşte emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

KELİMELERLE ANLATILAMAZ

Keçiören Kaymakamı Uğur Bulut, “Şehitlerimizin fedakârlığı kelimelerle anlatılamaz. Onların önünde saygıyla eğiliyoruz. Bugün de geçmişte olduğu gibi milletimiz canını feda etmekten çekinmedi. 15 Temmuz’da ilçe başına şehit olan değerli vatandaşlarımıza baktığımızda Keçiören en çok şehit veren ilçe olarak öne çıktı. Ben yürüyüşte emeği geçenlere teşekkür edip, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.